reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Dzięki ja za ciebie też mocno trzymam kciuki i wierzę że się udało.:tak:
To chyba dobrze że czujesz jajniki znaczy że coś się tam dzieję.
Mnie też delikatnie pobolewają jajniki szczególnie lewy z niego była owulacja i na nim był torbiel więc już nie wiem czy dobrze że go czuję czy nie.Pobolewa mnie tez brzuch jak na @ ale delikatniej i tak kilka razy w ciągu dnia.Uśmiejesz się ze mnie ale w piersiach czuję takie dziwne napięcie jak rozpieranie.:laugh2:
Pewnie mam jazdy dlatego nie robię sobie żadnych nadziei ale jak coś poczuję to zaraz myślę czy to fasolka może szaleje.
Kiedy robisz betkę bo testa nie sikasz jak pisałaś.Ja kupiłam na allegro testy o czułości 10 ale nie wiem jeszcze kiedy mnie podkusi zrobić.
Normalnie opisałaś prawie to co ja teraz czuję tylko u mnie prawy jajnik bo w nim były pęcherzyki:-).
Betkę robię 17.04

reklama
LH - 3,33 mIU/ml
FSH - 5,96 mIU/ml

badanie robilam w 5 dc

poza tym progesteron 1.13 ng/ml tu podaja norme 0.1-0.54 w fazie folik.

no i androgeny na gornej granicy norm (testosteron 0.67ng) a delta4androstenedion??-3.36 ng (norma podana 0.3-3.3)

a czemu robilas w 5 dc??? jej ...jakos dziwnie to wyszlo, podobnie jak u karola De-niski LH a wysokie FSH ale oba w normie jak na ta faze co trzeba,...sama juz nie wiem, ja bym powtorzyla jeszcze w 14dc te 2 czyli LH i FSH, bo moze masz podobnie do Karola, ze LH potem ladnie podrosnie i sie poziom zrowna i stosunek bedzie bliski 1...w okolicy owulacji.

Progesteron masz dobry na poczatku cyklu zawsze jest niski, potem skacze w gore...
A te testost...nie wiem na ich temat.

A badalas estradiol?

Kropeczko
Dziękuję LH rośnie bo na testach owulacyjnych wychodzą ładne grube kreski aż bordowe.Ale zapytam się gina o to przy okazji.

No to najwazniejsze ze rosnie...:tak:

odnośnie tej prolaktyny to ja gdzieś wyczytałam że od 20 do 25 to jest już troche duzo, moze zapytasz jeszcze innego lekarza albo jeszcze raz zrób badania bo czytałam też ze w czasie @ nie wolno robić ja czekałam aż sie skończy i dopiero wtedy robiłam badanie to był chyba 7dc, ale ekspertem nie jestem w tej dziedzinie

sprzedaj sprzedaj nam te patenty jak coś to cie bronic będziemy:tak:
Patenty juz podalam: papryka i pomarancze:-)
Prolaktyne jeszcze sprawdze raz w inny dzien cyklu jak bede teraz w kraju...dla pewnosci bo tez sie nia martwie, a ze ja nerwus jestem to pewnie i tak duuuza bedzie...tez czytalam ze 20-25 to hiperprolaktynemia i toi juz nie jest cacy:zawstydzona/y:

A teraz wybaczcie, ale ja juz znikam....ide przewietrzyc rozumek...aż na balkon, na rzeke sie pogapie....:laugh2:hehe

i prolaktyna 32,56 to juz b.zle czy srednio?? powinno sie juz brac leki??czy moga byc problemy z peknieciem pecherzyka??

To juz wysoka...ale jeszcze nie dramatycznie wysoka. Jest taki lek-Castangus-ziolowy syrop na spadek prolaktyny, moze powinnas go pic zeby troszke spadla...?
Mysle ze powinnas te wszystkie wyniki pokazac innej gince...bo cos tu moze byc namieszane.

Ok uciekam!!!!!!!!!:-)

Jejku - nie wiem kiedy to nadrobię:wściekła/y:
Witajcie dziewczyny wieczorowa pora:-):-):-)
A ta prolaktyna sie tak bardzo juz nie przejmuje. Powiem szczerze, ze zyje juz powrotem do kraju i tam postanawiam wziasc wszystko w swoje rece:tak:a z takim doswiadczeniem, jakie zdobylam na forum mysle, ze nie bedzie mi ciezko :-D:-D:-D
Mężatko - mam nadzieję, że trafiliście z przytulankami idealnie, a skoro owulacja była to chyba prolaktyna nie zaszkodziła - tylko tak dalej i za 14 dni będzie fasolka;-)
Witam wieczorkirm, wpadam tylko na chwilkę.
Z innej bajki- jak zaczynałyście staranka to od razu z testami owu, z mierzeniem temp. czy na początku bez tego wszystkiego?
Loree - ja zaczynałam bez niczego - i trwało to koło 8-9 miesięcy i nic - od 3 cykli biorę wiesiołek i używam testów, teraz nie brałam duphastonu, ale wcześniej też 3 cykle :tak:
skonczylam, chba moze byc :eek: lniana zrobilam dzis dla kolezanki a zielona w zeszlym roku dla siebie :happy:
Ale sie chwale :szok:
ŚLICZNE - Olesia - z tym allegro naprawdę dobry pomysł:tak:
Witam wszystkie dziewczynki cieplutko!nie wiem czy sie jeszcze dzisiaj odezwe wiec zycze wszystkim wam fajnego ,wesolego dzionka.grunt to optymizm i dobry chumorek.buziaki!PA!PA!:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D
Emma - Ty to wpadasz na chwilkę, zarażasz optymizmem i uciekasz - W życiu też jesteś taka zabiegana?:sorry:
Witam! Zrobiłam dzisiaj test i dupa nie jestem w ciąży:wściekła/y: jedna krecha :-( Teraz tylko czekam aż przyjdzie @. Żeby znowu zacząć starania.Życzę wam miłego dnia dziewczynki:-)
Beata - nie ma @ jest nadzieja:tak:
Witam sie poniedziałkwo
Zdjęcie na dziś z kategorii "wcześnie się zaczna..."
Napisze po powrocie od gineo :)
Pa
No śliczna panienka z okienka;-) jeszcze nie doczytałam co u gina:zawstydzona/y:
cześć dziewczyny. Witam się z Wami poniedziałkowo. Musze się uczyc ukradkiem. dzisiaj:wiem że nic nie wiem". Normalnie: tabula rasa. Kuźwa... Ostatnio się tak nie stresowałam jak dziś...:crazy:
Zajączku - będzie dobrze - pewnie jak to piszę to już dziś jest:-)
witajcie dziewczęta;-)
zbudziłam się ta wcześnie bo dzwonili do mnie w sprawie pracy:-)prawdopodobnie będę musiałam jechać na rozmowę aż do szczecina:baffled:no ale cóż , zobaczymy:sorry:
buziolki :***
Marzenixx - widzisz, a myślałaś, że będziesz sobie leniuchować - nie ma tak łatwo - do pracy!!!:-)
Siemacie Lachonarium poniedziałkowo.
Ja dzisiaj z doskoku bo mój ma wolne więc będzie walka o kompa - oczywiście ja przegram za to na bank wygram kuchnie i sprzatanie.
Hanka - już którys raz piszesz o walce z M o kompa - nie pytaj co mi się wyobraża po tych Twoich tekstach o kręceniu śmigła:rofl2: Co Wy tam robicie:surprised:
A ja chcę ładne balerinki, tylko nie takie twarde jak kalosze.
A ja odpoczywam w domku. Zdecydowałam wykorzystać to zwolnienie.
A dziś w nocy miałam koszmary, śniło mi się że poroniłam, okropne a później nie mogłam już zasnąć.
uwielbiam balerinki:tak:
Dobrze, że odpoczywasz w domku - praca nie jest teraz najważniejsza:-)
U mnie cały czas po staremu badania w porzadku a i tak nic sie nie dzieje juz sama nie wiem co i jak:confused2:
Pozatym mam troszke malu czasu teraz bo dokladnie za miesiac wyjezdzam do turcji wienc narazie caly moj czas pochlania wyjazd ale to chyba dobrze bo sie szykuje na staranka w turcji oj bedzie sie dziac:rofl2:
Sisi - znam parę osób co zafasolkowały w Turcji;-)
Hanka, będziemy trzymać kciuki za twoje pęcherze...Oby nie na stopach ci się nie porobiły i nie daj borze te jeszcze pękły;-)
Nie na stopach bo wtedy będzie ciąża pozamaciczna:szok::-D:szok:

Zaniepokojona - super, że prolaktynka spadła:tak:

Zajączku - Co Wy z Hanką robiłyście - gdzie Ona tą linijkę wkładała:szok:

Kropeczko - najważniejsze to odpoczynek więc jak go potrzebujesz to odpoczywaj - po co nogę nadwyrężać:tak:

Martynka i Karola - trzymam kciuki za Wasze testowanie - już się nie mogę doczekać:-)

Nadrabiam dalej:happy:

reklama
Chciałam pogłębić swoją wiedzę na temat badań. Ile ja sie na czytałam o rożnych powodach ze nie mona zajść w ciąże.Zaczynam sie bać.Mam takie pytanko czy niedrożność jajowodóch można wyleczyć??????

Do góry