reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Olesia ładne te objawy a pobolewał cię moze troszkę brzuszek po owulacji?
Bo mnie już tak drugi dzień troszkę boli tak delikatnie czasami mrowi:szok:

Tak ale jakies 5 dni po owulacji, troszke inaczej niz zwykle ale nie chce sobie nic urajac w glowie, dziwne byly te ciagniecia w pepku. Mam tam blizne po laparoskopii (3 lata temu) i to pierwszy raz od tamtego czasu ja znowu odczulam, nie byl to bol ale jakby cos ciagnelo od srodka :szok:

reklama
Witajcie dziewczyny wieczorowa pora:-):-):-)

Mezatko-jak fajnie ze napisalas!!!!
kochana co to gorsze dni u Ciebie??? pamietaj my staraczki nigdy sie nie poddajemy!!!
Kochanie-prolaktyna jak bedzie znowu wysoka to szybko zbijesz ja lekami (Hanka to jak sie zawzieła to zbila nawet ponizej normy:laugh2:no ale ona to diobeł dopolony jest wiec sama wiesz...):laugh2: wiec prolaktyna sie tak bardzo nie przejmuj...wiadomo, zle jak jest wysoka ale sa na to leki i wiadomo co robic by ja unormowac. A jej przyczyny-tzn. wysokiej prolaktyny czasem sa tak blahe jak zwykly stres itd... nie martw sie wiec na zapas ze to nie wiadomo co...bo na pewno to nic groznego nie jest!!!!
Na monitoring jak pojdziesz to sie okaze co z owulacja...a to wazne by sprawdzic dokladnie...testy owul. nie zawsze maja dwie jednakowe kreski...pamietam testy Pixelki-ta testowa to miala naprawde jasna a owulke miala i w ciaze zaszla...zalezy od barwnika, czulosci, producenta...tym sie nie martw dopoki nie ma monitoringu to traktuj cykle jakby owulacja byla! ja robilam, uznalam ze nie mam owulki, bo mialam ta jedna taka rozowa tylko a druga bordowa...a monitoring pokazal jasno, ze owulacja jest! :-)

Wiec glowa do gory kochanie!!!!!!! Bedzie dobrze, zobaczysz!!! I zazdroszcze lipcowej przeprowadzki!:-);-):-)

Kropeczko - Dziekuje slonce, jestes naprawde kochana:tak::tak::tak::tak:

A mam dobre wiadomosci. Nie wiem co mnie podkusilo wczoraj i zrobilam testa owulacyjnego (mialam ostatni) i kreska testowa wyszla taka ciemna od razu a to byl moj 15dc. Nie robialam sobie zadnych nadzieji, ze wyjdzie pozytywny, bo cykle mam 25,26,27dniowe, wiec to raczej za pozno a tu taki szok:-)Wczoraj bolal mnie jajniczek i dzis tez daje mi w dupke od ok 2-3 godz:tak:. Przytulalismy sie z mezem 13dc, wczoraj(15dc) i dzisiaj tez planujemy:-DMoze sie uda. Pozyjemy zobaczymy :tak:
A ta prolaktyna sie tak bardzo juz nie przejmuje. Powiem szczerze, ze zyje juz powrotem do kraju i tam postanawiam wziasc wszystko w swoje rece:tak:a z takim doswiadczeniem, jakie zdobylam na forum mysle, ze nie bedzie mi ciezko :-D:-D:-D

.... Jutro dam znać jak mi wyszedł test.Pa pa pa miłej nocki

Beata - 3mam kciuki za testa, zycze ci II kreseczek jutro:tak::tak::tak:

Mężatko - dobrze, że u Ciebie ok - z tą prolaktyną mam nadzieję, że się szybko uda wyleczyć i jak przyjedziesz do kraju to monitoring i fasolka:tak:
I pamiętaj, że my pamiętamu o Tobie:-)

Andzia_S - Dziekuje Ci kochana:-) To ze pamietacie o mnie trzyma mnie na tym forum. Nie pisze codziennie, bo bardzo ciezko u mnie z czasem, wracam popoludniami z pracy a tu obiadek a tu cos posprzatac, tu z mezem posiedziec, bo on naprawde wspiera mnie bardzo:tak:itd. Zawsze jednak jestem tak ciekawa co u wszystkich dziewczyn slychac, ze staram sie wszystko czytac:-)
Acha JESTES NIESAMOWITA W ODPISYWANIU NA prawie WSZYSTKIE POSTY:-)

Oszczędzamy bo prawdopodobnie 22 sierpnia odbędzie się nasz ślub i przyjęcie weselne.Dostaliśmy potwierdzenie z restauracji o wolnym terminie więc jeśli w kościele będzie wolne to zmienię stan cywilny.:-D:-D

Karola.de - Wielkie Gratulacje. Kurde, ale ci zazdroszcze...Przezylabym to jeszcze raz:tak:. Ja juz prawie 2 latka po slubie, ale pamietam jakby to bylo wczoraj:tak::tak: Wiem, ze nerwowka i zalatwien bylo co nie miara, ale bylo wspaniale:tak:

Nenius - Gratuluje tak wspanialego i zdrowego synka;-):tak:;-)

Lilu19 - Ja - moze wstyd sie przyznac - ale nawet prawa jazdy nie mam :-D Zamierzam zrobic jak juz wroce do kraju.

Eve84 - Co tam u Ciebie slychac?

Pozdrawiam WSZYSTKIE pozostale forumowiczki i zmykam do meza. Odezwe sie znow niebawem papa:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkirm, wpadam tylko na chwilkę.

Jeszcze trochę dopiero była owulacja tak za 10 dni najwcześniej testuję.
Ale nie nakręcam się bo pewnie wredna małpa będzie sprytniejsza.
A z ślubem to tak mało mi się chcę tyle roboty ojej no i to tylko formalność bo jesteśmy razem 10lat:szok:...i te nauki przedmałżeńskie mnie czekają.Na szczęście to tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny dla 30osób.

U mnie tez było kameralnie i nie zamieniłabym tego na mega weselicho. Oczywiście wesela lubię, ale u innych. Swoje chciałam małe. Ale i tak było mnóstwo roboty i nerwów. No i oczywiście na koncie pustki, ale na szczęście wesele nam sie zwróciło. Większość osób dawała nam kasę a nie prezenty, bo wiedzieli że zbieramy na mieszkanie.

Olesia
Z tymi zasłonami to świetny pomysł naprawdę jeśli masz takie zdolności manualne to powinnaś z tego zrobić pożytek.
Moja szefowa jakiś czas temu zamawiała piękne firany i zasłony do swojego apartamentu i zapłaciła 18 tyś :szok: może byś takie dziane klientki trafiła:-D

O matko, co to były za zasłony? 18 tyś? Chyba niektórzy nie wiedzą co z kasą robić.:szok:

Nie zostawiaj mnie nieudacznika samej - ja nie umiem szyć, robić na drutach, szydełkować, nawet malować nie umiem:sorry:
Jedynie gadać i śpiewać mogę, bo robię to bardzo często:zawstydzona/y: chociaz mój M twierdzi, że wyję:-)

a propos talentu - koleżanka psycholożka prowadziła grupę dla chłopców z zakładu wychowawczego i jeden mówi" a Marcin to ma normalnie taki talent, że jak idziemy wszyscy pod prysznic to się wszyscy wstydzimy, że on taki mały jest a ma taki duży talent":-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Z innej bajki- jak zaczynałyście staranka to od razu z testami owu, z mierzeniem temp. czy na początku bez tego wszystkiego? Ja od maja zaczynam staranka i nie wiem jak podejść do tematu. Bo z jednej strony wszystko to ww mnie nakręca mocno a z drugiej - starałam się przy pierwszej ciąży 10 miesięcy ( bez testów i mierzenia temp) więc to nie mało. Może tym razem powinnam spróbować inaczej?

ŻEGNAM SIĘ JUŻ, SPOKOJNEJ NOCKI. Jutro mam nadzieję, że poczytam was w pracy. Doradźcie mi coś kochane.

witam jak zwykle wieczorkiem i na chwilke
a to jak jesteś ekspertem prawie to się słucham :tak:;-):-)

a udało sie którejś z was przy pomocy testów zafasolkować??

mi sie udało dwa razy...bez tego ani rusz..

Nie ja taki samouk ale mysle o jakims kursie szycia na maszynie. Mnie ciagnie bardziej do szycia jakis poduszek, zaslon lub dodatkow a nie ubran.
Ma 2 testy-kusi-ale poczekam, i wcale nie jestem cierpliwa, jakos nie moge w to uwierzyc ze moze sie wreszcie udac.

dzisiaj widzialam super koszyki na pierdolki robione na szydelku i mam ochote sprobowac je zrobic, tylko musze znalesc sztywna nitke/wloczke a moze nawet sznurek.
ja robilam taki koszyczek ze zwykłej muliny a pozniej w krochmalu prane...sztywny jest do dzis....hihihi.....

DO ZMARTWIONYCH.....HANKA DZIEKI.........byla ta pierniczona policja....nie zamkneli mnie ale rewizje chcieli zrobic.....okazało sie ze dwa lata temu kupiłam w komisie...jakis trefny telefon....i przyjechali go zabrac....masakra zapłaciłam za niego wtedy 350zł.

witam jak zwykle wieczorkiem i na chwilke
DO ZMARTWIONYCH.....HANKA DZIEKI.........byla ta pierniczona policja....nie zamkneli mnie ale rewizje chcieli zrobic.....okazało sie ze dwa lata temu kupiłam w komisie...jakis trefny telefon....i przyjechali go zabrac....masakra zapłaciłam za niego wtedy 350zł.
Witaj wieczorkiem, ja tez dopiero teraz mam czas cos postukac a tu pustki niemalze:-):-):-)
Ladnie, ladnie - paserstwo to sie chyba nazywa ale dobrze ze nie zamkneli bo na widzeniach w więźniu to ciezko byloby fasolke zmajstrowac - hihihi:laugh2::laugh2::laugh2:

skonczylam, chba moze byc :eek: lniana zrobilam dzis dla kolezanki a zielona w zeszlym roku dla siebie :happy:
Ale sie chwale :szok:

Załączniki

• torba 003.jpg
    torba 003.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 55
  • torebka.jpg
    torebka.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 50
Witam wszystkie dziewczynki cieplutko!nie wiem czy sie jeszcze dzisiaj odezwe wiec zycze wszystkim wam fajnego ,wesolego dzionka.grunt to optymizm i dobry chumorek.buziaki!PA!PA!:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

Witam! Zrobiłam dzisiaj test i dupa nie jestem w ciąży:wściekła/y: jedna krecha :-( Teraz tylko czekam aż przyjdzie @. Żeby znowu zacząć starania.Życzę wam miłego dnia dziewczynki:-)

reklama
Witam! Zrobiłam dzisiaj test i dupa nie jestem w ciąży:wściekła/y: jedna krecha :-( Teraz tylko czekam aż przyjdzie @. Żeby znowu zacząć starania.Życzę wam miłego dnia dziewczynki:-)

Czekaj, czekaj :) nie ma @ jest nadzieja - a bo to jedna miala drugą kreche po tygodniu albo dwoch..

Witam sie poniedziałkwo
Zdjęcie na dziś z kategorii "wcześnie się zaczna..." Forum BabyBoom - malgs's Album: Oleńka - Zdjęcie

Napisze po powrocie od gineo :)

Pa

Do góry