reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Ma 2 testy-kusi-ale poczekam, i wcale nie jestem cierpliwa, jakos nie moge w to uwierzyc ze moze sie wreszcie udac.

dzisiaj widzialam super koszyki na pierdolki robione na szydelku i mam ochote sprobowac je zrobic, tylko musze znalesc sztywna nitke/wloczke a moze nawet sznurek.

----czekaj...lepiej poczekac do terminu...a udac sie moze a raczej tym razem musi! uwierz w to!!!

-----normalnie mnie zawstydzacie...chyba zaczne cos sama tez dziergac...:zawstydzona/y:bo tu niemal kazdy coś....

Jeszcze trochę dopiero była owulacja tak za 10 dni najwcześniej testuję.
Ale nie nakręcam się bo pewnie wredna małpa będzie sprytniejsza.
A z ślubem to tak mało mi się chcę tyle roboty .....

No to czekamy cierpliwie...trzeba przechytrzyc @...:-)
Slub to slub i czy maly czy duzy to taka sama przyjemnosc i wielki dzien! Bedzie super-zobaczysz!!! No ale fakt...tych przygotowan to sporo...

Olesia !a masz jakieś objawy?:eek::eek::eek::eek::-):-):-):-)

----czekaj...lepiej poczekac do terminu...a udac sie moze a raczej tym razem musi! uwierz w to!!!

-----normalnie mnie zawstydzacie...chyba zaczne cos sama tez dziergac...:zawstydzona/y:bo tu niemal kazdy coś....

Juz nie wiem czy to objawy czy moja chcica bycia w ciazy, tempka wciaz 36.85 co wysoko jak dla mnie, zawroty glowy i taka lekkosc w glowie :szok: ale tylko rano, mroczki jak sie schyle, bolace cycuszki a teraz zadziej ale takie ciagniecie w pepku. Ale pewnie to moja schiza :baffled:

Witam:-)
Wróciłam z Krakowa, zjadłam i zabrałam się za czytanie - nadrobiłam i szybciutko odpisuję:tak:
Witam ponownie, juz po nalocie tesciowej! Była tak zachwycona domem( nie widziała go wcześniej- taka mała niespodzianka) że nie zauwazyła kilku szczegółów typy kurz na obrazkach:)
U mnie juz wieczorem był bałagan. Cały dzień sprzątania na nic. Nie znoszę tego. Zawsze sobie obiecuję, że będę sprzatać regularnie, zeby dom był zawsze czysty . I nigdy nic mi z tego nie wychodzi. I co tydzień kolejne mega sprzatanie!:wściekła/y:
No to dobrze masz z teściową - ja do swojej nie mogę się przekonać:no:
Co do sprzątania - nienawidzę i też sobie obiecuję, że będę na bieżąco a potem i tak muszę robić megasprzątanie, bo na bieżąco nie wychodzi:wściekła/y:
juz znalazlam :) dobra lece bo nawalona jestem i bede glupoty pisac.
Buziole kochane moje!!!
to imrezka się udała - super:-)
Witajcie kobietki:-)
Caluje Was mocno i ciesze sie, ze o mnie nie zapominacie:-)Przepraszam, ze nie odpisuje na posty...

Mężatko - dobrze, że u Ciebie ok - z tą prolaktyną mam nadzieję, że się szybko uda wyleczyć i jak przyjedziesz do kraju to monitoring i fasolka:tak:
I pamiętaj, że my pamiętamu o Tobie:-)
Czesc laseczki,
Potrzebuje waszej opinni, jestem strasznie skolowana i nie wiem co z tem zrobic????? Otoz od paru dni miewam straszne skoki tentna, cisnienie jak na mnie w normie (niskie 95/62). dzis naprzyklad wrocilam z pracy z oczuciem strasznego zmeczenia-oslabienia zmiezylam a tam 45 tentno, po kolacji polozylam sie spac, obudzilam sie po 3godz. z telepiacym serduchem zmirzylam 80, pare dni temu lezac w lozku mialam 90 :szok:. I tak na przemian, az czasem serducho mnie boli, szybko sie mecze, schody doprowadzaja mnie do palpitacji.Wszystkie poniary w spoczynku. Czy powinnam sie martwic???
Olesia - każdy poszukuje przyczyn u siebie - ja np. miałam pomysł, byś zbadała sobie tarczycę - nadczynność może powodować przyspieszone bicie serca
ogólnie z ciśnieniem i tętnem jest tak, że jak jedno rośnie to drugie spada, więc jak masz niskie ciśnienie to tętno większe:tak:
ja ogolnie jakies doła dzisiaj mialam, mężuś moj teraz po nocach pracuje, ja sama siedze ciagle.... ale obejrzalam po raz setny Bridget Jones i wypilam pifko i odrazu mi lepiej :laugh2: do tego placki sobie usmazylam, rece mi do tej pory cebula walą hehe:-) i ide spac zaraz, sama oczywiscie bo przemus dopiero kolo 2 w nocy bedzie:zawstydzona/y:
nie ma to jak dobra komedia na poprawę humorku i piwko;-)
:laugh2::rofl2::laugh2:a wogole to pol nocy mi sie dzisiaj snilas...ale jaja, zaraz jak sie obudzialam to mezowi opowiadalam...mialas byc moja szefowa w pracy ...w szkole, ale to byla moja podstawowka...hece jak nie wiem:-) a najlepsze ze jak juz nie przyjelas do teamu to na korytarzu inni pracownicy szeptali za mna, ze "w tak poczatkowej ciązy a prace zaczynasz"...no tyko ze ja sie teraz nie staram...wiec moze to sen proprczy z tym ze to jestes w "początkowej":laugh2::tak::laugh2: 3mam kciuki 5 razy mocniej!...bo chyba z 5 godzin mi sie tak sniłas...a jak mi sie ubierac do pracy kazalas-jezu...zabije cie jak cie spotkam za to!:laugh2::-p:laugh2:
Oj sny - siedzi BB w głowach:tak: ale fajnie by było gdyby to były sny prorocze - ja tylko powtórzę, że nic się nie dzieje przez przypadek:tak:
Pobudkaaaa!!!!!!!!!
Wstawac spiochy, co sama bede te okna myla w palmowa niedziele??Jak grzeszyc to we dwoje conajmniej.
A co do grillka to ja tez kiedys zrobilam, a najbardziej smierdzialo sasiadce z dolu gdzie dym zawsze idzie do gory:szok::szok::szok: Ale jak kuchary kapuche kiszona gotuja i smierdzi przez pol dnia wszedzie to nikt sie nie czepia... Fakt nie ma co ukrywac, taki grillek to pychotka i im po prostu slinka cieknie a czepiaja sie dymu. Poza tym np grill elektryczny nie daje dymu i nie smierdzi...Bo co za roznica czy smaze na grillu na balkonie czy na patelni przy otwartym oknie:-p:-p
Gosia - nie lubisz tego sprzątania ale się udało zmobilizować - ja tylko zwalam na brak czasu i nie robię nic:tak: a teraz przyznam się, że dobrze mi z tym lenistwem:-D
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, a Wy przez ten czas tyle tu napisałyście. Ostatnie moje mdłości i ból krzyża nie pozwalały mi na siedzenie na necie.
Teraz przynajmniej czujesz, że jesteś w ciąży - jak to pisała passingby - nie ma mdłości - źle, są mdłości - też źle:tak:
ja tylko na chwile wpadłam, chata wolna to z M. szalejemy :-D
Szalejcie i fluidki wysyłaj potem:tak:
Cześć, wpadam się pochwalić :zawstydzona/y:
30 marca o 16:10 zostałam po raz drugi mamusią :-). Przedstawiam Wam więc Igorka: 60 cm, 3890g i 10 punktów :-)
Śliczny - gratulacje
ja tez swiecilam od rana...palme (mojego M) :-p
Dobrze świętowałaś w takim razie niedzielę palmową:-D:-D:-D
niepokalanego poczecia sie nie doczekalysmy na forum,to chociaz zarazanie chorobami przez monitor :tak: to tez juz jakies osiagniecie
Najpierw zarażanie chorobami przez monitor a potem leczenie przez Kaszpirowskiego przez ekran TV:-D
A co do zakupow...now lasnie tak kazdy zawsze szaleje przed swietami a to tylko 2 dni i tak szybko zleca...ale i tak wydaje mi sie ze przed Bozym narodzeniem jest większy szał pał niż przed Wielkanoca...prawda?
Jest większy szał pał na pewno - ja sama czuję bardziej święta Bożego Narodzenia niż Wielkanoc:tak:
U mnie ok, dzisiaj uczylam sie jezdzic samochodem manualem :nerd: ( umiem tylko automatem :confused2:) i cos kiepsko mi idze ruszanie :szok: myslalam ze bede miec problem ze zmiana biegow a to latwe jak pikus :sorry: tylko to ruszanie cholerne :wściekła/y:
Lilu - najtrudniejsze jest "puszczanie" sprzęgła - jak to wyćwiczysz to będzie super;-)
a ja raz miałam okazje jechac automatem - świetna sprawa, ale i tak brałam na ten tryb "Tiptronic" - taki co się samemu biegi zmienia ale beż sprzęgła tylko przy dźwigni zmiany biegów był + i -:tak: kwestia przyzwyczajenia:tak:
Oszczędzamy bo prawdopodobnie 22 sierpnia odbędzie się nasz ślub i przyjęcie weselne.Dostaliśmy potwierdzenie z restauracji o wolnym terminie więc jeśli w kościele będzie wolne to zmienię stan cywilny.:-D:-D
No to super wieści - i wesele w trójeczkę:tak:
w IKEA-i wiecej lazenia niz kupowania, kupilismy pare rzeczy do kuchni i szwedzkie jedzonko. aaaaaaaa i kawy sie napilismy a pozniej stwierdzilam ze to chyba nie byl za dobry pomysl na to moje serduszko. Sama siebie wykoncze :baffled:
Ja też lubię chodzić do Ikei - uwielbiam lody - nigdzie nie ma tak śmietankowych:-p
Z przemęczenia wczoraj cienie na teście widziałam a od nocy męczy mnie wredna czerwona @.
Miłego wieczorka wam panie życzę.
Przykro mi Niunia - przytulam mocno:-(
Zaniepokojona mi jeszcze sie nie udalo,ale czytalam,ze wielu dziewczynom po trzech miesiacach z testami sie udalo.a prawda jest tez,ze niektore z dziewczyn nie mialy dwoch mocnych kreseczek,a jednak im sie udalo.podsumowujac:przeciez to tylko testy tak samo jak ciazowe,raz sie udaja,a raz nie.
Emma - to mi teraz dałas do myślenia - to był mój 3 cykl z testami:-)​

Juz nie wiem czy to objawy czy moja chcica bycia w ciazy, tempka wciaz 36.85 co wysoko jak dla mnie, zawroty glowy i taka lekkosc w glowie :szok: ale tylko rano, mroczki jak sie schyle, bolace cycuszki a teraz zadziej ale takie ciagniecie w pepku. Ale pewnie to moja schiza :baffled:
No to może rzeczywiście teraz się udało!trzymam kciuki!!!:tak::tak::tak::tak::tak:

Nie zostawiaj mnie nieudacznika samej - ja nie umiem szyć, robić na drutach, szydełkować, nawet malować nie umiem:sorry:
Jedynie gadać i śpiewać mogę, bo robię to bardzo często:zawstydzona/y: chociaz mój M twierdzi, że wyję:-)

a propos talentu - koleżanka psycholożka prowadziła grupę dla chłopców z zakładu wychowawczego i jeden mówi" a Marcin to ma normalnie taki talent, że jak idziemy wszyscy pod prysznic to się wszyscy wstydzimy, że on taki mały jest a ma taki duży talent":-D

Olesia - ja też trzymam kciuki - coś długo ostatnio fasolki nie było więc na Ciebie kolej:tak:

Dziewczyny - ja zmykam do łóżeczka - jutro po pracy jadę do endokrynologa i przez weekend nie odpoczęłam i wcześniej się chcę dziś położyć

Dobranoc

Olesia - ja też trzymam kciuki - coś długo ostatnio fasolki nie było więc na Ciebie kolej:tak:

Dziewczyny - ja zmykam do łóżeczka - jutro po pracy jadę do endokrynologa i przez weekend nie odpoczęłam i wcześniej się chcę dziś położyć

Dobranoc

Dobre to się nazywa talent wrodzony :-D:-D:-D
Olesia ładne te objawy a pobolewał cię moze troszkę brzuszek po owulacji?
Bo mnie już tak drugi dzień troszkę boli tak delikatnie czasami mrowi:szok:

reklama
Do góry