reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Dziewczyny, ale mam nerwa... miałam dziś umówiona wizytę u gina i usg, podjeżdżam pod przychodnię,a tam co? k***a zamknięte:wściekła/y::angry::crazy::wściekła/y::angry::crazy:... ani kartki czy dziś wizyty odwołane, ani telefonu do mnie z jakąs informacją... normalnie gotuje się wszystko we mnie:wściekła/y::crazy::angry::wściekła/y::crazy::angry:

reklama
byłam w poniedziałek na USG. było cudnie :-D co prawda szalona przezierność karkowa jest na granicy, ale... chyba nie ma co się stresować - stres tylko szkodzi ;)
Maluszek jest cudny :-):-):-):-):-):-)
Śliczne maleństwo. Pewnie, że nie ma się co stresować:tak:

Dziewczyny, ale mam nerwa... miałam dziś umówiona wizytę u gina i usg, podjeżdżam pod przychodnię,a tam co? k***a zamknięte:wściekła/y::angry::crazy::wściekła/y::angry::crazy:... ani kartki czy dziś wizyty odwołane, ani telefonu do mnie z jakąs informacją... normalnie gotuje się wszystko we mnie:wściekła/y::crazy::angry::wściekła/y::crazy::angry:
Już sobie wolne zrobili, dziwne :szok: A dzwoniłaś, nie odbierają? Można się wkurzyć.

No, to super...
Uwielbiam polską służbę zdrowia :tak::wściekła/y:
Wielki Czwartek to juz wolne? Pierwsze słyszę...
A ciekawe, jak Cię teraz na wizytę umówią? Ale bym tam borutę zrobiła...

Wpiszę się i tu po wczorajszej wizycie :-)

Maleństwo urosło do 71 mm ;-)ma śliczne dłonie z pięcioma paluszkami u każdej, śmieszne chudziutkie kolanka i stópki, którymi się tak cudnie odpijało od ścianek swojego lokum... wątroba i inne narządy na swoim miejscu i w porządku (choć ja nic nie widziałam), kręgosłup calutki migał na ekranie. Przezierność 1,2, więc jest to dobry znak :-) łożysko z przodu (cokolwiek to znaczy), szyjka OK.
Mam więcej odpoczywać i nie stresować się za nadto, bo mi brzusio twardnieje, ale poza tym- oby tak dalej (komentarz lekarza)... Uffff

I teraz ciekawostka- między nóżkami coś tam się pokazywało, ale jeszcze za wcześnie, żeby na 100% stwierdzić, że to to TO , ale jest pewne prawdopodobieństwo, że będziemy rodzicami LEONA :-D

Witam u nas podobnie po badaniu..przezierność 1,18 więc wiekie Uff..poza tym wszystko na swoim miejscu..mamy już 8,12 cm i ważymy 85g :-) wszystko na swoim miejscu no i siusiak też się pojawił także bedzie Pascal :tak: Kamień z serca..teraz tylko tak trzymac dalej!!! Pozdrawiam Was dziewczyny!!!

Wpiszę się i tu po wczorajszej wizycie :-)
Maleństwo urosło do 71 mm ;-)
I teraz ciekawostka- między nóżkami coś tam się pokazywało, ale jeszcze za wcześnie, żeby na 100% stwierdzić, że to to TO , ale jest pewne prawdopodobieństwo, że będziemy rodzicami LEONA :-D
Super :-) Kolejny chłopak :-D

Witam u nas podobnie po badaniu..przezierność 1,18 więc wiekie Uff..poza tym wszystko na swoim miejscu..mamy już 8,12 cm i ważymy 85g :-) wszystko na swoim miejscu no i siusiak też się pojawił także bedzie Pascal :tak:
Ale już duzi jesteście :-D Będą same chłopaki :-D:-D

shenkoka Tobie Wieczorek podał wynik miary przezierności???
Mi powiedział tylko - obraz prawidłowy, więcej pomiarów nie trzeba..

AbEjA mi Wieczorek powiedział dokładnie to samo, ale ze widział moja panikę to zaproponował, że jesli chcę sie uspokoic to mam zadzwonic do dr Kozy (ksywa Turnau - super lekarz), który specjalizuje sie w robieniu badań tego typu..wszelkie pomiary itd..no i zadzwoniłam i na dzis miałam wizyte na Łubinowej u dr Kozy..on zrobił dokładne badanie..zmierzył wszystko..dal wydruki z wynikami i zdjęcia..no i zapewnił, że jesli to "cos" między nóżkami to nie siusiak to trzeba będzie obalić kolejną tezę o badaniach usg..zmienił się nieco tez termin mojego planowanego porodu na 8.10..ale tym sie akurat nie przejmuję bo to pewnie jeszcze sie nieraz przesunie

Ostatnia edycja:
reklama
shenkoka dziękuję, uspokoiłaś :-)
Ja chcę się na połowkowe badanie wybrać do jakiegoś specjalisty radiologa.. a powiedz mi długo czekałaś na wizytę u Kozy? (to tak z ciekawości)

Do góry