reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Shenkoka :-). A to prawda te terminy w USG to dość ruchoma sprawa, wystarczy, że jeden lekarz weźmie wymiar 1mm w jedną a drugi nie i już jest kilka dni różnicy. Do tego dzieciaczki też potrafią raz urosnąć więcej innym razem mniej.

reklama
shenkoka dziękuję, uspokoiłaś :-)
Ja chcę się na połowkowe badanie wybrać do jakiegoś specjalisty radiologa.. a powiedz mi długo czekałaś na wizytę u Kozy? (to tak z ciekawości)

:-) Nie czekałam zbyt długo..zadzwoniłam 30.03 - wizyta na 09.04...chciał co prawda później, ale ja chciałam miec spokojne święta więc zaproponował czwartek 09.04 ale rano..dla mnie no problem..Koze polecam..bardzo fajny lekarz

A przy okazji zamieszczam zdjęcia mojego urwisa..maluch jest tak ruchliwy, ze chyba bedzie mial ADHD..tfu..tfu..

Załączniki

• robalek3.jpg
    robalek3.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
tak sie nakreciłam ze na srode umowiłam się do kliniki Genom w Rudzie Śląskiej na to usg typowo prenatalne. Szczerze powiedziawszy byłam zdziwiona ze Wieczrek nie dokonuje pomiarów. W koncu sprzet ma pierwszej klasy.
Pani mi tylko powiedziała ze jesli dzidzia bedzie miała wiecej niz 84 mm w srode to zrobia wszystko oza NT.
Shenkoka senks.

Abeja bo w 15tc może już nie być widać NT.
Ja myślę, że to nie chodzi tylko o sprzęt ale też o specjalizację z radiologii, ja chodzę do świetnego gina i ma on dobry sprzęt ale na takie genetyczne badania (w 11-14tc i w 18-22tc) zawsze wysyła do radiologów.
I ja mu się nie dziwię, bo wiem, że radiolodzy mają dodatkowe przedmioty, które nie obowiązują wszystkich lekarzy. Ja chodziłam ze studentami radiologii na wykłady ze sprzętu medycznego w czasie pisania pracy magisterskiej. Czasami radiologami zostają fizycy po fizyce medycznej a nie lekarze po medycynie, bo tak naprawdę to trzeba trochę wiedzieć jak tworzą się takie zdjęcia, żeby móc dobrze opisać je.
I taki doświadczony radiolog widział tysiące zdjęć i potrafi każdą kropeczkę ocenić.

Jagoda w poniedziałek miałam 12t5d więc w środe będzie rowno 14 tydzien. Tzn wg miesiaczki jest wiecej ale sugeruję się tym badaniem usg w ubiegły poniedziałek. Jak dzidzia nie bedzie wieksza niz 84 mm to przeziernosc zbadaja... na połowkowe sie chyba juz tam umowie.

tak sie nakreciłam ze na srode umowiłam się do kliniki Genom w Rudzie Śląskiej na to usg typowo prenatalne. Szczerze powiedziawszy byłam zdziwiona ze Wieczrek nie dokonuje pomiarów. W koncu sprzet ma pierwszej klasy.
Pani mi tylko powiedziała ze jesli dzidzia bedzie miała wiecej niz 84 mm w srode to zrobia wszystko oza NT.
Shenkoka senks.

oj AbEjKa AbEjKa..własnie dlatego nie wchodziłam na forum ostatnio...żeby sie nie nakręcać..ale jesli takie badanie cie uspokoi to idź..ja się bardzo wyciszyłam i uspokoiłam..o polówkowym póki co nie myslę..maluch rosnie ksiażkowo i to najwazniejsze..z pewnościa wszystko jest i będzie ok..aaa i Koza powiedział mi, że maluch wcina, że hej! ciezko bylo zmierzyc żoładek hehehehehe ale się udało..

reklama
To moja córcia z dzisiaj zdjęcie, troche niewyraźne bo fotke robilam telefonem ale ogólnie widać jak się śmiała :-)

Załączniki

• 041309202641.jpg
    041309202641.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 55
Do góry