reklama
AniaSm
Fanka BB :)
taka pałka to też usg tylko dopochwowe , mój lekarz się śmieje że takim to migdałki można sprawdzić :-)bo ja nie wiem jak sie to po polsku nazywa a wyglada taka dluga palka ktora wklada w pochwe. i w ten spsob zobaczylam moje malenstwo. nie zapomniane uczucie. bicia serduszka jeszcze nie bylo widac i sie zastanawiam czemu moze sprzet do usg maja stary a bylo by widac gdyby byl nowoczesny nie wiem. wazne ze malenstwo dobrze sie rozwija.
mi tez pomagaja landrynki cytrynowe i jablkowe :-)
on ma nowiutki sprzęt i w 7 tyg to nie dość że widziałam serduszko (kolorowy punkcik na monitorze) to jeszcze słyszałam serduszko mojego dzidzia , a jutro idę znowu na wizytę przed wyjazdem i znowu zobaczę moje maleństwo

Sylaba
Fanka BB :)
gie-oska - przezierność karkową najepiej jest wykonać pomiędzy 10 a 12 tygodniem ciąży. Test potrójny nie jest obowiązkowy ale wskazany przy wieku ciężarnej powyżej 35 lat.
Takie informacje mam z poradni genetycznej gdzie się wczoraj rejestrowałam na test PAPP-a.
Takie informacje mam z poradni genetycznej gdzie się wczoraj rejestrowałam na test PAPP-a.
Prawie wogóle sie dzisiaj nie odzywam ale dzisiaj mam tak straszne mdłości jak jeszcze nigdy.. tylko leże i muszę wysłuchiwać od mamy i M. że nic nie jem
((
Co do zapinania pasów to ja jestem zdania że trzeba zapinać. Są nawet takie specjalne nakładki na pasy dla kobiet w ciąży jeśli któraś się boi i wtedy nic nie uciska.
Dziewczynki czy wy wybieracie się gdzieś na wakacje?? Ja mam wykupioną wycieczkę w czerwcu i zastanawiam się czy jechać ??
Co do zapinania pasów to ja jestem zdania że trzeba zapinać. Są nawet takie specjalne nakładki na pasy dla kobiet w ciąży jeśli któraś się boi i wtedy nic nie uciska.
Dziewczynki czy wy wybieracie się gdzieś na wakacje?? Ja mam wykupioną wycieczkę w czerwcu i zastanawiam się czy jechać ??
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
ja to typowego ciepla z brzuszka nie czuje
normalnie ciepla jestem wszedzie hehe
dzis to zawroty glowy mialam
normalnie przestraszylam sie ale wylezalam sie do poludnia i jakos przeszlo troche balam sie jechac od miasta ale nic sie nie stalo a te zawroty to nie wiem od czego bo i zjadlam i gwałtownie nie wstalam z łózka...
moja niunia rośnie juz brzusio coraz wiekszy pozniej zrobie foto i byc moze wstawie
buziaczki
dzis to zawroty glowy mialam
moja niunia rośnie juz brzusio coraz wiekszy pozniej zrobie foto i byc moze wstawie
Kasiiula
Prawie wogóle sie dzisiaj nie odzywam ale dzisiaj mam tak straszne mdłości jak jeszcze nigdy.. tylko leże i muszę wysłuchiwać od mamy i M. że nic nie jem((
a daleko masz ta wycieczke? czy jechac to musisz spytac lekarza o przeciwskazania i co najwazniejsze to zalezy od twojego samopoczucia
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Ka...M z tego co ja pamiętam (a mieszkałam w UK 2,5 roku) i trochę koleżanek tam urodziło, to oni bardzo pilnują wszelkich badań i na pewno będziesz miała to badanie na pierwszym usg! oni o tym nie informują, bo uważają, że to jest jasne! ale zapewniam Cię, że jeżeli chodzi o takie badania to na pewno o nich nie zapomną!
gawit ja już mam 2 usg za sobą... i poza usg i badaniem moczu nic mi więcej nie robili....
dlatego gteż zaczęłam się martwić.... bo następną wizytę mam wyznaczoną na 3 czerwca.... !!czyli 2 miechy od poprzedniej
Mi wyszedł chłopiec jeśli zapłodnienie w marcu, a jeśli w lutym to dziewczynkachyba tak....
ale przed chwilą robiłam sobie test i wyszła mi dziewczynka....
macie tu link... Narodziny
to możecie sobie posprawdzać...
trezeba tylkompobrać to :narodziny -pobierz" ...
miłej zabawy....
mi wyszła dzioewczynka.... choć na urodzie nie straciłam... wręcz jakoś czuję że lepiej wyglądam....
To usg dopochwowe.. a co do serduszka to mój gin robił mi usg dopiero w 8 tygodniu i wtedy dopiero widziałam serduszko, bo to wszystko zależy jakie długie miałaś cykle... jeśli długie to może było jeszcze za wcześnie;-)wrocilam.na usg nie bylo wiele widac wiec dokorka zrobila inne badanie. az sie wstyd przyznac bo ja nie wiem jak sie to po polsku nazywa a wyglada taka dluga palka ktora wklada w pochwe. i w ten spsob zobaczylam moje malenstwo. nie zapomniane uczucie. bicia serduszka jeszcze nie bylo widac i sie zastanawiam czemu moze sprzet do usg maja stary a bylo by widac gdyby byl nowoczesny nie wiem. wazne ze malenstwo dobrze sie rozwija.
mi tez pomagaja landrynki cytrynowe i jablkowe :-)
43 chłopiec
57 dziewczynka
więc się okaże dopiero przy porodzie;-)
Kasiiula
gawit ja już mam 2 usg za sobą... i poza usg i badaniem moczu nic mi więcej nie robili....
dlatego gteż zaczęłam się martwić.... bo następną wizytę mam wyznaczoną na 3 czerwca.... !!czyli 2 miechy od poprzedniej
oj cos długo nie wiem czy tak mozna... w sumie tam gdzie jestes to moze tak i robia ... nie wiem ale dziwi mnie to ze 2 miechy az ...
reklama
Chciałam wybrać się nad Adriatyk.. Chorwacja.. byłam tam już pare razy mój M. jeszcze nie dlatego chcialiśmy jecha... mamy rezerwacje już... tylko mama dzisiaj mi nagadała że to może nie całkiem dobry pomysł bo przecież jedzie się 16 godzin autokarem, tam jest gorąco, a jak się źle poczuje to przecież nie będę mieć opieki lekarza..... mam mętlik w głowie.. w sumie zaliczka wpłacona 1000zł i szkoda byłoby ją stracić ... no chyba że się uda dogadać z biurem podróżya daleko masz ta wycieczke? czy jechac to musisz spytac lekarza o przeciwskazania i co najwazniejsze to zalezy od twojego samopoczuciaja to byc moze do siostry pod olsztyn pojade i byc moze na mazury
zobacze jaki bagaz bede miala przed soba
![]()