reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

dokładnie... nie ma co na to patrzeć....
każda z nas jest inna....
ja widzisz miałam nieregularne cykle ale to też różnie bywało... bo raz nie miałam 2 miechy okresu a raz miałam 2 razy w miesiącu.... czasem miałam co mieiąc dokładnie 8 a czasem z każdym miesiącem tydzień później...
sama nie wiedziałam kiedy mam być przygotowana :rofl2:

reklama
probem tylko w tym że herbata jest ciepła , a ja ostatnio pije dużo wody zimnej lub soki z lodówki :)) a te herbaty mrożone z cytryną mi nie podchodzą bo są słodkie, a ja wogóle nie słodzę już od paru lat.

Ja przed zaśnięciem piję herbatkę z imbiru i łyżeczką miodu. Rozgrzewa (kaszel mi minął) i wzmaga sen. I jest smaczna :-)

W ciągu dnia tez nie mogę doprowadzić do tego, żebym była głodna. Zawsze mam ze sobą batoniki z ziarnami (np corny) albo jogurt pitny. Muszę zjeść 2 więsze posiłki dzinnie (zazwyczaj drugie śniadanie i obiad). A na kolację serek, jogurt albo inny wynalazek.

Dziewczyny to teraz ja czyli fenomen - miałam czasami i miesiaczki raz na 6 miesięcy xP
Potem bralam anty i miałam po nich tak do dwóch miesięcy...
A potem znów wróciłm do tabsów i po 2opakowaniach... NIESPODZIANKA!

Mhmm bez komentarza...nie wiem jak mozna ojcu zabronić oglądania własnej kropki! hehe..
a PORODY RODZINNE to fajna rzecz xD Mój T. będzie ze mną (chociaz tam go nie wyrzucą. Z dwa lata temu zrobili generalny remont na naszej porodówce i wszystko jest tam cacy teraz :)
Ale personel...ehhh szkoda gadać...

to dobrze..... chociaż jakbyś miała cesarkę to jednak będą go musieli wyrzucić....
tu też przy cesarce wypraszają... bo jak moja siostra iała to jej facet musiał wyjść....
ale na szczęście po cesarce ze szpitala wyszła na 2 dzień..
to znaczy rodziła wieczorem , kolejny dzień cały przeleżała w szpitalu a rano już 3 dnia jej mąż czekał na nią i na Dorianka...

w Pl się płaciza porody rodzinne??

Dziewczyny to teraz ja czyli fenomen - miałam czasami i miesiaczki raz na 6 miesięcy xP
Potem bralam anty i miałam po nich tak do dwóch miesięcy...
A potem znów wróciłm do tabsów i po 2opakowaniach... NIESPODZIANKA!

czekaj bo nie wiem czy zrozumiałam.... zabezpieczałaś się tabletkami i w ym czasie zaszłaś w ciążę?? czy jak??

to dobrze..... chociaż jakbyś miała cesarkę to jednak będą go musieli wyrzucić....
tu też przy cesarce wypraszają... bo jak moja siostra iała to jej facet musiał wyjść....
ale na szczęście po cesarce ze szpitala wyszła na 2 dzień..
to znaczy rodziła wieczorem , kolejny dzień cały przeleżała w szpitalu a rano już 3 dnia jej mąż czekał na nią i na Dorianka...

w Pl się płaciza porody rodzinne??

Nie płaci się :) Bynajmniej w moim mieście, ale chyba i w innych miastach też...
nie strasz mnie..By sie chyba załamał jakby miał wyjść

reklama
u nas się nie płaci za porody rodzinne, jeśli tylko jest sala wolna to można być przy porodzie... chociaż są 2 sale do porodu jedna est wypasiona a druga taka zwykła.. i jak się chodzi do któregoś lekarza prywatnie to zwykle dostaje się tą lepszą :))
Mój M. nie bardzo chce być przy porodzie.. powiedział że przed to jest oczywiste, ale chyba na sam poród wyjdzie.... Ja mu ostatnio powiedziałam, że jak ogląda horrory itp filmy na których jest pełno krwi go nie przerażają to przecież poród to nic strasznego :))

Do góry