reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
A Dowikla nie wiesz czasem po ilu dniach wysyłają kuriera z paczką od dnia zamówienia.Ja zamówiłam w piątek wieczorem.A gdzie reszta toważystwa pewnie na pyzulu:-)
No to pewnie jutro powinna przyjsc:tak::tak::tak:
Ja wczoraj wieczorem kupilam antywirusa i zrobilam od razu przelew i dzisij juz dostalam mailem klucz

mALINKA TO MASZ DLA ROZRYWKI...DLA WSZYSTKICH CO JESZCZE NIE WIDZIAŁY:-D:-D:-D:-DThe Internet SHOULD Be Illegal

pamietam pamietam ale kolejny raz sie usmiałam :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

My juz po obiadku:tak::tak::tak:Mlode wsunely wszystko co Im nalozylam
A oto fotki jak Klaudia radzi sobie z surowka a Wiktoria oblizuje talerz

widać ze maja apetyt i że im obiadek smakował.Oliwka nie tkie nawet surówki,też bym chciała żeby tak jadła -marzenie

dziewczyny jestem juz po sadyscie
powiem Wam tak
ogolnie to nie bolalo ale koncowka byla juz troche gorsza nie szlo zeba wyviagnac bo prawdopodobnie byl do kosci przymocowany :eek:
wiec miala z tym troche problemu
przesiedzialam tam chyba 40 min...
no a teraz to troche mnie boli ale znieczulenie dalej trzyma
chyba wezme jakas tabletke na bol
ale loda juz zaliczylam bo pozwolila jako zimny oklad :-D

patrysia dobrze że juz po wszystkim.Niedługo przestanie boleć.

Oglądacie rozmowy w toku...rany do czego można sie doprowadzić.....kobiety ważące po 200 kilo!!!!!!

niestety nie oglądałam bo byliśmy z Oliwką na dworze,przyszliśmy do domu dopiero o 19.00 :tak:

Jestem dziewczynki! Cieszycie sie?:-D:-D
Była u mnie kolezanka, nie mialam jak wczesniej wejsc.....

CO DO DIETY...

As... tak,,, spojrzalam na tą diete kopenhaską o której mówiłas, to ta którą ja stosowałam, tyle że nie wiedzialam, że ona sie tak nazywa, dała mi ją pielęgniarka w szkole:tak:
Dieta ta polega na stosowaniu, przez 13 dni, ustalonego z góry menu. Zastosowanie tej diety ma spowodować pobudzenie przemiany materii i uregulowanie metabolizmu.
W ciągu dnia jadamy trzy posiłki - pamiętając, że obiad musimy zjeść między 12. a 14., natomiast kolację przed 18. Plan żywieniowy jest dość monotonny i składa się z chudego mięsa, jaj, warzyw i niewielkiej ilości owoców. Eliminujemy z diety produkty zbożowe, słodycze i napoje alkoholowe. Musimy pamiętać aby wypijać codziennie około 2 litrów wody lub zielonej herbaty. Możemy również pić czarną kawę z jedna kostką cukru. Wypicie jej rano, ma pobudzić organizm do działania.
Ważne jest, aby diety nie skracać, ani nie przedłużać. Stosować ją należy dokłądnie przez 13 dni.
Według autorów, rygorystycznie przeprowadzona dieta, może spowodować schudnięcie od 7 do nawet 20 kg. Dodatkową zaletą jest uregulowanie przemiany materii. Dzięki temu po zakończeniu diety możemy zacząć jeść normalnie, bez ryzyka ponownego przyrostu wagi. Powinna przestać przychodzić ochota na słodycze i inne tuczące przekąski. Taki stan utrzymywać się będzie przez dwa lata, po których to, dietę można powtórzyć. Nie należy tego robić wcześniej, bo zwiększa się ryzyko nadmiernego osłabienia organizmu.
DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor
Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g
Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną
Obiad: duża chuda ryba
Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g
DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g
Kolacja: NIC

Ja z doświadczenia Wam powiem, że na obiad naprawde czasem jest za dużo jedzenia na raz, przynajmniej dla mnie było za dużo sałaty...:tak: i ja sobei rozkłądałam to jedzenie na całyd zien do 18, że jak mialam na coś ochote to zjadałam coś z przepisu z tego dnia, to sposób na pozbycie sie "trudnosci, zachcianek i innych takich... no i ja jeszcze pilam sobie wode mineralną z dodatkiem cytryny-nie samą, bo nieprzepadałam wtedy za niegazowaną wodą mineralną- a trzeba jej wypic ok 2 l

Ja polecam diete, na prawde jest skuteczna- ja stosowałam ją w lato, może też dlatego nie odczuwałam głodu i zmeczenia po niej, bo jak wiecie w lato raczej sie mniej je niz w zime....
As może Ty ją w zime robiłaś?
Albo po prostu masz zbyt szybkąprzeiane materii? i musisz wiecej jesc- Twój organizmpotrzebuje wiecej, ja szybko tyłam, mialam sklonnosc, wiec mialam tym samym niską przemianę materii, poza tym po tej dziecie nprawde zmienia sie zapotrzebwanie na słodycze, sama zaczynasz juz mniej jesc, a poza tym nawet jak jesz normalnie to nie tyjesz, bo wiadomo że nie jadłam tyle co w diecie:szok:

SPRÓBOWAC MOZE KAZDA:tak: Ja Wam mówie, że działa, wiem na swoim przypadku:tak:

Ide oglądac brzydule:tak:

kurczę rygorystyczna ta dieta.Ale chyba spróbuję.Może sie odważe.Słyszałam że niektóre dziewczyny nie wytrzymują do końca,ze mdleją dlatego troche sie obawiam.

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: dobre

posluchajcie jaki ta dziewczyna ma sliczny glos i piosenka ladna
teraz leci u mnie non stop :-)
YouTube - Iga Porada "Mały Książę Róża"
śliczny ma głosik,piosenka rzeczywiście ładna:-)
Jest tu kto :-:)eek:A to moje dzieciątka jak spią

słodziaki a małemu czasem nie za gorąco było taki rozpalony?????

Moim dziewczynkom chyba naprawde sie cos pomieszalo bo juz spia:szok::-D:tak:
dowikla no nie wierzę,Twoje szczypiorki o tej godzinie spią :szok::szok::szok: może to przełom i tak już pozostanie,chciałabys co?
Moja Oliwka też spi ,usnęłą parę minut po 21.00.

Budza sie tylko na siusiu lub kupke:tak::tak::tak:
One noce mi przesypiaja od kiedy skonczyly jakies 7-8 miesiecy
A no to masz fajnie mi Kamilek jak ma dobrą noc to budzi sie 2 razy np. jak zasnie koło 19-19:30 to obudzi sie koło 22:00 a później gdzies koło północy i spi do rana do 6:00 ale jak ma kiepska noc to budzi sie częsciej alb sie obudzi i nie spi pare godzin a dziewczynki spią z tobą w pokoju czy w osobnym

A no to masz fajnie mi Kamilek jak ma dobrą noc to budzi sie 2 razy np. jak zasnie koło 19-19:30 to obudzi sie koło 22:00 a później gdzies koło północy i spi do rana do 6:00 ale jak ma kiepska noc to budzi sie częsciej alb sie obudzi i nie spi pare godzin a dziewczynki spią z tobą w pokoju czy w osobnym
wiktoria a nie chcesz go oduczyć jedzenia w nocy???to juz duzy chłopak przecież

reklama
Do góry