Reve
--> 24.12.2009r <--
Aaaaaaaaa dziewczynki HELP, siedzę właśnie w pracy i zapachniało mi cudną rybką w zalewie octowej!!! Klawiatura mnie zlinczuje za ten nieokrzesany ślinotok .... 
Jeśli kogoś zemdliło, to baaardzo przepraszam, ale to takie cudaśne- zachcianka!

Jeśli kogoś zemdliło, to baaardzo przepraszam, ale to takie cudaśne- zachcianka!
Tutaj jednak bardzo trudno jest dostac zwolnienie lekarskie... jak czytam, ze u Was bez problemu mozna dostac zwolnienie z powodu mdlosci i zawrotow glowy to po prostu jest to dla mnie szok.
Tutaj przez cala ciaze ( jesli wszystko przebiega bez komplikacji) nie widzi sie ginekologa, cala ciaza opiekuje sie polozna...i pierwsze takie spotkanie jest dopiero okolo 11-12 tygodnia ciazy.Wczesniej lekarz pierwszego kontaktu- to wizyte mam juz za soba... bardzo mily Pan pogratulowal ciazy, kazal dbac o siebie i brac kwas foliowy. Nie ma badania betki, zadnego USG... test ciazowy im w zupelnosci wystarcza. Przez cala ciaze nie preferuje sie tez badania ginekologicznego.Jesli cos sie zlego dzieje przed 11-12 tygodniem ciazy, nikt nie daje lekow na podtrzymanie- to po prostu prawo naturalnej selekcji. Dziekuje wiec Bogu, ze nie mam zadnych niepokojacych objawow, bo nie wyobrazam sobie co przechodza kobiety w ciazy, ktore po kilku tygodniach ciazy ja traca a lekarze nic z tym nie robia... proponuja po prostu psychologa... to wszystko. Nie ma tu wielu prywatnych ginekologow, po prostu nie maja takich potrzeb. Widac wiec co kraj, to obyczaj.
;-) cudne :-)