reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
o kochane :)
wczoraj nie moglam zasnac wiec wzielam se do łózka atlas anatomii człowieka i byl tam dzial o ciazy ... bylo ladnie pokazane gdzie narzady sie umieszczaja jak macica sie rozrzesza szok nasz zoladek tuz pod piersiami sie znajduje kurczy sie wiec mamy sklonnosci do czestego jedzenia mniejszych posiłkow i czestej zgagi :) no i pęcherz tez mniejszy temu nas gania po sto razy na dzien :) hehe :)
pozdrawiam

Cześć Mamuśki!!
Ja już 4 dzień bez żadnych mdłości... z jednej strony się cieszę bo mogę normalnie jeść, a nawet zaczęłam gotować :)) ale z drugiej strony jak miałam mdłości to wiedziałam że to normalne :)) ahhh te wątpliwości :)) usg mam za tydzień :))
Co do tycia to ja z kolei schudlam 2,5 kg i stoje w miejscu od tygodnia :-) ale ja i tak mam nadwage wiec ciesze sie ze nie poszlam w druga strone :-D Nie martw sie ze przytylas 4kg, jesli jesz nie opychajac sie to wszystko w porzadku :) potem waga moze Ci stanac na pewnien czas :) Niektore z nas nie tyja przez wiekszosc ciazy a pod koniec 7 miesiaca nagle pojawia sie 5-8kg wiecej wiec to zalezy tak naprawde o organizmu kobiety :-D
Ja też póki co mam 2,5 kg w dól
witam z rana :)
ja tylko na chwilke bo wlasnie pedze do lekarza,oczywiscie mam MEGA stresa.prosze trzymajcie za mnie mocno kciuki
Mam nadzieje przyniesc tu dzis dobre wiesci :)
milego dnia kochane
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na wiadomości
a ja dzis do gina na 14 :) zobaczymy jak niunia rośnie :) ;]
Czekamy na relację jak przyjdziesz :))

nic nie mozna w ciazy ale jak se szklanke wypije to nic sie nie stanie :)
a co do lodow z automatu fakt faktem swieze jajka no ale co niebedac w ciazy jak dzieci male je jedza to nie moga sarmonella sie zarazic? a baba w ciazy odrazu sie zaraza ... tez glupie....

prawidlowo te badanei robic 11tc-13tc6d o tak o a w ktorym tc bedziesz podczas badania?

Ja ostatnio miałam ochotę na sprite i w sumie wypiłam chyba litr przez 2 dni, ale później już nie miałam ochoty, więc na pewno to nie zaszkodzi. A co do lodów to ja lubie takie nakładane albo na gałki więc je jem czasami. Mój GIN powiedział że nie ma przeszkód żeby od czasu do czasu sobie nie zaszaleć... ciąża to nie choroba :))

Ja też jeszcze nie miałam mierzonego maluszka, bo był malusi na ostatnim usg w 8tc... teraz idę za tydzień więc będzie to troszkę więcej niż 11tc to może wtedy mi pomierzy wszstko... zobaczymy :))

Cześć dziewczyny!!
Facetami się nie przejmujcie oni nigdy nie rozumieją dopóki sami czegoś nie doświadczą... :))
Ja już 4 dzień bez mdłości... ciekawe czy jeszcze wrócą?? nawet zaczęłam gotować więc jest coraz lepiej... Waga dalej utrzymuje się na minus 2,5 kg.. mój M. tego nie rozumie i uważa że pewnie jak on jest w pracy to ja nic nie jem. A co ja mam na to poradzić że mimo normalnych posiłków dalej chudne?? Chociaż szczuplutka to ja nie byłam więc dzidziu na pewno ma się tam czym żywić w brzuszku :))

Natalunia - gratuluję podwyżki! Masz super Szefa;-)

Oliwka - na pewno wrócisz happy :happy: od lekarza! Daj znać jak było!

Kasiiula - Ty też nam napisz, ile dzidzia urosła!

Zastanawiam się, co zrobić z moimi włosami... Założyłam sobie, że w ciąży nie będę robić już balejażu, bo ponoć tak do końca nie wiadomo, czy ta chemia nie ma jakiegoś wpływu na maluszka. No, ale co spojrzę do lustra, to niezbyt już toleruję moje odrosty :no:. No i tak się zastanawiam, czy to mit czy nie mit z tym farbowaniem/rozjaśnianiem. Co Wy na to?

moja siostra malowala w 8 miesiacu i nic nie bylo dla dziecka ale sa przeciez farby bez amoniaku moze nie maja takiego rezultatu jak normalna farba ale moze nie szkodzi az tak ... no nei wiem niby wlosow nie mozna scinac a ja jakos zauwazylam ze mi wlosy strasznie rosna w ciazy i juz 2 razy zcinalam ... :]

hello wszystkim :)
wiesci niose dobre,mialam robione poraz pierwszy usg przez brzusio,widzialam wiecej niz sie spodziewalam,dzidzia byla bardzo ruchliwa,machala raczkami,nawet paluszki bylo widac.moja niunia ma 6,04cm i jest naprawde duza hihihi.jestem taka szczesliwa.lzy naplywaly mi do oczu :)
dziekuje ze ze mna bylyscie :)

alisa79 co do farbowania wlosow to tez sobie postanowilam tego nie robic ale do 12 tyg.ostatnio rozmawialam z kumpela ona ma zaklad ,wiec twierdzi ze balejarz jest bezpieczny bo nie dotyka skory glowy,chyba sie niedlugo skusze bo nie bardzo moge na siebie patrzec z tymi odrostami

Agusisko nie daj się tak traktować!

Natalunia ze mna to wszysto na odwrot po imbirze mnie mdli juz na sam zapach. Herbate moglabym pic ale tylko czarna a przed ciaza uwielbialam herbatki owocowe a teraz mnie od nich odciaglo.
Pojawily sie u mnie dziwe sny niektore to jak filmy grozy albo dramaty :eek: skad to takie dziwne rzeczy mi sie snia. :confused:

Milencia mnie tez mdli po imbirze, choc przed ciążą nie miałam z nim problemu. Też piję tylko czarną, tyle że słabą bo nic innego mi nie wchodzi. Najchętniej to kompoty domowej roboty bym piła, ale brak takich w zasiegu :zawstydzona/y:
Sny tez mam dziwne, jakies porwania, strachy itp. ale to chyba wynika z tego ze serial CSI ogladam wieczorami :-D

Waga dalej utrzymuje się na minus 2,5 kg.. mój M. tego nie rozumie i uważa że pewnie jak on jest w pracy to ja nic nie jem. A co ja mam na to poradzić że mimo normalnych posiłków dalej chudne?? Chociaż szczuplutka to ja nie byłam więc dzidziu na pewno ma się tam czym żywić w brzuszku :))

Hej niunians! Ja tez schudłam 2,5 kg do wczoraj tj waga mi stanela na tym w zeszlym tygodniu i juz myslalam ze dalej nie bede a tu dzisiaj niespodzianka kolejne 20dag w dol, wiec pewnie pod koniec tygodnia kolejne 0,5 - 1kg ubedzie. Na razie sie tym nie martwie bo ma z czego ubywac :-D a wiem ze jem normalnie, regularnie, tylko ze slodyczy nie jem :-) i stąd te zniżki :)

reklama
hello wszystkim :)
wiesci niose dobre,mialam robione poraz pierwszy usg przez brzusio,widzialam wiecej niz sie spodziewalam,dzidzia byla bardzo ruchliwa,machala raczkami,nawet paluszki bylo widac.moja niunia ma 6,04cm i jest naprawde duza hihihi.jestem taka szczesliwa.lzy naplywaly mi do oczu :)
dziekuje ze ze mna bylyscie :)

alisa79 co do farbowania wlosow to tez sobie postanowilam tego nie robic ale do 12 tyg.ostatnio rozmawialam z kumpela ona ma zaklad ,wiec twierdzi ze balejarz jest bezpieczny bo nie dotyka skory glowy,chyba sie niedlugo skusze bo nie bardzo moge na siebie patrzec z tymi odrostami

Oliwko! Wspaniale! Bardzo się cieszę razem z Tobą! :laugh2:

Ja już nie mogę doczekać się mojego badania. Może moje Maleństwo też będzie tak uroczo rozbrykane:-D

Do góry