reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Amój m jeszcze pracuje ,cały dzień znowu sama:crazy: jeszcze na podwórku dłubie ,niby wiem ,że musi,ale smutno jest samej całe dnie spędzać,tylko Ksawek za towarzysza ,bo KLaudia po 17 wyszła na próbe do kościoła i jeszcze nie wróciła,jak przyjdzie to już tylko spać ,ot i cały urok siędzenia w domu:crazy:
wiem jak tojest tez tak czasem mam :baffled:
Jestem jakaś zmeczona przy tej diecie, osłabia jak jasna ch*****. Ale dam radę. Dziś był kryzys, teraz z górki.

Idę do m się przytulić. Spedziłam kupę czasu przed kompem. Wystawiałam ogłoszenia gdzie tylko sie dało, żeby sprzedać obraz, suknie ślubna i bujaczek.

Dobranoc dziewczyny
Padam, plecy wymiękły.
dasz rade tak co po tej diecie bedziesz jeszcze widoczna hihi chodzi o to co nie schudniesz i nie zrobisie z ciebie patyczek :-p:-p
A dziewczyny mogłybyście mi pomuc.Nie wiem co mam zrobic jak byłam u lekarza z Kamilkiem to pytałam sie czy moge podawać kamilkowi kaszke w nocy a mówiłam ze podaje już 3 razy w dzień i lekarka mi mówiła zeby nie dawać bo może miec zaparcia i poleciła mi zeby kupić Nan albo Bebiko no i tak sie zastanawiam czy kupic i nie dawać już cyca czy jeszcze do roku go pokarmic bo cyca daje mu tylko w nocy ale mam jeszcze pokarm no a właśnie teraz mam super cyce tekie jędrne no ale przestaną byc takie tylko dam Kamilkowi cyca to zaraz opadną:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:No i nie wiem czy kupic jutro to mleko czy nie M mówi że to odemnie zalezy ale ze może bym go jeszcze na chwile pokarmiła bo ze to wczesniak i dobrze mu to zrobi jak będzie jadł mojego cyca niz te mleka bo ze to na chemi poradzcie mi coś:sorry:
dawaj cyca jak dalej chce ja mialam tego pecha ze mi sewek sam w wieku 4 miesiecy sam odrzucil ale do 5,5 miesiaca karmilam sporycznie az zanikl calkiem :sorry:
JEST TU KTOŚ JESZCZE? :-):-):-)
o 19 padłam razem z Lenką i spałysmy sobie 1,5 h a potem pobudka i krzyki od nowa teraz tatuś walczy :tak::tak::tak:
ja juz wykończona jestem a zęba ani widu :wściekła/y:
zaraz nadrobię cały dzień forum mam nadzieję ,że pójdzie mi szybciej niż wczoraj :-D
ja tez tak mialam ale nie przejmuj sie sewek pierwszego zeba mial jak mial 11 miesiecy a dokladnie 3 dni przed :tak:
Witam moje njmlodsze dziecie jak nigdy jeszcze spi :szok: a starszaki szykuja sie do szkoły tzn Zuzia juz gotowa tylko Wojtek fisiuje jak zwykle w czwartek bo maja jechac na basen i wszystko robi zeby sie soznic i nie jechac :wściekła/y:juz nie mam sily do niego :no::crazy: wkurza od samego rana
a to ci wojtek ;-)
Dzień dobry z rana, ja juz po śniadanku, gary pozmywane:szok:
Jeszcze mi w sumie patelnia zostałai garne jeden ale musiałam sobie odpocząc:sorry::-D
A własnie, powiem Wam że nie przytyłam tertaz przez te 2 tygodnie, ufff dalej 56. no i pól, ale to juz nic takiego,wczesniej mialam jakos 56,3 chyba..:) w porownaniu do wagi z przed miesiąca:szok: to super..:-D
przydałoby sie wogole zebym jeszcze z kg schudła zanim bede juz tak całkiem tyc:sorry::-D
heh nie martw sie o wage bo i tak to zrzucisz :tak::tak:
witam czwartkowo:happy::happy::happy::happy:
wczoraj chodziło mi oczywiście o suwaczki wiktori pomieszałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a ja mam dzisiaj roboty a roboty muszę poprasować spakować nas wszystkich ogarnąć mieszkanko przed wyjazdem bo piotrek tylko wraca z pracy i rura taxi na dworzec:tak::tak::tak::tak:piotr kończy pracę 15.15 zanim dojdzie to 15.30 a o 16 mamy autobus:szok::szok:damy radę:rofl2::rofl2:
joanna no bo twój wwojtek to jak mój adam on też rano fisiuje zagaduje marudzi wybrzydza zaczepia julę a wszystko po to żeby się spóźnić:angry:
za to ja odwaliłam dzisiaj numer antek mnie obudził zerwałam się patrze na telefon 7.30 dawaj adamowi tempo podkręcam biegam robie mu kanapke przy akompaniamencie płaczącego antochy w łóżeczku ale galpouje ile wlezie pokrzykuje na adama ty się pośpiesz ubieraj się nie budź kulki nie marudź itp...........wszystko przyszykowałam zrobiłam mleko antkowi siadam żeby go nakarmić patrzę na telefon a tu 6.49:szok::szok::szok::szok:no zwolniliśmy tempo:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:nie wiem jak ja to zrobiłam:-D:-D:-D
ty to choby w woju normlanie biedne dzieci hahaha :-D
Powiecie że głupia jestem ale mi sie wydaje że mi piersi zmalały zobaczcie i ocencie same
ja tam nie widze roznicy heh mnie przezywali mleczarnia jak mialam takie cycki :tak:
Ha, do Reala to mi się nie płaca, do Rybnika bym musiała jechac , na benzyne drożej niż bym zaoszczedziła na płynach:-D
ja bylam wczoraj :-p
Dziewczyny a słyszałyście o tej swinskiej grypie normalnie az sie boje co to bedzie
no slyszalam juz kilka osob przyjechalo z meksyku z wczasow i teraz sie boja :baffled:

reklama
Hej dziewczyny!!

Nocka jako tako prawie wcale nie spałam a to Radek nie dał a później się źle czułam. No z babcią nie ciekawie niestety. Tata chodzi codziennie i nic nowego, bez zmian. Wczoraj się zaczął jakiś proces rozmiękczania mózgu. Jak narazie nie reaguje na leki ani nic. Dzisiaj może do niej pójdę. A tak się h** czuje że szkoda słów. Już na nic siły nie mam. Ordynator powiedział że musimy być przygotowani na wszystko. Moja mama może jutro przyjedzie z sanatorium, ale to nie wiadomo. Wczoraj tak się poryczałam że do tej pory serce mnie boli :no::no::no: w poniedziałek jeszcze matura i nie mam głowy do tego. Nie wiem jak to będzie :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
biedna ty i twoja babcia wraz z rodzina ale kochana jestesmy z toba... nie zalamuj sie to jest najwazniejsze choc latwo sie mowi wiem ale silna jestes i dasz rade :tak: zdrowka dla babci
Luna ja to już nie wiem. Nic mi się nie chce dosłownie. Ona jedna mi została i mam nadzieję że z tego wyjdzie. Nigdy nic jej nie było, a tu nagle... NO nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba żyć dalej. Tata poszedł teraz do szpitala i się dowie co i jak... Ach Luna ja poszukam jakiś ciuchów dla tej Moniki bo ja też mam 172cz i ważę teraz 48kg, przez dwa dni schudłam 3kg. więc może coś znajdę dla niej i wyślę. Jeszcze powiem siostrze żeby dla tego małego ciuszków poszukała i jakieś zabawki. Postaram się to wysłać jak najszybciej :tak:
wiem cos o tym ja po smierci najukochanszego dziadka takiego z powolaia przez ktorego bylam rozpieszczana nie jadlam doslownie przez tydzien czasu do szkoly nie chodzilam zamknelam sie w sobie i schudlam ok 5 kg
ale potem do mnie dotarlo ze taka kolej rzeczy... :-(
Cześć dziewczyny;-)
Dawno mnie nie było znowu, zawalili mnie robotą, teraz siedzę i piszę jakieś kosztorysy:baffled::baffled::baffled:
Zaraz uciekam poczytać co tu się działo
A u mnie znowu choroba się rozpanoszyła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w poniedziałek byłam z Misią u laryngologa bo katar jej nie przechodziłi do tego brzydko kasłała, dostała leki ale nie bardzo pomagały, miałyśmy się zgłosić w czwartek. Wczoraj nie puściłam jej do przedszkola, a po południu zadzwoniła do mnie do pracy moja mama, że Misia bardzo płacze i skarży się na ból ucha:szok: urwałam się z roboty i biegiem do lekarza, wykluło się zapalenie ucha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i antybiotyk. I zapisałam ją na badanie endoskopowe migdałków, wreszcie jakiś mądry lekarz i dał nam skierowanie bo podejrzewa trzeci migdał. Mamy termin na 3 czerwca.
Idę czytać:-D
biedna misia zdrowka :tak:
no wyprasowałam:tak::tak:i spakowałam nas w 70% jeszcze kosmetyki pierdoły i będzie ok:tak:wnoisek my z piotrem zajmujemy 1/4 torby może nawet mniej dzieciaki to masakra julka 4 pary krótkich spodni 2 pary długich ,4 koszulki ,3 bluzy,kurteczka,piżama kosmetyki ,sandały ,adidasy,trampki na nogi:szok:adam -piżama,4 koszlki,3 bluzy,2 pary spodenek,3 pary długich spodni,kurtka,adidasy sandały na nogi,kosmetyki do tego oboje 4 pary gaci i skarpetek:szok:antoni-4 body długi rękaw ,4 body krótki rękaw,4 pary spodni,3 bluzy,2 piżamki,3 pieluszki flanelowe,30 pampersów,mleko ,kaszka kosmetyki,kurteczka,2 czapeczki,wózek kocyk do tego butelki itp....:szok:a ja 3 koszulki ,piżama 4 pary gaci jedne długie spodnie kosmetyki skarpetki stanik i krótkie spodenki:rofl2:piotr 3 koszulki jedne długie spodnie jedne krótkie 1 bluza gacie skarpetki kosmetyki:rofl2:jak to przeczytałam to stwierdziłam że o masakro kto tą torbe uniesie:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D:szok::-D
heh no wspolczuje temu kto torbe bedzie targal ... heh ale pewnie to nie ty ;-):-D
Muszę się wam jeszcze pochwalić, że jestem dumna z mojego dziecka, bo ten twarożek to on jadł łyżeczką! :szok: Bardzo ładnie chwyta łyżeczkę i wcelowuje do buzi bez większego wysiłku, w dodatku potrafi też mnie karmić :-D:-D:-D Dobre dziecko! :tak::tak::tak: Oczywiście jak już trochę sobie podjadł to zaczęła się zabawa w postaci wydłubywania paluszkami kawałków ogórka, a później łyżeczką przekładał sobie trochę zawartości miseczki na stolik i... zlizywał :szok::szok::szok: Wesoło było :blink:
wow
moj sewek juz tez probuje nabijac na widelec... i z nego jesc niezle mu to wychodzi :tak:
joanna dziękuję:happy:ale będe za wami tęskniła:tak::tak::tak:
a spodnie i tunika jak najbardziej TAK:tak::tak::tak::tak::tak:masz się dobrze czuć:tak::tak::tak:ja w imię tej zasady nawet ślub kościelny brałam w spodniach:rofl2:
my za toba tez przyjezdxzaj szybko :tak::tak:
No tak wyszło, może jutro wpadniemy? Albo jedziecie z nami do Brennej w sobote?:tak:

A co do gór to nie do Ciebie było tylko do tych, które daleko są:-p:-p Bo Ciebie to moge miec na już:sorry::-D:-D:-D:-D
kochana dam ci znac bo jutro mam klintke na tipsy a poza tym musze pogadac z m... czy nie ma planow tel mam wiec zadzwonie do ciebie a o ktorej wyjazd :eek:

na tajnym pocytam reszte bo musze isc do sklepu poki maly spi bo jestem u mamy...
jutro mam klientke znow na tipsy wiec musze sie zaopatrzyc w lajnery... :sorry:

luna dzięki tabex nawet mam w domku ale próbuje siłą woli ja ambiyna jestem to sama wjechałam sobie na ambicje że takie marne cieniasy mną rządzą itp:rofl2:zobaczymy jak pójdzie??ale dobrze będzie:tak:moje kochanie mówi że jak ja rzucę to on też spróbuje............zobaczymy..........
a mężowi owiedz że jak mała podrośnie to jako typowa kobieta będzie pakowała jeszcze więcej:rofl2:a jak tatuś nie pomoże dźwigać to znajdzie sobie chłopaka............:rofl2::rofl2::-D:-D:rofl2::rofl2:

Ba,ja po pysznym obiadku brązowy ryż ,gulasz wołowy i sałata z rzodkiewką i pomidorkiem z jogurtem nat.Pycha pierwza klasa:tak:Moja Klaudia już zaczyna panienkować to jest przebiera się jak gdzieś wychodzi ,czesze ,perfumami psika(dałam jej moje ,ja ich nie urzywałam ,a takie delikatne)ale brudzi się jezcze jak dziecko.Malina oby tym razem ci sie udało żucić trzymam kciuki:tak:

madziula uda się bo tym razem chcę jak nigdy:tak::tak:
a twoja klauduśka to ma 10 lat więc czas najwyższy na panienkowanie:rofl2:a moja julka ma 5 lat i ma już swoją kosmetyczke a w niej krem 3 błyszczyki 2 perfumy jakieś tam jeszcze mazidła:szok::szok::szok:a co do jednego to zawsze rano myje zęby kremuje twarz a potem błyszczyk perfum:-Dpiotr się śmieje że ona to zawsze w pełnym makijażu:rofl2:no ale ja ostatnio też pamiętam o codziennym lekkim makijażu tzn fluid delikatny oko błyszczyk a co nie mogę być gorsza córki:rofl2:

madziula uda się bo tym razem chcę jak nigdy:tak::tak:
a twoja klauduśka to ma 10 lat więc czas najwyższy na panienkowanie:rofl2:a moja julka ma 5 lat i ma już swoją kosmetyczke a w niej krem 3 błyszczyki 2 perfumy jakieś tam jeszcze mazidła:szok::szok::szok:a co do jednego to zawsze rano myje zęby kremuje twarz a potem błyszczyk perfum:-Dpiotr się śmieje że ona to zawsze w pełnym makijażu:rofl2:no ale ja ostatnio też pamiętam o codziennym lekkim makijażu tzn fluid delikatny oko błyszczyk a co nie mogę być gorsza córki:rofl2:
wIESZ kLAUDIA TEŻ MA KOSMETYCZKĘ ,A COŚ MYŚLAŁA,TYLKO W NIEJ TONĘ GUMEK,PERFUMY NA PRALCE STOJĄ GDZIE KOSMETYCZKA SPREY DO WŁOSÓW ,BŁYSZCZYK SIE SZLAJA GDZIE POPADNIE,TO SAMO Z LAKIEREM DO PAZNOKCIO ILE PAMIĘTA ,ŻE COS TAKIEGO MIAŁA:-DmOJA CÓRCIA ;KECZUP NA NOSIE ,ALE PERFUMY ,WARKOCZYKI I ONA IDZIE...:-DMOJA LASKA MAŁA:tak:ADO TEGOSIĘ STROI TUNIKA ,APASZKA MAMY(MOJA PODKREŚLĘ) I JEST GOTOWA A PTEM MYJĄC ZĘBY SIĘ UBRUDZI.....ALE TO JUŻ TAKI JEJ UROK:-D:-D

a ja moim odkąd nakazałam sprzątać po sobie tzn wycierać podłogę w łazience jak wychodzą spod prysznica myć kubki tależe po sobie odkurzać ścielić łózka to doceniają moją pracę no i nawet nie piją w 10 kubkach tylko w jednym bo wiadomo trzeba go potem umyć:rofl2:ale robota jest zawsze ale ja tu coś zrobie zaglądam do was znów coś zrobie i do was i tym sposobem nie jestem styrana:-D:-D:rofl2:

dobrze ,że się tak słuchają:tak::tak::tak: ja nakazuję i mało co z tego wychodzi ale juz drobne efekty są L. zaczał zmywac naczynia :-D:-D:-D

dziewczyn dzisiaj pale ostatni dzień:tak::tak::tak:i jeszcze dziś nie paliłam:szok:

gratulacje!!!!!!!! Malinka trzymam kciuki żebyś wytrwała :tak:

to samo wczoraj było w realu ludzie robią big zakupy piwo napoje mięcho grille podpałki:szok::szok::szok::szok:
a madziula tyle rzeczy bo moje dzieci lubią się brudzić a ja nie mam zamiaru prać:tak::tak:a na ile jadę nadal nie wiem:no::no::no:
No właśnie ja wczoraj próbowałam coś kupic w sklepie mięsnym była kolejka na godzinę stania a ,że byłam z małą na spacerku to zrezygnowałam dzisiaj wyslę mojego L do reala :-D:-D:-D

Ba,ja po pysznym obiadku brązowy ryż ,gulasz wołowy i sałata z rzodkiewką i pomidorkiem z jogurtem nat.Pycha pierwza klasa:tak:Moja Klaudia już zaczyna panienkować to jest przebiera się jak gdzieś wychodzi ,czesze ,perfumami psika(dałam jej moje ,ja ich nie urzywałam ,a takie delikatne)ale brudzi się jezcze jak dziecko.Malina oby tym razem ci sie udało żucić trzymam kciuki:tak:

mniam ale mi apetytu narobiłaś :-D:-D:-D

Ja dopiero kawkę sobie zrobiłam włożyłam Lenkę do kojca ale pewnie zaraz zacznie marudzić , oj wyjątkowo upierdliwa jest :laugh2::laugh2:
mam nadzieję ,że z wiekiem jej zacznie to rpzechodzić bo chwili dla siebie juz nie mam
Laura była zupełnie inna a ta mała paskuda chwilę sama się nawet nie pobawi tylko zaraz ro bi muu, muu - juz ją nazwałam mała krówką tak muczy :-D:-D:-D

reklama
kSAWUŚ ZJADŁ W KOŃCU TEŻ OBIADEK ,TEN TO MA TEMPO ,IDĘ SOBIE KAWKĘ ZAPODAĆ ,kupiłam sobie w biedronce daturę ,bo ta z zeszłego roku nie przezimowała mi znowu i zdechła,piękne są te krzewy jak tak urosną i zakwitną:tak:

Do góry