reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

hej dziewczyny normalnie mam wrażenie że padnę...
wiem że już mam fory w pracy ale jak stoję to mnie normalnie plecy mnie z tyłu bolą tak przy samym pasie.... i nie wiem co jest,..
może od stania w sklepie... albo się naziębuiłam:-(
co do wymiotów i takich tam... to już mi wszystko przeszło...
czasem mam nudności poranne... ale to mija...
a jeść mogę prawie wszystko... czasem mam apetyt przez 3 dni na biały ser z pomidorem i jem go w każdej wolnej chwili ... a kolejne kilka dni znów jem szynkę z pomidorem i żółtym serem... i tak na ziany:-)

reklama
my co do imienia w ogóle nie możemy się porozumieć (to akurat nie nowość, jak w życiu się nie potrafimy porozumieć to i mielibyśmy wspólnie znaleść imię dla dziecka... ha ha:/)

mi się podoba:
Amelka, Natalia, Paulina, Janina (jak moja babcia Jasia;-)) oraz Maja (Maria- moja mama)

Maciej, Marcin, Filip

no i dzisiaj u mnie sądny dzień. mam usg
i przeprowadzam ostatnią rozmową. i albo ęziemy rodziną, albo będę samotną mamą....

:baffled:

Mam na wierzchu stóp i wierzchu dłoni drobniutkie pryszczyki, które cholernie swędzą... nie wiem co to jest! dostałam tego dopiero wieczorem... A tak bym zapytała swojego gina... nie sa to ropne pryszczyki tylko takie jakby z wodą... Ech... Moze przejdzie jakoś. mam już wstręt do mcDonalda...

no Moja Droga z tym to nie zwlekaj... idz do lekarza nawet takiego zwykłego internisty.
póki co pomocz w rumianku, albo bławatku.... jeśli oczywiście nie jesteś uczuona :-p

ja to się śmieje, że będąc w ciąży dostałam tyle syfów, że szok... aż patrzeć na siebie nie mogę! i jakby na piętach mogły wyskakiwać to i pewnie tam miałabym pryszcze.... ehhh :zawstydzona/y:

hej dziewczyny normalnie mam wrażenie że padnę...
wiem że już mam fory w pracy ale jak stoję to mnie normalnie plecy mnie z tyłu bolą tak przy samym pasie.... i nie wiem co jest,..
może od stania w sklepie... albo się naziębuiłam:-(
co do wymiotów i takich tam... to już mi wszystko przeszło...
czasem mam nudności poranne... ale to mija...
a jeść mogę prawie wszystko... czasem mam apetyt przez 3 dni na biały ser z pomidorem i jem go w każdej wolnej chwili ... a kolejne kilka dni znów jem szynkę z pomidorem i żółtym serem... i tak na ziany:-)

no aż nie chce mi się wierzyć, że irlandia taka zacofana!!! w polskim prawie (przypuszczam, że europejskie prawo jest jeszcze bardziej zaostrzone!!!) kobieta w ciąży możę pracować stojąc na własnych nogach nie więcej niż 3 godziny!!!
pomijając, że nogi tobie popuchną dwa razy szybciej niż nam (tak, tak- i niestety nas to czeka latem) ale jest duże zagrożenie żylakami i innymi problemami z krążemiem!

Ka...M na prawdę zastanów się czy warto... nie chcę Ciebie straszyć, ani nic z tych rzeczy- broń Boże... ale sama wiem jak to jest, bo w mojej pracy, też głównie stoję... choć teraz znacznie mniej

witajcie dziewcxyny ale sie rozpisalyscie:-)

GosiaLew konieczkie odezwij sie po wizycie..musi byc dobrze:-)

laparada za Ciebie tez kochana trzymam kciuki aby udalo Ci sie z mezem dogadac i zeby usg super wyszlo!!

Ja tez gratuluje swietnych wynikow dziewczyna ktore wczoraj byly na usg..troche nas bylo hehe:-)

3mam kciuki za pomyslne badania dzis:-)

Ja tez sie troche opalalam ale buzie glownie i nic mi nie jest:-)

co do imion to dla coreczki raczej
Nadia bedzie bo i mi i m sie podoba a dla chlopca mial byc Antos ale znajomi juz ukradli nam to imie:-(wiec dla chlopca jeszcze nie mamy imienia:-)

Aha a ja tylko przytylam tylko 400gram:-)wiec jestem z siebie dumna:-)

Madziek sliczny brzuszek..u mnie niewiele widac ale lekarka powiedziala ze szczupla jestem i nawet ok 20tyg dopiero brzuszek moze sie pokazac:-)

Cześć Mamuśki!!
Natalunia za ciężkie jest takie jedzenie, wiem coś o tym bo kiedyś najadłam się zapiekankami :))
Ka..M staraj się usiąść gdy tylko możesz... nawet na minutkę :))
Ja dzisiaj się ważyłam i co zobaczyłam ?? zaczynam nadrabiać utracone kg przez mdłości :))) Na początku schudłam 2,5 kg a teraz wynika że przez mój apetyt w ciągu tygodnia wrócił 1kg, czyli dalej jestem na minusie ale oby nie zaszybko mi się zwiększała waga :((

A mnie jak dawno nie było...widzę, że zastanawiacie się co do imion...mi trudno wybrać jedną bluzkę z 10, a co dopiero jedno imię z x imion :szok::-D
Mi brzusio rośnie...ehhh czuję się jakbym przytyła, a nie w ciąży była, ale to tylko moje uczucie głupie...
Ale fajne brzuszki macie :) Gratuluję!
Ja po pierwszych badaniach krwi jestem jak narazie i mocz też oddałam. A wizyta dopiero za 2 tygodnie...
buziaki dziewczyny :)

Ehh a ja siedzę w pracy i najchętniej bym stąd uciekła :sorry2:
Ale muszę się jeszcze ukrywać, bo 12tyg. mija mi dokładnie w ten piątek. I planuje powiedzieć szefowej w przyszłym tygodniu i od razu dać zwolnienie. ale popracować do końca tygodnia żeby mogli znaleźć zastępstwo. Ogólnie boje się tej całej sytuacji, nie lubię takich konfrontacji... Pewnie zaraz wszyscy będą myśleli, że "zrobiłam firmę na dziecko" :dry:

A co do jakichkolwiek objawów to już od 1,5 msca ciąży baaardzo bolą mnie plecy. Do tego stopnia, że czasami nie mogę się podnieść z łóżka i muszę prosić P. o pomoc. Najdziwniejsze jest to, że plecy bolą mnie tylko jeśli sobie za długo poleżę na łóżku...:sorry2:

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania:)
1. czy macie czasem uczucie "ciężkiego" brzucha.. tzn...czuję, że jest trochę napięty tak jak bym miała tam kamienie...
2. czy macie zatwardzenia... bo ja mam i jak z tym sobie radzić?:confused:

Wlasnie wiem ze zatwardzenia w ciazy to normalka:-p wlasnie mnie to martwi bo ja mam niemal codzienne rozwolnienia:baffled: nie wiem czy to normalne powinnam sie martwic?
Moje imiona to Amelka Victoria albo Alanek lub Adas

Ostatnia edycja:
Do góry