reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
oj sie dzis naprodukowalyscie.widac ze paskudna pogoda:-D:-D:-D:-D

Czesc babeczki

Wybaczcie ze wczoraj nie zagladnelam ale nie mialam sil
rano wstalam ogarnelam mieszkanko i pojechalam do szpitala.Moj wkoncu nabral kolorow bo dzien wczesniej byl blady jak sciana:-(
Dzis podobno ma juz wyjsc, czekam na telefon:happy2:
Laura zaczela dzis uzywac raczki:-)Juz ja nie boli.Miala ja przesilona tzn sciegno naciagniete.Dobrze ze u dzieci szybko sie organizm regeneruje:-)

ide poczytac co u was
to dobrze ze juz lepiej z nimi:-)

madziula tak się z tobą zagadałam że zupkę antkowi przypaliłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic kupie mu łoiczek rozmowa była ważniejsza:tak::tak::tak::tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D oj kobitki;)_

Oliwka mnie zadziwiła.Poszłam myc głowę do łazienki ona zostałą w pokoju sama.jak wychodziłam powiedziałąm ze ma wołać siku.
Jak umyłam głowę ,wchodzę do pokoju a tu nocnik pełen,nasikała ale co najśmieszniejsze to nie ściągneła majtek i rajstop, i tak sikała przez ubranie także wszystko przesikane ale poleciało do nocnika :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dobra i gratulacje co by nie bylo.kuma co robic a ze dejmowanime ubran-coz ma jeszze czas i tak juz duzo umie

witamy
my dzis pobudka o 9:45 wczesniej o 7 ale poszlismy dalej kimac...
ja juz kawa wipita. wiec zabierams ie za odp.
a musze Wam sie pochwal;isc ze maly wczoraj od 18 - 20 chodzil w samych majtkach i co chwile na nocniku siedzial.... dzis tez juz chodzi od 10 w majteczach ciekawe na jak dlugo :baffled: ale dumna jestem ze normalnie czuje jakby przybylo mi z 50 kg :-D:-D:-D
no to tez dobrze,ale raczej dziecko w tym wieku nie kontrolujeczystosci jeszcze.moja dzis z 4 godz w dzien nie sikala bo praktycznie nic nie pila

dziewczyny a mam pytanie dorazdzcie mi8 cos
chce zaraz Sewka klasc spac a od rana chodzi mi bez pampka...
nie wiem czy do spania ryzykowac i kalsc go w majteczkach.... :baffled::baffled::baffled::confused::confused::confused:
do psmaia lepiej pielucha

jak chce siku to paytrzy na nocnik i podchodzi do niego ale ja go czesto pytam i wysadzam nawet jak nie chce a noz widelec cos mu sie zachce... :-D ale czasem zawola sisi :-)
a moje bydle nie chce mowic siku ani sisi ani nic podobnego :wściekła/y:i cwaniara nauczyla sie zlazic z nocnika ale jak jej powiem zeby siadla to siada:-)
ale ja z pelan nauka poczekam do wakacji ze nie bede musiala latac nigdzie.w domu zakladam jej tetre i peiluchomajtki i wysadzam na nocnik a do wyjscia mpaersy

patrysia Sewi ma dopiero 1rok i 3mies to ma jeszzce sporo czasu.powiem Ci szzcerze że jeszce nie spaotkałąm się u nikogo że dziecko w tym wieku już było bez pampersów.Może Sewi będzie pierwszy.Aby Wam sie udało.Wiesz moja panna jest już starsza więc powinna już
do 2 roku zycia spokojnie ma czas;)albo i dalej]

jejku, uśmiałam się!! Dziewczyny wy tak poważnie o tych wróżkach?? Ja nigdy nie była i się nie wybieram, ale nie potępiam. Po prostu uważam, że to jest samo spełniająca się przepowiednia i tyle! Mam totalnego lenia, zwłaszcza po przedwczorajszej imprezie,mój się pierwszy raz uchlał i robił awantury:szok:hahaha
Nie wiem kiedy wy tyle gryzmolicie. Jestem w sumie całkiem młoda, ale odkąd Dominik się urodził ,to już się z niczym nie wyrabiam,siedzę i się lenię, prasowania wcale nie robię bo mi sie nie chce. Dość mam roboty z praniem jasnej wykładziny w salonie a jeszcze te chwasty w ogrodzie itp. Jak jest ładnie to wychodzę i nic w domu nie robię. Ale kiedyś to miałam wszystko wylizane,przy jednym dziecku i na własnym M.
piszemy w tak zwnym miedzyczasie:-D:-D:-D:-D:-D
ja im jestem starsza tym mam wiekszego lenia ale co by nie bylo wszytsk sparwa dobrej organizacji i czasu:-)

gangreniak zasnoł jak włączyłam odkuzacz:-D:-D:-D
no to chociaż obiad zrobie:szok::szok::-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:cool2:

kurcze u nas taki ziąb się zrobił :baffled:

niefajna ta pogoda zimno w domu bo juz nie ogrzewaja a temp. niskie teraz w nocy wymarzłam i coś czuję ,że mnie łapac przeziębienie zaczyna:no:
ja na szczescie samasobie dom ogrzewam i dzis puscialm troche na grzejniki:-D

Witam!
Chciałabym do Was dołączyć :-)

Mam na imię Marta mam 24 lata-skończę 17 maja :) Nasza córeczka Oliwia urodziła się 5 stycznia 2009 W domku siedzę od samego początku ciąży :-) Mieszkamy w Gdyni

Pozdrawiamy
milo nam dolaczaj:-)

Ania moje obydwoje orzechy zaczęli jesć po ukończeniu 2 lat.
Klaudia je nadal ,a Kuba nie bo uczulony.
Orzechy są silnie uczulające.
Paulina do 3 lat nie mogla orzechow a malej w ogole nie dawalm jeszcze.i znow ja chrypa chyba lapie:baffled::baffled::baffled:

Witam nową mamuśkę!

Ja to dzisiaj nie do życie jestem. Byłam z mamą u babci w szpitalu. Jak ją zobaczyłam to od razu się poryczałam. Teraz mam ją cały czas przed oczami. Leży taka biedna bez siły, oczy raz otwiera raz zamyka ale to tylko odruch. Ordynator powiedział wprost że i tak skończy się to zgonem, ale nie wiadomo kiedy. Serce babcia ma zdrowe, na leki reaguje. Ale to może być różnie. Jak serce zacznie szfankować to będzie nie dobrze. A jak się wybudzi to nie wiadomo jakie uszkodzenia mózgu są. Może różnie być. Dobrze że nic nie czuje ani nic. Nie czuje bólu. Normalnie siedzę i ryczę. Nie mogę się z tym pogodzić. Jakby to był zły sen..... już nie wiem co mam robić. Chyba nie dam rady już do niej pójść. Nie wiem.... :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
wspolczuje....:-(

WLASNIE MLODY WYSIKAL SIE DO NOCNICZKA...
dumna jestem :-D:-D:-D
brawa!!!!!!!!!!!

Wpadłam napisac Dobranoc :tak:

miałam dzisiaj po południu małe urwanie głowy. Młody przyjechał z amtematyka, całe szczęście same proste rzeczy :tak: Potem wpadła teściowa, kupiła Helenie nowe buciki :-D Helena ma juz 6 par :szok: różnistego obuwia :-D Ale zdziera w tempie błyskawicy... Zabrałam jeszcze teściową na spacer z heleną do parku, mała wygimnastykowała babcię :-D

M poleciał oglądać mecz o znajomego, a mnie to bardzo cieszy bo mieli u nas oglądać a ja padam na pysk... Nawet nie marudziłam, że wychodzi :-D

Do juterka :tak:
ehhehehe tez bym tak zrobila:-)

kurcze noramlnei ja sie tak nie bawie.o tej porze juz zadnej nie ma:-:)-:)-:)-:)-(przeciez to nie zima....

Witam!
Chciałabym do Was dołączyć :-)

Mam na imię Marta mam 24 lata-skończę 17 maja :) Nasza córeczka Oliwia urodziła się 5 stycznia 2009 W domku siedzę od samego początku ciąży :-) Mieszkamy w Gdyni

Pozdrawiamy
Witamy witamy! :tak::tak::tak:
Witam nową mamuśkę!

Ja to dzisiaj nie do życie jestem. Byłam z mamą u babci w szpitalu. Jak ją zobaczyłam to od razu się poryczałam. Teraz mam ją cały czas przed oczami. Leży taka biedna bez siły, oczy raz otwiera raz zamyka ale to tylko odruch. Ordynator powiedział wprost że i tak skończy się to zgonem, ale nie wiadomo kiedy. Serce babcia ma zdrowe, na leki reaguje. Ale to może być różnie. Jak serce zacznie szfankować to będzie nie dobrze. A jak się wybudzi to nie wiadomo jakie uszkodzenia mózgu są. Może różnie być. Dobrze że nic nie czuje ani nic. Nie czuje bólu. Normalnie siedzę i ryczę. Nie mogę się z tym pogodzić. Jakby to był zły sen..... już nie wiem co mam robić. Chyba nie dam rady już do niej pójść. Nie wiem.... :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Beatko, strasznie mi przykro. :-(
WLASNIE MLODY WYSIKAL SIE DO NOCNICZKA...
dumna jestem :-D:-D:-D
Brawo dla Sewcia! :tak::tak::tak::tak: No i masz być z czego dumna mamuśka! ;-):-)
Ja wróciłam jakąś godzinkę temu, a mój m pojechał jeszcze do Tesco kaszki i mleko dla Piotrusia kupić, bo w tych osiedlowych sklepikach tego akurat brak.:dry:
To ja sobie nadrobiłam zaległości i zaraz pójdę spać. :-)
Dobrej nocki! :cool2:

jejku,ledwo zdołałam przeczytać to co nabazgrałyście od rana...:eek:
no dobra,ja chociaż się zmusiłam i w tą słotę przeszłam się do morrisona,kupiłam włoszczyznę i inne duperele na obiady,zrobiłam spaghetti ze słoika knorra i tyle tego było. Później znowu zamieniłam sie w lenia kanapowego. Ludzie ,ja mam dopiero 24 lata!!!
Beatko,przykro słyszeć o twojej babci:no:trzymaj się...
Dowikla,to jak ty z Jerzyc jesteś to pewnie słyszałaś o książkach Małgorzaty Musierowicz?? Uwielbiam jej serię Jeżycjadę i zawsze chciałam zobaczyć jak wygląda kamienica na Roosvelta...hehehe Jejku idę spać,ja nie wiem jak wy to robicie? Miałam więcej czasu na pisanie jak byłam w ciąży z Dominikiem i mieszkałam u mamy. O tak, a teraz to tylko skype,tvn style i sprzątanie,ew spacer i pranie. Ot,całe moje życie

reklama
Witam :tak:

Brak słońca i zimno, a ja się ciesze bo mam silę się ruszać :-D

Pozmywałam, bo wczoraj sobie odpuściłam :zawstydzona/y: Pije kawkę i lecę poczytać :tak:

Do góry