w.kropeczka
Fanka BB :)
Żadko używana to może dlatego![]()
Dokladnie...moja to juz na emeryture przejdzie jak dalej tak pojdzie...wiecej sie z mezem nie widzimy niz widzimy ostatnio...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Żadko używana to może dlatego![]()
Kochana ja wiem dobrze co to jest,bo mam przyjaciółkę która ma endometriozę,a ja razem z nia przezywam wszystko-powstające cysty 5 cm w ciągu miesiąca-więc bardzo poważnie ale......Moja koleznka ma endometrioze, nie moze od 2 lat zajsc w ciaze, staraja sie i ma monitorin naokraglo i nic...miala w listopadzie operacje-laparoskopie-usuwali jej te kawalki endometriozy...ale jak na razie jeszcz enie udalo jej sie zafasolkowac...
Endometrioza to powazna choroba...i nie da sie jej usunac, ona sie odnawia z tego co wiem.
Kochana je wiem dobrze co to jest,bo mam przyjaciółkę która ma endometriozę,a ja razem z nia przezywam wszystko-powstające cysty 5 cm w ciągu miesiąca-więc bardzo poważnie ale......
po dwóch latach meczenia sie z pania profesor,laparoskopii z powikłaniami i załamaniu po usłyszeniu info,że maj 2 % szans na baby,po moich namowach, zmieniła lekarza który postawił ja i jej swiat na głowie i powiedział że w ciągu 6 miesiecy bedzie w ciazy....
myślicie tak jak ona ze chłop oszalał,co ???
a tu prosze dokładnie w 6 miesiecy po 1 wizycie K zrobiła test i były dwie krechyobecnie jest w 18 tyg ciaży i czuje sie dobrze
Tylko,ze ja nie mówie o takiej endometriozie tylko a tym,ze po cc na pewno sa zrosty na macicy i one moga powodowac rózne zaburzenia,co nie znaczy ze utrudnią zajście w ciąże ale moga np wywoływac własnie te plamienia
oj kropeczko widze ze obie lekko nie mamy z tymi rodzicami......a masz racje najlepiej teraz sie wymądrzac w dziecinstwie spieprzyc kiedy mieli obowiązki....
ja tez chce miec syna...... moze ztego powodu co i ty...:-)
...sa zrosty na macicy i one moga powodowac rózne zaburzenia,co nie znaczy ze utrudnią zajście w ciąże ale moga np wywoływac własnie te plamienia
Właśnie nad tymi zrostami mogą się robić tzw torbiele,które moga utrudniac zajście w ciąże,powodowac bóle podbrzusza w okolicach ciecia i plamienia przed i po @-tak mi tłumaczył mój G.Z reszta we wtorek bede dzwoniła żeby umówić sie na wizytę i jak go odwiedzę to poprosze o konktretne wytłumaczenie mi tej sprawyA widzisz tego nie wiedzialam, ze zrosty moga wywolac takie plamienia, zaden gin mi tego nie pwiedzial , a wszyscy wiedzieli o mojej operacji...
oj kochana heheh jestem jak najbardziej za!Marzenixx...mysle ze jak juz Andzia S owtorzy swoj gabinet to bedzie dla nas szansa by sie z tych bledow przeszlosci wyleczyc...bo bez terapeuty to chyba nie da rady?