reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Jestem qurna warszawa, anga banga.

Zaliczyłam grillika u staruszków, wykąpałam swoją włochatą miłość lece zapalić i zaraz dołączę do was.

Zadam głupie pytanie czy któraś zafasolkowała od śniadania??????????

Jestem qurna warszawa, anga banga.

Zaliczyłam grillika u staruszków, wykąpałam swoją włochatą miłość lece zapalić i zaraz dołączę do was.

Zadam głupie pytanie czy któraś zafasolkowała od śniadania??????????

Pysia i Elfa, ale nie wiem czy o nich wiedziałaś czy nie

Tylko,ze ja nie mówie o takiej endometriozie tylko a tym,ze po cc na pewno sa zrosty na macicy i one moga powodowac rózne zaburzenia,co nie znaczy ze utrudnią zajście w ciąże ale moga np wywoływac własnie te plamienia

Żona mojego kumpla ma endometriozę i trzepie te dzieciary jedno po drugim jak faworki w tłusty czwartek.

Marzenixx...mysle ze jak juz Andzia S owtorzy swoj gabinet to bedzie dla nas szansa by sie z tych bledow przeszlosci wyleczyc...bo bez terapeuty to chyba nie da rady?

Ta wbijemy się do Andzi na grupową terapije. Ja przyniosę popitkę wy przegryskę i będziemy się terapiować.:-D

aaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! zjadłam już prawie poł opakowania ptasiego mleczka!!!!

Pij mleko będziesz wielka, jedz ptasie mleczko będziesz lekka.

Siema laski
Nie bylo mnie wieki, pewnie juz mnie zapomnialyscie. Musialam sobie przemyslec pare spraw. Myslenie chyba nie jest moim atutem, bo teraz mam mega dola....
Sorka, ze tak krotko ale nie radze sobie z tym moim dolem....
Buzka kochane

Ja pierdole żyjesz. A już miałyśmy wieniec kupować.

Witam!
Jestem już po wyjeździe na szczęście już po komunii...
Kochane nie dam rady nadrobić!
normalnie nie wiem nie powinnam się tak czuć : właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży i rodzi w grudniu, a ja ledwo podtrzymuję się od łez aż mnie w gardle ściska, cieszę się że jej się udało a z drugiej strony czuję zlaść! Jestem okropna!
Poza tym całą noc śniło mi się że znowu dostała @ i wszyscy byli w ciąży tylko nie ja... okropny sen...
znowu się wyżaliłam ale normalnie jest mi dziś ciężko!
Pozdrawiam

Chyba każda z nas to zaliczyła.

P.S.2. Tak w ogole to chyba juz kiedys pisalam, ze zaczynam miec watpliwosci... SOkra, ze sie powtarzam :p. Chcialam Wam tylko powiedziec, ze nie pisalam tak dlugo, bo bilam sie z myslami. Wojna zle sie dla mnie skonczyla, bo skapitulowalam i przestalam chciec miec dzieciaka... :((( Niech mnie ktos walnie w ryj - pliiiiizzzzzz

Ty bez doła to chyba żyć nie możesz, Ty się lepiej kobieto napij.

Mnie też ogarnia nie raz obrzydzenie do tego wszystkiego, szczegolnie jak @ dostane. Potem mija.
Nawet teraz przeszło mi przez myśl żeby lepiej w tym cyklu się nie udało, bo jak dostanę pracę to dobrzeby było popracować ze 3 miesiące bez ciąży. Ale nie sądzę gdyby się mi fasolina przytrafiła że bym żałowała!!!!!

Pij lepiej bo bzdury gadasz

Jak już wczesniej pisałam że źle się czuję po leku, najpierw bolały mnie piersi a od wczoraj to bolą mnie sutki i to normalnie jak cholera, na szczęście zostały mi 2-3 tabletki bo idę na bete i będę mogła odstawić... potem cholerna @ i przygotowania do IUI...

Jeja

Se czytam i sie normalnie depresyjnie tu zrobilo, jakby stado depresantow sie znalazlo a nie kobiet chcacych miec dzieci. Sie mi tu opanowac normalnie, olac i do przodu

Martynka
Upewnij sie ze napewno nie ma znowu jakiejs niespodzianki z klinki, zebys sie niepotrzebnie nie faszerowala medykamentami przed owu

Ostatnia edycja:
Loree jak robilam estradiol w 3 dc, teraz sprawdzilam wyniki...w 3 dc.

Dzięki kochana. Zacznę od tego badania, na własną rękę. Ma m jeszcze ze 2 tyg czasu.

Loree -ja mam ten estradiol w 3dc w normie, a plamienia nadal sa...wiec co mam myslec? Zgodnie z tym co mowil Tobie tenl ekarz to co-rak? Cytologie mam kciazkowa.....??? mysle ze on bardzo cie i nas...bo na mnie przeszlo-nakrecil...

On jako onkolog ma skrzywienie na tym punkcie, ale też mnie przeraża to co mówił. Poprosiłam go o poważną rozmowę to ją miałam.

Czekaj bo nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałam.
Tą AMBROZJĘ to chce ci zrobić bo masz plamienia tak?????? A on nie wie od czego.
Łyżeczkowanie kojarzy mi się z usuwaniem więc dla tego nie kumam.

Co do tego estradiolu to nie mam wiedzy.

A te badania cytologiczne to macie coś konkretnego bo ja na badaniu mam 1 czyli czysto - wy tak samo???

Haniu abrazja to łyżeczkowanie- pobiera się w narkozie 2 wycinki z trzonu macicy i jeszcze skąś tam....On uważa,że jak sie to badanie zrobi to wiadomo,że przyczyna plamień to hormony. Można najpierw zbadać hormony, ale wtedy nie masz pewności,że coś tam się w macicy nie dzieje złego.

Estradiol kazał mi zbadać, bo progesteron i prolaktynę mam dobrą. Ale nic mi się tu kupy nie trzyma! Wszystkie,które plamią badają progesteron i prolaktynę tylko...Nie słyszałam wcześniej o estradiolu!

LOREE a nie pomyslal ten lekarz,ze możesz mieć endometrioze po cc?????????!!!!!!!!!!!!:szok::wściekła/y:
ENDOMETRIOZA
Mnie mój jak do niego poszłam,że plamie i boli mnie podbrzusze własnie to powiedział.I dziwi mnie,ze każe Ci czekać jeszcze pół roku mnie mój powiedział,że dobrze jest odczekać dwa lata ale tylko dla tego zeby rana się czasem nie rozlazła w kolejnej ciazy

On twierdzi,że po 2 latach ryzyko jest bardzo niewielkie, ale jest. Po 3 latach nie ma żadnego. On jest jakiś przewrażliwiony!

Właśnie nad tymi zrostami mogą się robić tzw torbiele,które moga utrudniac zajście w ciąże,powodowac bóle podbrzusza w okolicach ciecia i plamienia przed i po @-tak mi tłumaczył mój G.Z reszta we wtorek bede dzwoniła żeby umówić sie na wizytę i jak go odwiedzę to poprosze o konktretne wytłumaczenie mi tej sprawy

Zapytaj jak możesz. Będę wdzięczna. Ja teraz muszę szukać jeszcze innego lekarza:szok::szok::szok::szok:
A bóli żadnych nie mam.

Swoja droga dziwię się,że Loree lekarz wyskoczył od razu z łyzeczkowaniem :szok::no:
Ani zadnych badań ani usg nic tylko zaraz zabieg :szok::szok::szok:

Bo on twierdzi,że na usg takie rzeczy nie wyjdą jak na tej abrazji. Ponoć to najbardziej wiarygodne badanie- tak jak cytologia. Tylko że cytologia dotyczy szyjki macicy a abrazja całej reszty macicy.

Siema laski

Nie bylo mnie wieki, pewnie juz mnie zapomnialyscie. Musialam sobie przemyslec pare spraw. Myslenie chyba nie jest moim atutem, bo teraz mam mega dola....

Sorka, ze tak krotko ale nie radze sobie z tym moim dolem....

Buzka kochane

Kochana ja tu o ciebie często pytałam więc nikt tu o tobie nie zapomniał. Tylko szczerze to miałyśmy teorię,że z tymi włosami pomarańczowymi za radar teraz robisz:-D:-D:-D:-D
To tak na poprawę humoru;-)

Martynka
Upewnij sie ze napewno nie ma znowu jakiejs niespodzianki z klinki, zebys sie niepotrzebnie nie faszerowala medykamentami przed owu

Wiesz ja miałam po prostu pecha że owulacja wychodziła na weekend majowy i okazało się że w tym czasie robią remont... ale po co mi zrobili wtedy nadzieję to nie wiem:wściekła/y:... teraz muszą mieć więcej szczęścia, bo normalnie ostatnio mam wszystko pod górę!

reklama
Choroba rozwija się powoli, a przebiega często ze skąpymi objawami chorobowymi lub bezobjawowo. Endometrioza objawia się dolegliwościami bólowymi w miednicy mniejszej, zaburzeniami cyklu miesięcznego oraz obfitymi krwawieniami miesiączkowymi. Bardzo często doprowadza do zaburzenia zdolności rozrodczych bądź do bezpłodności

To jest opis tej choroby. Ja nie mam żadnych bóli ani obfitych krwawień.
Narobiłam sobie kłopotu tą wizytą. Teraz muszę znowu szukać lekarza.
Ktoś zna w okolicy Katowic kogoś wartego polecenia? Tylko może już nie onkologa!
Tylko co ja mam zrobić jak estradiol też będzie dobry?:szok::szok::szok:
Bo wtedy wszystkie hormony są ok! Sorry że tak smucę. Zła jestem na siebie że polazłam do tego lekarza.

Do góry