reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

I jeszcze dziewczyny pamiętajcie, że sporo ciuszków dostaniecie od wszystkich Was odwiedzających, a właściwie odwiedzających nasze dzidzie, ja np dostałam tyle ubranek, że spokojnie do pół roczku nic nie musiałam dokupić:tak:

ja dlatego wiktorii nic nie kupuję, bo bodziaki i inne ubranka bedzie miała po mikim, a dodatkowo sukienusie i różowe ciuszki dostane od siostry, ma 2,5 córke, teraz rodzi synka a trzeciego dziecka nie planuje wiec wszystko co rózowe moje! :-D

reklama
Renifer a ja nie dość, że mam jeszcze ciuszki po swojej małej, bo np sukieneczki w których była raz czy dwa są jak nowe to jeszcze od szwagierki już mam naszykowaną torbę po maluszku, który będzie miał roczek:tak:;-)
Jeszcze jedno mi się nasunęło, dziewczyny teraz są super ubranka, ale szukajcie body i pajacyki, które się rozpinają od głów do stópek, bo takie są najwygodniejsze, jeśli coś ma być wkładane przez główkę to niech chociaż dobrze się rozciąga i nie kupujcie nic co ma jakieś guziczki na plecach, dzieciaczkom w takich rzeczach po prostu niewygodnie:no:

jeśli coś ma być wkładane przez główkę to niech chociaż dobrze się rozciąga i nie kupujcie nic co ma jakieś guziczki na plecach, dzieciaczkom w takich rzeczach po prostu niewygodnie:no:

święte slowa, zakładania czegoś na główke to masakra!!! tym bardziej ze dziecko i tak na początku z reguły płacze przy ubieraniu...

ooo tak
bodziaki rozpinane boku sa suuuuper
Choć moja młoda grzeczna była i dawała się ubierać w najdziwniejsze rzeczy:tak:

Hej dziewczyny

bylam dzis na USG- dziecko zdrowe wszystko na swoim miejscu!!!!!
i ma siusiaka - czyli syn ;)

Pozdrawiam mamy :tak:

Ja mysle nad imieniem dla synka!do jutra

Oh a u mnie dziewuszka :-D na 95 proc i 95 proc Kinga.. ale teraz mi sie cos odwidza i juz nie wiem :-( Help... a moze Aleksandra, albo Paulina, albo.. Maja albo Agata..

Wszystkie imiona śliczne, choć niektóre często występują:) jak Maja:), co do ubranek to u mnie całkowita zmiana, w rodzinie same ale to same dziewczynki, a będzie syn, wiec czeka mnie dokupowanie męskich ciuchów:) ale myślę, ze będzie do przyjemna rzecz. Co do rodzaju to u mnie najlepiej sie się sprawdzały pajacyki i body zakłądane jednak przez głowę-ale ważne aby sie dobrze rozciągały-ja kupowałam takie co mają dekold na takie jakby zakładki.

Kurde, no i mam jeszcze problem, raz, ze nie mogę spac w nocy, skurcze częste bardzo, w piątek wizyta u gina, dziś miałam zrobić badania, pobrałam mocz i jest mętny:( pływają w nim jakies osady:(-przepraszam za szczegóły, ale sie denerwuję, no i zapomniałam się i napiłam się napoju, wiec glukoza mi nie wyjdzie:( wiec na krew podjadę jutro z rana na czczo.
kurna denerwuję sie tym moczem!

Szyszkunka nic sie nie przejmoj jak twoj mocz wyglada bo to ze jest metny nic nie znaczy zobaczysz ze bedzie ok i nie potrzebmnie sie martwilas

Ostatnia edycja:
reklama
eli nie martw się, ja też nie miałam praktycznie styczności z takimi maluszkami... Ale jestem pewna, że każda mama jeśli nie od razu, to po chwili wie co robić z własnym dzieckiem ;-) A zakupki? Jeszcze trochę czasu jest, więc jest spora szansa, że zdarzą się dni, w których ogarnie Cie wena zakupowa i pokupujesz wszyściutko!! :tak::-D

myha gratuluję dziewuszki!
olinka gratuluję synka!

Agawa oj nie chciałabym by moja dzidzia tyle urosła 63cm!! Bolało!!
A co do ciuszków to ja w sumie tylko pajacyków kilka mam i jeszcze zaopatrzę się w bodziaki i śpioszki. Dopiero na większe dziecko będę kupować jakieś inne ciuszki. Mam wrażenie, że dzidziusiowi wygodniej w takich rzeczach niż dżinsowych porteczkach....

szyszunka nie martw się na zapas. Być może nic złego to nie wróży. Może taki się robi w tym okresie ciąży? Poczekaj na wyniki.

Do góry