reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Ja narazie zmykam. Swieci pieknie sloneczko, przekasimy cos z synkiem i idziemy do piaskownicy:)
Do pozniej!

reklama
Bura nie strasz mnie kobietko tylko lez i dbaj o siebie,naszczescie wszystko sie dobrze skonczylo ale wyobrazam sobie co przezylas dlatego drugi raz sie na cos takiego nie narazaj
a ja mam wlasnie 45min przerwe i zaraz lece dalej do pracy,brzusio mnie dzisiaj troche kul,mam nadzieje ze to nic powaznego ,dzidzia rosnie i sie rozpycha a Wy tez jeszcze miewacie bole?
aha mialam sie was zapyatc jak jest u was ze spaniem,bo ja spie na boku prawie na brzuchu i przez to sie ciagle budze bo mi nie wygodnie.kiedys spalam tylko na brzuchu i nie wiem jak to bedzie do konca ciazy z tym spaniem
pa

ze spaniem mam podobnie, wiec moge tylko na boku, a co do kłucia to mnie tak czasami kuje jakby ktoś długą igłe wbijał do brzucha. Bardzo nie boli ale jest nieprzyjemne :((

aha mialam sie was zapyatc jak jest u was ze spaniem,bo ja spie na boku prawie na brzuchu i przez to sie ciagle budze bo mi nie wygodnie.kiedys spalam tylko na brzuchu i nie wiem jak to bedzie do konca ciazy z tym spaniem
pa

ja też tak mam. Zawsze zasypiałam na brzuchu a odkąd zaczął mi brzuch boleć i przeszkadzać, to śpię na boku i lekko skręcony mam tułów na brzuch, ale na brzuch nie leżę.

Brzuch mnie boli tak jak przy okresie. Rośnie maleństwo ;-) dzisiaj strzelił mojej Kruszynce 13 tc :-)

Jestem po wizycie u gina. Z dzieciaczkiem wszystko dobrze, ale nie miałam usg. Sprawdził mi po objawach i po dotyku brzucha. Powiedział, że ładnie rośnie i nic nie zostało naruszone. Pobrali mi aż 3 probówki krwi! Aż później w głowie mi się kręciło po pobieraniu! W piątek mam wizytę z wynikami badań. No i wtedy usg zrobimy, żeby sprawdzić dla wsyzstkiego.

Tak się zastanawiam...
Uświadomiłam sobie jakiś czas temu jak mało wiedziałam wcześniej o ciąży.. Ciekawa jestem czy zanim zaszłyście w ciąże zdawałyście sobie sprawę z tego jak mało o niej wiecie...?
Szczerze mówiąc odrobinę mnie przytłacza to jak dużo nie wiem, jakie mam braki, itd. Nie chciałabym czegoś zaniedbać tylko dlatego że nie wiedziałam... tym bardziej tutaj na emigracji...
Niby już trochę zdążyłam nadrobić zaległości ale mimo wszystko :blink:

Jestem po wizycie u gina. Z dzieciaczkiem wszystko dobrze, ale nie miałam usg....W piątek mam wizytę z wynikami badań. No i wtedy usg zrobimy, żeby sprawdzić dla wszystkiego.
No to nie pozostaje jak tylko Ci pogratulować, no i oczywiście trzymam kciuki za pomyślny piątek ;-)
Zresztą, dlaczego miałoby nie być wszystko w najlepszym porządku..?:-)

Też tak zawsze mówię :tak: Zbadał mnie, że tak powiem powierzchownie, bo miałam okropny tydzień pełen przygód i chciał zobaczyć czy w wyniku wypadku czy upadku ze scodów nic sie nie narobiło. Ale ze mnie kawał zdrowej baby, więc dziecko tez takie samo :-p

O ciąży trochę wiedziałam, bo u mnie w rodzinie bardzo często rodzi się jakiś maluszek i bardzo dużo się o tym mówi. Tak samo jak o porodzie. Teraz za sprawą wielu pism dla przyszlych mam i książek wiem więcej. Ale przyznam szczerze, że było wiele rzeczy, których nie wiedziałam.

najbardziej zmartwło mnie to, że jak już byłam w ciąży i o tym nie wiedziałam to zaliczyłam 2 imprezy i się schlalam niemiłosiernie! Dziwiłam się, że tak szybko mnie alkohol "wziął", bo zawsze miałam mocną głowę! A tu niecały tydzień później okazało się, że bedzie dzidzia :-)

reklama
Hej mamuśki

Odebrałam dziś moje wyniki badań preneatalnych i są prawidłowe !!!!! Ale jestem szczęśliwa, tak się bałam, że to akurat dziś 13 chociaż normalnie przesądna nie jestem.:-):-):-)
Ryzyko, że maluszek urodzi się z choroba Downa wynosi jak 1 do 4 700 a dla choroby Edwardsa jak 1 do 41 000 i to naprawde niskie ryzyko jak dla mamuśki w moim wieku.

Bura - odsypiaj szpital i proszę uważaj na siebie, lepiej chuchać na zimne.

Do góry