reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Cześć mamuśki
sylaba daj znać jak tm wyniki :)))
trzymam kciuki
co do brzuszków to ja już mam zaokrąglony, chociaż eszcze wchodzę w swoje spodnie ale tylko dlatego że mam biodrówki :)) ciążowe też już kupiłam :)) zaraz idę się ważyć i zobaczymy ile mi przybyło przez 2 tygodnie :)) rano mojego brzuszka nikt tak nie zauważa, ale wieczorem jak tylko widzę spojrzenia znajomych to mówią że już widać :)) w zależności co zjem to albo jest większy albo mniejszy :)) ale to chyba normalne że czasami widać bardziej :))

reklama
U mnie brzuch mam wrazenie, ze jest ogromny - chociaz maz sie smieje, ze przesadzam. Nosze juz tylko ciazowe spodnie - bo normalnych sie nie dopinam albo strasznie gniota mi maluszka. Stwierdzilam wiec, ze nie ma co sie tak meczyc. Najlepsze jest to, ze jeszcze 3 dni temu nie mialam prawie wcale brzucha i nagle...bum!!

witam w tak piekny dzien,u nas dzis slicznie sloneczko swieci,az chce sie zyc :)
ja juz tydzien temu zaopatrzylam sie w ciuszki ciazowe,bo jeansy mnie bardzo gniotly a nie sadza aby bylo to dobre dla mojej niuni.Kupilam sobie 4pary spodni w tym jedne dresowe,Fajniutkie sa wszystkie z golfem,wygoda jak nie wiem co,no i do tego jedna bluzke ciazowa a pozostale takie szersze lub tuniki.W pierwszy dzien jak sie w taki zestaw ubralam to czulam sie nie swojo no bo tak obszernie ale tera jest dumna kiedy ktos zauwaza i cisze sie bo wkoncu chcialam byc w ciazy a to sie chyba tez do tego zalicza :)

Sylaba czekamy na dobre wiesci od Ciebie,trzymam mocno kciuki i wiem ze bedzie dobrze

natalunia zapomnialam wczoraj napisac ale Twoja postawa bardzo mi sie spodobala,BRAVO,tak trzymac a na efekt dlugo czekac nie musialas wiec wyjasnione ze dobrze zrobilas

pozdrawiam

Ja swoje jeansy ulubione miesiac temu odlozylam do szafy, bo przez 10-12 godzin w pracy gniotly mnie w brzuszek. Teraz chodze w zwyklych spodniach, ale biodrowkach, i sa jeszcze ciut luzniejsze, wiec jeszcze mysle, ze z miesiac posluza. Brzuszek tez mam niewielki, nawet mniejszy teraz w 3miesiacu ciazy, niz przd ciazo z pierszym dzieckim ;) ale pwenie dlatego, ze na wadze mam mniej o 5kg. Wieczorkiem brzusio mi sie powieksza-norma:) i juz nie moge wygdnie spac na nim :(

Cześć!
Widzę, że na forum dominują tematy odzieżowe :-) Ja mam problem z głowy, bo mam całe pudło ciuchów z pierwszej ciąży. Wprawdzie wtedy nie zdążyłam większości z nich ubrać :no: ale za to teraz nie mam dodatkowych wydatków z tym związanych.

A ze spraw mniej przyjemnych, to znów wylądowałam w szpitalu :baffled: Tym razem z własnej głupoty, bo zachciało mi się spacerów. W poniedziałek wieczorem dostałam lekkiego plamienia, w sumie nic takiego - taki bardzo jasno brązowy śluz, ale wystraszyłam się i pojechałam do szpitala. Dostałam straszny ochrzan od lekarza, ale na szczęście nic złego się nie stało. Akurat wypadałby mi teraz termin miesiączki i pewnie dlatego tak się porobiło. Teraz muszę leżeć i nie wolno mi nigdzie wychodzić. Chyba umrę z nudów! W szpitalu zrobili mi usg - widziałam, jak moje maluchy się przytulały buźkami :-D Strasznie słodki widok!

Bura- dbaj o siebie i o dwie fasoleczki:) , nie zapominaj sie, ze musisz byc ostrozna...Lez, nudz sie-dwa malenstwa potem Ci wszystko wynagrodza :)

Ech, wiem, wiem :-) Myślałam, że mały spacerek nie zaszkodzi, ale widocznie upał + termin @ zrobiły swoje. Dobrze, że skończyło się na strachu! Za to termin rozwiązania przesunął mi się na połowę października, no chyba, że wytrzymamy dłużej. Ale w moim szpitalu zazwyczaj robią cięcie w 36 tygodniu i podobno bliźniaczki są już wtedy duże i silne. Pytałam, jak to się dzieje, że bliźnięta szybciej dojrzewają niż pojedyncze dzidziusie, ale położna powiedziała tylko, że natura jest mądra i sama sobie to reguluje :tak: Podobno za wcześniaki uznaje się bliźnięta urodzone przed 34 tygodniem ciąży - przecież to miesiąc wcześniej niż normalnie!

Ciaze blizniacze zazwyczaj faktycznie krócej trwaja niz pojedyncze, moze dlatego, ze malenstwa zajmuja wiecej miejsca i organiz uwaza, ze juz sa gotowe? Ale skoro sami lekarze tak mowia, to wiedza co robia :) A u mnie w rodzinie byl dosc zadki przypadek. Jedna kobietka poronila ciaze, chyba ok 3-4miesiaca, potem miala blizniacza, ktora zakonczyla sie pomyslnie i to po terminie porodu wg OM :) Lekarze sami sie dziwili, bo to zadkio sie dzieje :)
A ja o ciazy blizniaczej marzylam podczas pierwszej ciazy, ale nie bylo mi to dane... Teraz sie tego obawialam(choc w glebi duszy pragnelam)ale mam jedna fasolinke :)

A dzis zauwazylam, ze moj suwaczek wskoczyl w 4ty miesiac i jestm szczesliwa!!!

No to rzeczywiście rzadki przypadek - urodzić bliźnięta po terminie. Ja kiedyś spotkałam w poczekalni u lekarza dziewczynę, która była w 38 tygodniu z bliźniakami i też mówiła, że na razie nie zapowiada się na rozwiązanie.
Ja mam nadzieję, że już nie będę miała więcej żadnych przygód w tej ciąży i wytrzymam jak najdłużej! Jak na razie moje maluchy są przerośnięte o jakiś tydzień, ale niech sobie rosną póki mają dużo miejsca :-)
Idę się położyć. Jeszcze nie odespałam nocy spędzonej w szpitalnym łóżku. Pa pa

reklama
Witam kochane:)Mi brzusio już widać, pomimo to,że byłam szczpła to teraz -szok dołownie przez kilka dni tak urósł:), ale sam brzusio ,więc jeszcze sie nie przerażam:))Buziaki

Do góry