reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

u mnie naplyw energii zalezny jest od pogody,jak swieci slonko moglabym przenosic gory a np.wczoraj padal deszcz to ledwo z lozeczka wstalam
ale generalnie mam jej napewno duzo wiecej od momentu kiedy skonczyly sie mdlosci i calodniowe totalne zmeczenie i to mnie bardzo cieszy :)

reklama
Sylaba, gratulacje wynikow, super ze takie wyniki.

Ja zawsze spalam na boku, zawsze bylo mi niewygodnie ba brzuchu, wiec nie mam z tym problemu. Nadal spie na boku, czesciej na lewym z podkulona noga choc czasem zmieniam pozycje:)

Kapieli nie zazywam, bo w mieszkaniu ktore wynajmujemy nie ma wanny, tylko prysznic:(

Dziewczyny, strasznie ostatnio mam ochote na kwasne, najchetniej jadlabym cytryne:) Poza tym strasznie chce mi sie dzis pic, nie moge sie niczym napic, znudzil mi sie sok pomaranczowy, woda, najchetniej wypilabym jakis cytrynowy napoj gazowany z lodem:) Macie jakis sposob na zaspokojenie pragnienia tak, zeby nie pic gazowanego?

etna36
Ja nie panikuję tylko jest to dla mnie mega zastanawiające... :confused:
Poza tym i bez brzuszka mam co dźwigać ;-)

Z tym panikowaniem to żartowałam. Ja też mówiłam tak jak Ty, a wszyscy w domu mówili mi, że mam nie panikować, a brzuszek urośnie w swoim czasie.

Wchodzimy w II trymestr i ten przypływ energii jest super i pozytywnie nastawia. W końcu słoneczko wyszło zza chmurki. Ja dzisiaj byłam w Castoramie i kupiłam całą łazienkę od A do Z. Za 3 tygodnie generalny remont. (dzieciątko musi mieć, ładną łazienkę, a ta była sprzed wojny) Jutro wszystko przywiozą. Cieszę się z tych zakupów, tylko trochę jestem padnięta, ale jutro sobie odpocznę. Szwagierka przywozi jutro do nas córkę z ospą i zapaleniem ucha (miałam już ospę) mam nadziueję, że nic mi nie będzie, jak myślicie???

Sylaba gratuluje szczęściaro!! ja robię wszystkie badania krwi i moczu w piątek, wyniki w pon. i usg dzieciątka też nie mogę się doczekać.

Pianistka wydaje mi się, że woda z dużą iloścą cytryny i kostkami lodu ugasi pragnienie bardziej niż słodkie soki czy cokolwiek i cytryna oczyszcza z toksyn. Ja nie mam, aż takich problemów z pragnieniem, ale ostatnio mnie naszło na mąłego red'sa malinowego. Wstyd się przyznać.
Dzisiaj odebrałam spodnie od krawcowej i teraz koniec z gnieceniem fasolki. Mam trzy pary z golfen i będzie ok!

Pianistka wydaje mi się, że woda z dużą iloścą cytryny i kostkami lodu ugasi pragnienie bardziej niż słodkie soki czy cokolwiek i cytryna oczyszcza z toksyn. Ja nie mam, aż takich problemów z pragnieniem, ale ostatnio mnie naszło na mąłego red'sa malinowego. Wstyd się przyznać.
Dzisiaj odebrałam spodnie od krawcowej i teraz koniec z gnieceniem fasolki. Mam trzy pary z golfen i będzie ok!

He to tak jak ja:tak: też mam dziś "kaca" ale mama moja kupiła smaczną wodę niegazowaną, a smakuje jak gazowana;-) i tym próbuję się zaspokoić;-) a tak po za piciem to na Grzeska w czekoladzie mnie dziś chcica wzięła i mąż kupił mi dwa mega :-) jak je zjadłam :-) od razu lepiej:tak:
Pozdrówki i miłych snów!:-)

etna - nie do konca jest tak ze jak sie przechodzilo ospe to juz jej sie nie dostanie, znam osobiscie pare osob ktore przechodzily dwa razy, pozatym jak ktos przechodzil ospe a zetknął sie z wirusem to moze dostać półpaśca bo to ten sam wirus wywołuje. Niby ospa jest zaraźliwa tylko przed wystąpieniem objawów czyli krost ale nie masz pewności czy teraz nie nosi tego wirusa np mama dziewczynki. Najlepiej poczytaj sobie w necie czy ospa ani półpasiec nie jest groźny dla płodu:tak:

Dziewczynki czy myślicie ze gazowane picie może wyrządzić jakąś szkode maleństwu czy nie zalecają picia bo jest poprostu niezdrowe i zawiera konserwanty, bo mnie sie wydaje ze własnie dlatego a bąbelki to co najwyżej wzdęcia mogą powodować.:baffled: Pytam bo niestety dosyć często nie mogę sie opszeć pokusie kilku łyków:no:
A i jeszcze jedno moze któraś z Was wie coś na temat tych napojów energetycznych czy one nie są zalecane kobietom w ciąży dlatego ze maja kofeinę czy może zawierają jakies inne substancje które mogą zagrozić maluszkowi:confused: Nieraz złapie łyka od męża ale chyba to jak kawa, niby sie nie zaleca ale od czasu do czasu mozna sie napić.:confused:

Ale fajnie wygląda już moja fasolka na suwaczku, taka duża:tak::-D

dopiero dzisiaj rano mnie przeprosili. Powiedzieli, że nie chcieli mnie denerwować, ale film im sie urwał... Ech... Na szczęście wszystko jest w porządku,.

hej laseczki!!

EWelia ja bym z tymi napojami energetyzujacymi byla ostrozna...jako ze nasza firma posredniczy w sprzedazy napoi to moge Ci tylko podac taki przyklad...byly tigery w puszkach ktore sta
ly tydzien na magazynie i co sie okazalo po tygodniu plyn z tigera przegryzl puszke wiec chyba tak bardzo duzo konserwantow musi byc albo nie wiem czego oni tamjeszzce dodaja!!ja bym sie powstrzymala od picia tego!
Natomiast napoje gazowane mysle ze od czasu do czasu mozna sie napic:-)ja mam tez czasami ochote na cole i pije:-)
A wczoraj zjadlam cale opakowanie sledzi i malo mi bylo:-(​

odwazne z was dziewczyny:-)ja niestety nie potrafie kogokolwiek pogonic z domu...a juz nie raz moj M mnie zalatwil na cacy,gdzie juz w pizamie lezalam i slodko zasypialam wpadl mi z kolega do pokoju ...jakby za malo bylo isc na bilard:wściekła/y:u mnie niestety tym sie konczy ze nadasana wstaje i dotrzymuje towarzystwa...a nastepnego dnia juz nie mam ochoty rozmawiac o tym ze znow strzelil gafe i niepowinien robic mi wiecej niespodzianek:nerd:a zreszta on sam wie ze za moment mi przejdzie...ehh ci faceci:szok:

reklama
Do góry