reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

a ja nie mam jakichś strasznych zachcianek... nic a nic...

aż się martwię,. zero zachcianek, zero wymiotów, sporadyczne mdłości...
czy ja aby napewno jestem w ciąży?
:-p

Ja tez nie wymiotowalam, ale mdlosci mialam straszne. Kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze, inaczej dzialaja hormony i organizm przyswaja sie do zmian, ciesz sie ze tak dobrze sie czujesz:)

reklama
czy ktoś ma problemy z niskim ciśnieniem
dzisiaj mam 90/50 i na leżąco mam zawroty
strasznie się dzisiaj czuję :-(
nie wiem czy można coś brać na podwyższenie ciśnienia

Ja mam czesto niskie cisnienie, zimne stopy i lodowate dlonie. Nawet bardzo niskie cisnienie nie zagraza pdobno dzidzi, jedynie wysokie jest niewskazane. Na niskie cisnienie jedynym ratunkiem jest kawka, no i lepiej przelezec jak masz zawroty i zapobiec zanim zacznie cie bolec glowa.

brzuszek mam jak piłka
u mnie w drugiej ciąży zdecydowanie szybciej widać brzusio :tak:
więc ciuszki noszę już tylko ciążowe
kurtki nie zapinam

Heh, u mnie nie az tak, ale w spodnie sie ledwo juz dopinam, bluzki mam w wiekszosci w ''ciazowym stylu'' rozszerzajace sie od piersi w dol wiec sobie poradze. Rano brzuszek mniej widoczny za to wieczorem, ajkbym polknela pilke:) no i kurtke zapinam, bo u nas zimnoooo....

Wiecie co, jak tak Was czytam to zastanawiam się czy wszystko ze mną w porządku i czy to normalne że chociaż to już 14tydz to w moim przypadku nic, ale to absolutnie nic nie widać! Mam oponkę jak i wcześniej ale żadnych zmian nie widzę. naprawdę gdybym na usg nie była zaczęłabym się niepokoić...:confused:

będę jutro u swojego gina. Przy stłuczce kolegi samochód "dostał w pupkę" i tak wielkiej stłuczki nie było. Ale idę, żeby być spokojna. Moja Kruszynka jest teraz najważniejsza! Ale na szczęście łożysko mam z tyłu. Bo gdybym miała przodujące, to zawsze trzeba uważać.

Mój Ł zachowuje się inaczej. Zawsze nasze kłótnie wyglądaly jak rozmowa, przedwczoraj wieczorem, pękła we mnie cierpliwość i po prostu wykrzyczałam mu wsystko, nie chciałam być dyplomatyczna, tylko pokazać mu, że on nie ma racji. powiedziałam mu, że teraz wie, z czym ja mam do czynienia na codzień (gotowanie, zmywanie, zamiatanie, pranie, wycieranie podłóg itp) i taki nawal obowiązków go przerósł i zaczął wydziwiać. Sprowadziłam go na ziemię zostawiając pierścionek zaręczynowy na poduszcze obok niego i poszłam pod prysznic. Rano nałożyl mi z powrotem pierścionek i przeprosił, powiedział, że zrozumial i wie, że źle zrobil. To chyba dobrze

No, aż miło było to poczytać. Tzn., że wszystko ok. To czekam na wrażenia z wizyty u ginekologa.

U mnie to się potwierdziło mam bardzo duży brzusio, a w pierwszej ciąży nie miałam do 6 miesiąca.
Ja już zakupiłam ciążowe ciuszki i noszę.

No ja dzisiaj kupiłam sobie spodnie ciążowe czarne z materiału z golfem. weszłam w S, ale stwierdziłam, że byłyby na miesiąc więc kupiłam L. mam jeszcze w spadku dwie pary spodni z golfem po mojej ciotce (chodziła w nich tylko 3 miesiące, pod koniec ciąży) jedne dżinsowe, a drugie dresy. Mam nadzieję, że ten zestaw mi starczy do listopada. Typowe ciążowe bluzki ma 4 i resztę to takie uniwersalne. Ale te ciążowe to jeszcze za szerokie. Tylko spodnie to już mi się marzą, ale są u krawcowej na skróceniu do jutra. Bo nie mogę już dłużej gnieść tej fasolki.

to co skoro ja mam malusi brzuch to mam sie juz martwic??:-(

No co Ty nie panikuj :szok:, tak się zawsze ze mnie śmieją. jeszcze się nadźwigasz tego brzuszka. Ty i Twój kręgosłup. musisz uzbroić się w cierpliwość. Każda z nas jest inna.

Heh, u mnie nie az tak, ale w spodnie sie ledwo juz dopinam, bluzki mam w wiekszosci w ''ciazowym stylu'' rozszerzajace sie od piersi w dol wiec sobie poradze. Rano brzuszek mniej widoczny za to wieczorem, ajkbym polknela pilke:) no i kurtke zapinam, bo u nas zimnoooo....

Ja też mam tak, że rano brzuszek jest malutki i rośnie. Teraz to jest wielki, bo mamusia się najadła fasolki po bretońsku (ciekawe czy ja dzisiaj po niej zasnę, już piję herbatę miętową).

Wiecie co, jak tak Was czytam to zastanawiam się czy wszystko ze mną w porządku i czy to normalne że chociaż to już 14tydz to w moim przypadku nic, ale to absolutnie nic nie widać! Mam oponkę jak i wcześniej ale żadnych zmian nie widzę. naprawdę gdybym na usg nie była zaczęłabym się niepokoić...:confused:

Przed chwilą napisałam to gie-oska teraz piszę tobie:
No co Ty nie panikuj , tak się zawsze ze mnie śmieją. jeszcze się nadźwigasz tego brzuszka. Ty i Twój kręgosłup. musisz uzbroić się w cierpliwość. Każda z nas jest inna.
KOchane laseczki tylko spokój nas uratuje. Na brzuszek mamy jeszcze czas. jak czytasz nasze wypowiedzi to wiesz także, że rano mamy małe brzuszki takie jak Ty, a rośnie nam w ciągu dnia i to nie każdej. Więc błagam naprawdę to nie powód do zmartwień na pewno. Myślę, że to wiesz, tylko ja też czasami wolę to jeszcze od kogoś usłyszeć . Pozdrawiam Was gorąco!!!

reklama
Dziewczyny

Jutro o 11.15 obieram wyniki badań prenatalnych, trzymajcie proszę kciuki.
Chyba dziś nie zasnę :sorry2:

Weri - jak ja Tobie zazdroszczę, że masz już swoje wyniki i z twoim maluszkiem wszystko OK !!!

Do góry