reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

dzieki serdeczne za odpowiedzi...kilolek-mniej wiecej to samo mi mowil moj lekarz,tylko niewdawal sie w szczegoly o szpitalu,porodzie i nawet terminu mi nie powiedzial-na kiedy bede miala porod..normalnie sie czulam jakby wogole szans nie dawal i jeszcze jak do wyjsciowych drzwi szlam to krzyczal za mna bym uwazala na to co robie...:(i mamy sie spotkac znowu za 3 tygodnie-takze szanse chyba daje bo mowil ze moze sie jeszcze podniec do gory..:)))z tego co napisalyscie to faktycznie oleje wszystko i wierze ze bedzie ok:))))trzeba pozytywnie myslec:)))widzialam moja dzidzie na monitorze-dziewczyny,jest to cos wspanialego...postaram sie wkleic zdjecie na stronie gdzie sie wkleja zdjecia naszych pociech:))))
pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje:)))
moja lekarka tez mi niewiel powiedziala dlatego poszłam na konsultacje do innego lekarza i to on mi wszystko wyjasnił. I wpisał w kartę, ze konieczna kontrola usg łozyska w 20 tc.
A jak ty do tej pory nie masz karty ciązy to moze lepiej sprobuj u innego lekarza?
Ja miałam założoną na pierwszej wizycie jak pokazałam pozytywną bete

reklama
U mnie to się potwierdziło mam bardzo duży brzusio, a w pierwszej ciąży nie miałam do 6 miesiąca.
Ja już zakupiłam ciążowe ciuszki i noszę.

udalo mi sie wkleic zdjecia:-)
od tygodnia sie zastanawiam,dlaczego jeszcze karty niemam,przeczekam jeszcze 3 tygodnie...poniewaz nie jest takie proste dla mnie isc do innego lekarza:-(mieszkalam w niemczech 4 lata a teraz od 4 miesiecy w holandii...jezdze 450 km do niemiec do ginekologa,poniewaz tutaj jestem jeszcze nieubezpieczona...mysle ze jak moj ginekolog przy nastepnej wizycie nie bedzie umial konktertnie i klarownie cokolwiek powiedziec mi tak bede zmuszona isc do prywatnego...pozyjemy..zobaczymy:tak:

ja brzuch mam jak w 5-tym miesiącu! tyłek też mi urósł, choć wcale dużo nie jem, a przez ostatni miesiąc nie przytyłam ani grama! Najśmieszniejsze, że brzuch mi tak wywaliło w przeciągu kilku dni:tak:

Ja właśnie też mam wrażenie, że urósł mi w ciągu kilku dni. Jeszcze we środę nosiłam spodnie a już dzisiaj nie zapięłam ich na brzuchu! Szok!

Na dodatek mam oponkę naokoło boczków! Tyłek mi na szczęście nie rośnie, ale mam cellulitis na udach....

to co skoro ja mam malusi brzuch to mam sie juz martwic??:-(
Myślę, ze nie masz sie czym martwic. Moja kolezanka do 6miesiaca miała malutki brzuszek, a potem jak wyskoczył.... to hoho!!
No ja niestety juz daaaaawwwwno nie mieszcze sie w swoje spodnie:no:. NIeco to przerazające, ale cóż? Taki urok ciązy. Zniknęło mi wciecie w talii, biodra i troche uda sie rożnia od tych zprzed ciąży. Aha!!!!!! No i biust oczywiscie, dwa rozmiary większy. Lepiej żebym n ie pisala jaki juz jest hihi;-)

witam :)
u mnie z brzusiem tak samo rano nie ma a wieczorkiem jest :) ale jak jest to fajnie sie z nim czuje,ciagle go dotykam i masuje
dzis zaczynam 16 tydzien i taka jestm szczesliwa,za tydzien w srode mam usg i juz sie oczywiscie doczekac nie moge
odnosnie siedzenia w domu z dzieckiem jestem tez jak najbardziej za aby siedziec jak najdluzej .ja mysle ze do 3roku tak u nas bedzie,tym bardziej ze mieszkamy za granica i nie mam tu nikogo na kogo moglabym liczyc a na nianie tu poprostu mnie nie stac.Poza tym z drugim dzieckiem nie chce dluzej czekac jak rok bo mi juz 33 wybilo i czas nagli a dwojke chcemy miec napewno :)

A ja doczekać się nie mogę listopada i tej małej kruszynki:tak:
Z nudów oglądam na allegro ciuszki dla bobasów, są śliczne :-) i sama się nakręcam.

reklama
Pianistka optymizm to od Ciebie bije na kilomert i tak trzymać!!, aż miło poczytać. Zachcianki to, to co mnie najbardziej zaskoczyło w ciąży. Nie myślałam, że to aż tak działa. Na początku 9 tygodnia tak mnie naszło na placki ziemniaczane z młodych ziemniaków, że aż się prawie popłakałam, a mój biedny mąż tarł ziemniaki o 21. Placki były super i jestem mu za nie wdzięczna do dzisiaj, zjadłam ich 18 i pół nocy nie spałam, bo mnie brzuch bolał. A on mnie przytulał i się śmiał, że jakoś to przetrwamy :)

Etna, zawsze bylam optymistka, bo przeciez trzeba wierzyc, bez wiary nic nie zdzialamy:) Zreszta tylko to nam pozostaje, bo reszta w rekach Boga. Musimy wierzyc w nasze fasolki, w milosc z ktorych powstaly i w istnienie Boga, ktory nas tak obdarzyl.
Narobilas mi strasznej ochoty na placki ziemniaczane, poprosze tez meza zeby jutro zrobil:) A co do zachciane, ostatnio mam ochote na grejpfruta, kwasne soki, wczoraj wyslalam meza wieczorem po lody wodniste:) a teraz wlasnie zjadlam sledzika:) Hehehe, w koncu apetyt zaczal dopisywac, az chec do zycia wrocila:)
Poza tym robie sie coraz szersza, zwlaszcza wieczorem czuje sie jakbym poklnela bochenek chleba:)
Jak tam u was? Widac brzuszki?:)

Do góry