reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Jak sie okazuje w 15 tyg tez mozna zrobic przyziernosc karkowa i sprawdzic kosc nosowa. Wszystko jest IDEALNIE!!:-D Na swoim miejscu i takie jak powinno, polkole mózowe obie wiec zadnego wodoglowia nie ma.
No i na 99% moge sie pochwalic, ze bedzie CHŁOPAK!! A tak miałam nadzieje na dziewczynke, ale co tam... Teraz to sie ciesze najbardziej z tego ze jest zdrowe i rosnie jak powinno (ma 80mm do pupy i lekko takie zwiniete) wielkosciowo 14 tydz, czyli wszystko ok. BOŻE!!!!!!!!! Co to był za widok!! Normalnie kregoslup widac, żebra, palce, oczka (moze bardziej oczodoły) no i serduszko zasuwa jak trza!! A tak sie martwilam...

reklama
Rzeczywiście z dużyyymi piersiami jest problem...można się cieszyć, że z B urosły na D, ale z d na F?...też dobrze :)
W ogóle oglądalaśmy wczoraj świetny film o ciąży, porodach w domu itd. na you tubie "porodowy biznes"...naprawdę super.

Też polecałam ten film, na wątku "Rodzić ale jak?". Abrdzo mi się podobał, pare razy się wzruszyłam i popłakałam, zwłaszcza jak maluszki się rodziły :)

Jak sie okazuje w 15 tyg tez mozna zrobic przyziernosc karkowa i sprawdzic kosc nosowa. Wszystko jest IDEALNIE!!:-D Na swoim miejscu i takie jak powinno, polkole mózowe obie wiec zadnego wodoglowia nie ma.
No i na 99% moge sie pochwalic, ze bedzie CHŁOPAK!! A tak miałam nadzieje na dziewczynke, ale co tam... Teraz to sie ciesze najbardziej z tego ze jest zdrowe i rosnie jak powinno (ma 80mm do pupy i lekko takie zwiniete) wielkosciowo 14 tydz, czyli wszystko ok. BOŻE!!!!!!!!! Co to był za widok!! Normalnie kregoslup widac, żebra, palce, oczka (moze bardziej oczodoły) no i serduszko zasuwa jak trza!! A tak sie martwilam...

Prawda :) Każda z nas może powiedzieć: Me & Mini Me :)

Ja ja na L4, gotuję, sprzątam, robię nam "dobrze" na różne sposoby :), takie tygodniowe L4 świetnie doładowuje akumulatory - potem na miesiąc do pracy i chyba od połwy czerwca na stałe już na L4, ba jak siedzię przy biurku, to mnie straszliwie "ściska"

MONIA-AREK - gratuluję !!!!
To kolejny listopadowy chłopczyk , a więc statystycznie moje szanse na dziewczynkę wciąż rosną :-D

Jeśli chodzi o Apap, to mozna go brac bez obaw. Przed chwila lekarz mi to potwierdzil, jak bylam na wizycie. Kawe można pic i paracetamol można brac. Oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku...

Monia-Arek super, że dzieciaczek dobrze się rozwija:) Ale wiesz druga zawsze może być dziewczynka i fajnie jest mieć starszego brata:)

Jeśli chodzi o Apap, to mozna go brac bez obaw. Przed chwila lekarz mi to potwierdzil, jak bylam na wizycie. Kawe można pic i paracetamol można brac. Oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku...

Z paracetamolem tez wiedzialam:tak: Na samym poczatku, wlasiwie krotko po tym jak dowiedzialam sie, ze zostane znowu mama musialam specjaalnie kupowac, bo ja bardzo rzadko uzywam, ale dostalam w pracy takich boli migrenowych glowy, ze musialam brac jedna tabletke a po godzinie 2ga, bo nie wiedzialam o co chodzi klientom...

monia-arek fantastyczne wiesci,serdecznie Ci gratuluje i ciesze sie z Toba :)

luuzna jak przytylam ok 3kg ale teraz staram sie nie opychac wszystkim jak na poczatku,tylko jak jestm glodna miedzy posilkami to wcinam owoce ,moze do konca nie bedzie az tak zle
pa

MONIA-AREK gratuluje !!! podobno teraz się częściej chłopcy rodzą :))) była u mnie przed chwilą koleżanka z 3 tygodniowym synkiem. Już zapomniałam że dzieci po urodzeniu są takie maleńkie :))

reklama
Hello! Ja też jestem juz po pierwszym usg przez brzuszek i zrobilismy to rodzinnie, moja 7-miolatka była zachwycona jak dzidzius się obudził i przetarł oczka bo mu przeszkodzilismy,odwrócił sie pleckami do nas:-) zmierzyła sama dzidziusia i z p.doktor dokładnie obejrzała. Niestety niewiemy jeszcze jaka płeć jest bo nie utawił się dobrze i p.doktor nie chciała zgadywać, więc jeszcze będzie niespodzianka ;-)
Pozdrawiam
..brzusio w końcu zaczyna rosnąć a moja waga na razie spadała cały czas :-)

Do góry