reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

.
Córcia przezywa bardzo całą ciąze i jest bardzo ciekawa wszystkiego. Przyjęłam strategie żeby jej wszystko tłumaczyć od samego poczatku wtajemniczyłam ją w ciąże i czyta dużo o tym. Mam nadzieje, że przez to nie poczuje sie odrzucona o nie bedzie zazdrosna za bardzo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Fajnie tak wtajemniczac corke:-),moj syn tez wie,ze mamusia ma w brzuszku dzidziusia.Rozplynelam sie jak ostatnio glaskalam brzusio,a on przytulil sie do niego i powiedzial hey dzidziusu :-)

nie denerwujcie się, bo zły nastrój udziela się maleństwu.

A wiecie co dziś zauważyłam przy kąpieli? Rozstępy na zewnętrznej części ud- takie cienkie czerwone :( a smaruję się oliwką dla ciężarnych przeciw rozstępom- tak sobie myślę, że ona to jest dobra, ale na muchy!:wściekła/y:
Słyszałam że gerber ma coś dobrego przeciw rozstępom-wiecie co to?

Dobra rada z tym niedenerwowaniem sie,ale czasem nieidzie:baffled:
Tym bardziej,ze teraz odczowamy podwujnie;-)

Co do jakis cudow przeciw roztepow w nic niewierze,nawet w smarowanie brzuszka w ciazy.Ile ja oliwki na siebie przez ten czas wsmarowalam,glowa mala:baffled:A jak przyszedl czas kiedy brzuszek opadl cala popekalam,wygladalam jakbym pocieta byla,niestety teraz juz moge zapomniec o strojach dwu czesciowych.Wszystko zalezy od skory tak ja mysle.

Dziewczyny a ja załapałam doła. Pokłóciłam się z M i wogóle mnie wszystko wkurza. Mam nadzieję, że te nerwy szybko miną, żeby dzidziuś nie musiał się męczyć z humorami mamy.
Poza tym czujemy sie coraz lepiej i mam wrażenie, że mdłości są coraz mniejsze i chwilowe.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu

Trzymaj sie kochana po burzy jest zawsze slonce,u nas tez jakos ostatnio czesciej nerwowo:confused:

Witam rowniez nowe listopadowki,coraz razniej tu u nas.Zaniedlugo nienadarze z ta lektura:-D

reklama
Moje Drogie, ja za Wami nie nadążam na co dzień a co dopiero będzie jak za tydzień wrócę...:szok: Znikam na tydzień bo na urlop do Portugalii się wybieramy więc rozpoczynam odwyk internetowy ;-)
Tyle wieści, no i coraz więcej nas.. No właśnie - witam serdecznie kolejne ujawnione i gratuluje kolejnych pomyślnych wiadomości i rezultatów badań :-)
Trzymajcie się cieplutko i nie martwcie na zapas.

Ja również witam nowe mamusie!!
Gratuluje dobrych wyników!!! Fajnie ze niektóre z Was wiedzią już płeć. Mi sie marzy synek ale jak bedzie dziewczynka to też fajnie.:tak:

Co do rozstępów to mi w pierwszej ciąży wyskoczyły ok 7 miesiąca i to z dnia na dzień właściwie. Smarowałam brzuch, piersi kremem bambino o ile dobrze pamietam i nawilzałam mleczkiem nivea, a wyszły w tych miejscach o których zapomnialam czyli przede wszystkim na nogach. A co dziwne brzuchol mialam ogromny a ani jednego rozstępu:szok: troche byl pomarszczony ale potem ok, a teraz jak sie znowu naciągać zaczął to już wogóle luksik:-D

Ja to jestem w szoku ile moja córka rozumie jeśli chodzi o ciąże. Powiedzialam jej ze w brzuszku jest dzidzius a ona teraz codziennie całuje brzuszek i przytula. Słodkie to. A ma dopiero rok i 9 miesiecy. Jak niechcąco uderzy mnie w brzuch to zaraz podwija bluzke całuje i mówi "dzidzia cacy":tak: Kochana jest. Ciekawe jak to sie zmieni po narodzinach:dry:

nie denerwujcie się, bo zły nastrój udziela się maleństwu.

A wiecie co dziś zauważyłam przy kąpieli? Rozstępy na zewnętrznej części ud- takie cienkie czerwone :( a smaruję się oliwką dla ciężarnych przeciw rozstępom- tak sobie myślę, że ona to jest dobra, ale na muchy!:wściekła/y:
Słyszałam że gerber ma coś dobrego przeciw rozstępom-wiecie co to?

Nie martw sie moje uda to jedna wielka zebra :-) Ja od początku smaruję się oliwka z Jonsons baby taką dla maluszków i fajnie ujędrnia skórę na brzuszku, a od tygodnia stosuję PALMER'S stretch marks masło/ balsam dla ciężarnych, niestety nie wiem czy jest dostępny w Polsce, ale mogę napewno polecić "Perfexta ExtraSlim"- serum koncentrar wyszczuplający do szybkiej redukcji rozstępów NAPRAWDE POMAGA!!!! Tylko odrazu ostrzegam, że po posmarowaniu się skóra bardzo się ochładza, coś jak maść od bólu na mięsnie i stawy :-):-) polecam odrazu wskoczyć pod kołderkę, nie ma żadnych przeciwskazań dla kobiet w ciąży ale ja dla pewnosci używam tylko na udach i pośladkach żeby nie zamrozić maleństwa

Pozdrawiam i życzę miłego smarowania :-):-):-)

Smutna ta historia, aż mnie ciarki przeszły. Na szczęscie takie sytuacje zdarzają sie juz bardzo rzadko:tak:

Dziekuję wszystkim za miłe przywitanie :-):-) Pomału wchodzę w nawyk

Mam do Was pytanie, pisałam już o tym w Nowym watku ale jeżeli nie bedzie to sprawiać problemu to zapytam i tu. Otóż od ponad 3 lat mam kolczyk w pępku i nigdy nie miałam z nim żadnych problemów. Od razu jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży wyciągłąm go, ale dziś zauważylam że skóra zaczyna pękać w środku dziurki i ogolnie dziurka jest bardzo nabrzmiała i spuchnięta. Boję się, że może pęknać a wtedy zostanie mi 2 zwisające kawałki skóry nad pępkiem :baffled::baffled::baffled: Może wiecie co na to poradzić? Z góry dziękuję za pomoc

Smutne... faktycznie.... Moja mama miała taką samą sytuację z moim starszym bratem, aż się łezki cisną jak sobie pomyślę, ale za to ma mnie bo nie planowała więcej dzieci gdyby moj braciszek żył hehe:-):-):-)

A ja ostatnio przechodzę przez wkurzanie się obyle co i ciągle się kłócę bez powodu, o czym dochodzę dopiero po fakcie :dry::dry:

3majcie się cieplutko dziewczynki i nie zamartwiajcie się na zapas :-)

reklama
xxxklaudziaxxx; ja wsumie mialam kolczyk w pepku,tez sciagnelam bedac w ciazy ale nic takiego nierobilo mi sie,po porodzie pepek spowrotem sie wklasl i moglam znow wkladac kolczyk:tak:

Co do plci dzidzi ,niewiem czy znacie ale zobaczcie na ta stronke,dosc ciekawa i wsumie zgadza sie ona w 92% tak jak tam pisze,ja jak z kims sprawdzam to sie przewaznie zgadza ,mi sie z pierwszym dzieckiem zgodzilo.Teraz jes maly problem bo kiedy mialam owulacje i doszlo do zaplodnienia to wielka niewiadoma przelom luty marzec,w lutym bylby chlopczyk w marcu dziewczynka.
to link do tej stronki Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?

Do góry