reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Strasznie fajnie, że kolejne listopadówki się ujawniają, bo wydaje mi się, że to bardzo ważne żeby pozytywnie myśleć.. Mnie od początku też L4 lekarka zapisuje i już drugi raz mam zakażenie dróg moczowych i biorę antybiotyk ale myślę tak jak i lekarz że będzie dobrze... Ja sobie poradze a o dzidziusia trzeba zadbać.
Córcia przezywa bardzo całą ciąze i jest bardzo ciekawa wszystkiego. Przyjęłam strategie żeby jej wszystko tłumaczyć od samego poczatku wtajemniczyłam ją w ciąże i czyta dużo o tym. Mam nadzieje, że przez to nie poczuje sie odrzucona o nie bedzie zazdrosna za bardzo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie!

reklama
dziewczyny..tylko bez obledu...kazda z nas ma jakies obawy,ale nie mozna dac sie zwariowac...:tak:trzeba myslec pozytywnie...pozytywna energia przyciaga wszystko co jest pozytywne i nie zamartwiajmy sie na zapas...ja w to wierze...moj M to chodzacy pesymista..wszystko widzi w czarnych barwach i przyciaga na siebie caly czas cos niedobrego:wściekła/y:staram sie go" ladowac moja dobra energia"potrzymuje na duchu ze wszystko bedzie ok itp...a niezapominajmy ze maluszek czuje to co my czujemy..gdy jestesmy poddenerwowane..on tez tak sie czuje..gdy jestesmy szczesliwe-to i on jest szczesliwy...wiec glowa do gory...bierzmy teraz wszystko co jest dobre dla nas...poniewaz kazda mama chce dla swojej fasolinki lub groszka wszystko co najlepszei kazda z nas chce dotrwac dobrego zakonczenia porodu:-)czasami tak sie zdarza ze co bog da..odbiera...moze tak musialo byc...i mamy w niebie nastepnego aniolka:blink:trzeba sie pomodlic za niego i przy okazji za nasze maluszki..by bog dal duzooo zdrowka i nieopuszczal nas:blink:
ps.zabrzmialo to troche jak katechizm:dry:ale wiara czyni cuda:-)

ale masz w sobie duzo pozytywnej energi :-D:tak: az milo poczytac :happy2: i az mi sie lzej na duszy zrobilo po twoim poscie bo ja ostatnio strasznie pesymistyczna sie zrobilam.

Witam Klaudzie i Milley!! Z nami bedzie wam razniej.

Dziekuje wszystkim za gratulacje, ciesze sie dzis jak nie wiem co:-D
Nastepna wizyta za miesiac i juz zapowiedzial lekarz, ze nie bedzie usg, żeby nie przesadzac, bo podobno na ciąze są przewidziane 3 badania usg, a ja juz miałam tyle, bo na początku miałam problemy i trzeba było sprawdzic. Tylko,że strasznie bym chciała, żeby A zobaczył maluszka na monitorze, bo taka radocha, że szok! No i w 20tyg by juz na 100% potwierdzil czy to na pewno chłopak.

ooo a to moj brzuszek cche sie pochwalic...heheh 14tc i 3 dni:)
Piękny brzusio:-D
Niunians i Oliwka, ja tez mam usg w srode, 20 maja, dzidzia bedzie miala 12 tyg i 4 dni, bedzie to moje pierwsze badanie, wiec strasznie sie stresuje. Nie robie poki co zadnych zdjec brzuszka, nie kupuje nic dla dzidzi, nie chce zapeszac. Mam nadzieje, ze w srode wszystkie pochwalimy sie dobrymi wynikami.
Czekamy na dobre wieści od Was
Witajcie dziewczyny! Chce się pochwalić...byłam na usg..przezierność 1,2..przepływy żylne ok...wszystko dobrze wyszło..!!
Gratuluję!
Wróciłam od gina. Wyniki są bardzo dobre, i sprawdził mi dzisiaj, czy po wypadkach zeszłego tygodnia jest ok. ".
Również gratuluję!:-) Dobrze, że z nogą lepiej, na pewno do wesela będzie ok.
Witam
Ja po badaniach na przeziernosc karkowo wszystko wporzadku dzidzia rosnie zdrowo, Pozdrawiam
Ale dzisiaj dobre nowinki! Aż miło czytać
Jak sie okazuje w 15 tyg tez mozna zrobic przyziernosc karkowa i sprawdzic kosc nosowa. Wszystko jest IDEALNIE!!:-D ...
Gratuluję synka!:-) Też już nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć. Zacznę wtedy ciuszki kupować:-D

Długo zastanawiałam się, czy napisać na forum, .
Witaj Kochana! Zobaczysz teraz będzie wszystko dobrze.
To i ja przyłączę się do Was... Tak jak Milley chciałabym sie wkońcu pochwalić :-):-) Mam nadzieję że będę Was tu częściej odwiedzać
Witaj i zaglądaj często!

Dziewczyny a ja załapałam doła. Pokłóciłam się z M i wogóle mnie wszystko wkurza. Mam nadzieję, że te nerwy szybko miną, żeby dzidziuś nie musiał się męczyć z humorami mamy.
Poza tym czujemy sie coraz lepiej i mam wrażenie, że mdłości są coraz mniejsze i chwilowe.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu

Dziewczyny a ja załapałam doła. Pokłóciłam się z M i wogóle mnie wszystko wkurza. Mam nadzieję, że te nerwy szybko miną, żeby dzidziuś nie musiał się męczyć z humorami mamy.
Poza tym czujemy sie coraz lepiej i mam wrażenie, że mdłości są coraz mniejsze i chwilowe.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu[/QUOTE]

butterfly27- nic sie nie martw! Ja tez sie ostatnio denerwuje na A i cos tam sie posprzecalismy, ale zaraz sobie pomyslałam, że co sie bedziemy kłocic?! Przeciez mamy sie cieszyc :) Pomysl sobie, że malego ludzika nosisz w brzuszku i od razu zrobi Ci sie lepiej. Głowa do góry!!

Dziewczyny, przedstawiłam się już na stronie powitalnej.Tę podstronę obserwowałam i czytałam sobie a teraz postanowiłam napisać :)
Najadłam sie dziś strachu, zaczęłam niespodziewanie krwawić. Przez cały dzień nie przeszło . Pojechałam do szpitala , tam mnie przebadali, zapisali leki i puścili do domu. Podobno krawawienie - na szczęście śluzówki szyjki macicy- to z powodu współżycia. Mam trzy dni poleżeć , na minimum miesiąc zero seksu. także uważajmy na nasze maluszki

nie denerwujcie się, bo zły nastrój udziela się maleństwu.

A wiecie co dziś zauważyłam przy kąpieli? Rozstępy na zewnętrznej części ud- takie cienkie czerwone :( a smaruję się oliwką dla ciężarnych przeciw rozstępom- tak sobie myślę, że ona to jest dobra, ale na muchy!:wściekła/y:
Słyszałam że gerber ma coś dobrego przeciw rozstępom-wiecie co to?

reklama
chyab niestety nie ma jakiegoś cudownego sposoba na rozstępy- a szkoda:-) ja osobiści się tym nie martwię , ponieważ mam je już od 2 lat .Wystarczyło z typu anorektyczki przytyć do normalnych rozmiarów w niecałe pół roku:confused: moze macie jakiś sprawdzony preparat?

Do góry