reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Hej

Witam serdecznie klaudzie i Miley!

Natalunia ja dobrze zrozumiałam ze ok. 10.06 masz usg połówkowe? Ale to przecież będziesz miała ok. 18 tyg. ? Bo z tego co wiem to chyba od 20 jest połówkowe

Mi powiedział, że połówkowe robi się między 18 a 23 tygodniem ciąży. Wiec akurat tak będzie :tak: Bo wg USG będę w 17 tc a wg OM w 19 tc

witam :)
u nas dzis pochmurno ale nastroj mam wspanily,wysoalam sie ,zjedlismy z mezem sniadanko a teraz jedziemy zobaczyc pwoli za wozkiem ,lozeczkiem itd

OLICA serdecznie gratuluje,bardzo sie ciesze ze wszystko ok :)

witam serdecznie Milley,Twoja historia bardzo mnie wzruszyla,przykro mi ze musialas przez to przejsc ale teraz najwazniejsze jest to ze nosisz pod serduszkiem dzidzie i chyba nie ma nic piekniejszego,zaslugujez na to bo jestes dzielna ,wspaniala kobieta :)a odnosnie plci to tez nie jestem ciekawa bedzie wieksza niespodzianka,za to moj maz jest bardzo ;)

klaudzia Ciebie tez serdecnie witam na naszym forum,fajnie ze do nas dolaczylas :)

a ja cholerka jasna niestety mam infekcje nie wiem czy to grzybek czy co?martwie sie troche bo oczywiscie weekend ani do lekarza isc nie mozna ani nic ale chyba jednak nie bede czekala do srody(mam wizyte)tylko pojde zaraz w poniedzialek a co Wy o tym sadzicie?naczytalam sie ze przy takiej infekcji jest ryzyko poronienia a tego bym chyba drugi raz nie przezyla :(

Ostatnia edycja:
Tak Natalunia pytam, bo mi położna i lekarz mówili, że najlepiej w 20 tyg. zreszta tak gdzieś czytałam,że w 12 i 20 tyg. się robi. To się trochę zdziwiłam, pewnie, co lekarz to inne zdanie, nie ważne. Będziesz chyba pierwsza, to zdasz relacje co tam mierzą ;-) no i może wymarzony synus się pokaże :-D

jej... wy juz przy polowkowych a ja jeszcze nawet 1 usg nie mialam :wściekła/y::wściekła/y: I dalej musze czekac jeszcze, az do przyszlego poniedziałku :-:)-( mam tylko nadzieje ze u dzidziusia wszystko okej :) Pozdrawiam i zycze milego wekendu

oliwka 1976 ja tu chyba ekspertem od infekcji jestem. Najlepiej idz do lekarza w poniedzialek, takich rzeczy nie wolno bagatelizowac, lepiej dmuchac na zimne i miec spokojne sumienie.

Ogólnie dla wszystkich polecam zel do higieny intymnej PLIVA FEM. Kosztuje okolo 25 zl, jest przeznaczony wlasnie dla kobiet w ciazy, chroni przed infekcjami, ktore w ciazy neistety zdarzaja sie nad wyraz czesto. Stosowany rano i wieczorem bardzo zmniejsza ryzyko infekcji. Po przetestowaniu wielu zeli i plynow ten nareszcie spelnil moje oczekiwania.

Ja mam usg co trzy tygodnie, bo niestety jestem teraz pod scisla kontrola no i dobrze bo inaczej chyba bym szalala ze strachu. Ja połowkowe dopiero gdzies pod koniec czerwca, moj gin robi okolo 22 tygodnia bo wtedy serduszko jest najlepiej widoczne.

Ahh ta pogoda. Ide za chwile lepic pierogi, to zleci mi troszke czasu i maz bedzie zadowolony:tak: Przytulam Was i oczywiscie wszystkie Brzuszki.

Witam laseczki, wlasnie leze w lozeczku i nadrabiam zaleglosci:)

Natalunia, dobrze ze wyniki masz dobre i ten upadek nie mial zadnych konsekwencji, obserwuj tylko noge zeby zadnych powiklan potem nie bylo, jak juz uprciuchu nie moglas donosic tego gipsu do konca. No i mysl teraz o slubie, poczatkiem nowego zycia:)

Witam nowe forumowiczki, Milley, super ze udalo ci sie zajsc w ciaze, nie przenos tylko starych doswiadczen na obecna ciaze, ciesz sie dzidzia ktora znow nosisz pod serduszkiem i badz dobrej mysli.
Klaudzia, pisz w poniedzialek jak twoje pierwsze usg. Ja mieszkam w Szkocji i tez czekam na to pierwsze, ja mam w srode, wiem tez jaki to stres, ale musimy wierzyc ze wszystko jest okej. Pisz jak wrazenia i co badali, bo ja umieram z ciekawosci przed pierwsza wizyta.

Dziewczyny, nic mi nie powiedzieli, nalezy miec pelny pecherz do usg przez brzuszek, srednio pelny czy to nie ma znaczenia. Jak sie przygotowac do tego usg tak, zeby bylo wszystko dobrze widac?

Co do tycia, moje piersi urlosy juz w 7 tyg. z B na C, teraz sa wiec idealne, okragle i jedrne, choc ciagle widac te niebieskie zyly. Nie sa juz az tak strasznie bolesne, choc nie mozna za dlugo maoswac bo pobolewaja. W talii przytylam troche juz wczesniej, ale mam troche luzniejszych spodni, ktore teraz zrobily sie na styk. Jesli wiec badania wyjda pomysle, w przyszlym tyg. wybiore sie na pierwsze zakupy ciazowe:) Poza tym od tego tygodnia wychodzi mi brzuszek taki ciazowy, na gorze, zaraz pod piersiami, wieczorem wiec widac juz wyraznie ciaze, rano brzuszek jest barziej plaski i miekki:)

Poza tym mniej chce mi sie spac, w koncu wiec budze sie do zycia:)

Pozdrawiam i zycze przyjemnej soboty:)

Pianistka pecherz nie ma nic wspolnego z usg :-) Wiec mozesz pic lub nie pic wedle wlasnego uznania. I zadnych specjalnych przygotowan nie musisz czynic, wystarczy pozytywne nastawienie :tak:

A ja juz mialam 5 usg od poczatku, co mnie zawsze troszke uspokaja kiedy widze moje malenstwo z bijacym serduszkiem i machajace do mnie raczkami.

reklama
Kurde, chcialam zmioenic sygnature, bo tamta pokazywala ze tylko 150 dni do porodu, teraz ja calkiem wykasowalam i nie moge dodac nowej. Przypomniejcie mi prosze gdzie mam wkleic ten kod URL z obrazka zeby dodac nowa?

Do góry