reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Kamila a Ty już długo w UK jesteś?no my też mamy długi macierzyński, z jednej strony fajnie, a zdrugiej potem będzie ciężko do pracy wracać, bo tak fajnie w domciu z moim skarbem,

a ja niedawno radę od polskiego pediatry dostałam(mam nadzieję, że o tym jeszcze nie pisalam:-D)bo ja czasem taka zaganiana, że włsne posty przegapiam, hehe, no i powiedziała, że bardzo dobrze, że zaczęliśmy zupki po 4 miesiącu, szczególnie, że młody ma refluks, no i rzeczywiście ulewanie nagle się skończyło, czasem tam troszeczkę, ale nie tyle co kiedyś, a zupki smakują, wcina aż się uszy trzęsą, i kupki ok, więc czego chcieć więcej, a jakbym słuchała tak Health Visitor to do 24 tyg. samo mleko, bez żadnych dodatków, i to normalne, nie specjalne na ulewanie, bo o to tez musialam się niestety upomnieć, także bym nadal fontanny po tysiąc razy dziennie miała, także moja rada, dziewczyny mieszkające w UK, słuchajcie własnej intuicji, albo radźcie się polskich lekarzy, bo ci tutaj to są ostro do tyłu, uważają się, za takich wykształconych, a tak naprawdę mają zielono:-D w głowie

reklama
dziewczyny pomóżcie...juz chyba ktoś o tym pisał :confused: ale nie mogę znaleźc
mam kaszki ryżowe i kleiki jedne dodaje się wodę, a drugie mleko.... a ja karmie piersią i chciałabym swoje mleko sciagnąc... moje pytanie to... jak mam zrobic kaszke ze swoim mlekiem?? podgrzac mleko w mikrofali? czy od razu sciagniete chlodne zmieszac z proszkiem?? czy może jak z lodówki to wymieszac i później podgrzac?? no nie wiem.... pomocy....
chce spróbowac jak mój brzdąc bedzie spał w nocy po kleiku ryżowym... bo teraz budzi się co 2 godziny.... myślę, że może już potrzebowac dodatkowego jedzonka...
a ja potrzebuje ... marzę, żeby chociaż 6 godzin położyc się i spacccc:cool2: <samolub>

dziewczyny pomóżcie...juz chyba ktoś o tym pisał :confused: ale nie mogę znaleźc
mam kaszki ryżowe i kleiki jedne dodaje się wodę, a drugie mleko.... a ja karmie piersią i chciałabym swoje mleko sciagnąc... moje pytanie to... jak mam zrobic kaszke ze swoim mlekiem?? podgrzac mleko w mikrofali? czy od razu sciagniete chlodne zmieszac z proszkiem?? czy może jak z lodówki to wymieszac i później podgrzac?? no nie wiem.... pomocy....
chce spróbowac jak mój brzdąc bedzie spał w nocy po kleiku ryżowym... bo teraz budzi się co 2 godziny.... myślę, że może już potrzebowac dodatkowego jedzonka...
a ja potrzebuje ... marzę, żeby chociaż 6 godzin położyc się i spacccc:cool2: <samolub>

wydaje mi się ze mleka kobiecego toraczej do kuchenki sie nie wkłada moze lepiej lekko podgrzać w garku z ciepłą wodą kleik daje się do mleka kaszke ryżową też a mleczno-ryżowa do wody bo ma już mleko modyfikowane w składzie Powodzenia ze spaniem:-)

moni3ka ja wczoraj podgrzalam w garnku i wsypalam pol lyzeczki kaszki do tego( mleka mialam 40ml), a potem dalam to malemu i dokonczyl cyckiem. Tak go nakarmilam po kapieli, zeby usnal. Mi tez je co 1,5-2 godziny i nie patrzy czy noc, czy dzien. Przez to kazdy mnie namawial,zebym juz kaszke wprowadzila, bo malemu moj pokarm juz nie wystarcza. Podalam kaszke i nic sie nie zmienilo. Pobudki co 1,5-2 godziny. Teraz slucham juz siebie i kaszek nie daje do momentu, az maly skonczy 5 , a jak sie uda, to moze i 6 miesiecy. Moim zdaniem malemu ząbki przeszkadzaja i daletgo tak czesto musi byc przy cycusiu.

Moni3ka, Anihira ma rację, mleko kobiece podgrzewa się w kąpieli wodnej, ja bardzo krótko karmiłam, bo mieliśmy problemy z karmieniem, no i potem odciągałam, miałam bardzo dużo pokarmu, więc przechowywalam w lodówce, nie dłużej niż 24godz, potem taką ilośc jaką mały zjadał, butelkę do miseczki z gorącą wodą, ale nie wrzącą, i mleko nie może być bardzo gorące, bo traci w ten sposób też swoje właściwości, tyle co jak polejesz na wewnętrzną stronę nagdarstka, to żeby tylko odrobinkę było czuć ciepło.
A ja gdzieś słyszałam, żeby dziecko dłużej spało w nocy, zależy jakie masz godziny karmienia, to tak:ostatnie karmienie no powiedzmy koło 20, takie po kąpanku, spać, i potem doslownie po 2 godzinach, nawet dziecka nie budząc, nie zmieniając pieluszki, tylko na śpiocha butla i od razu spać, możesz spróbować, może zadziała, mój Wiktor to jakoś tak od miesiąca przesypia całą noc jak dostaje jeść kolo 20, to 20.30 juz śpi, i o 6 rano już sam sie budzi na jedzonko, bo byl czas, że musiałam go budzić, bo nawet dłużej spał

dzisiaj rano ściągnęłam 120 ml mleczka bo przychodziła do mnie dziewczyna robić mi tipsy więc jak Blania zgłodnieje to dostanie butle z moim mlekiem szok nie wypiła, nawet łyżeczką nie chciała, musiałam wstać i dać cyca. Żadna butla jej nie pasuje (avent, nuk, tt) ręce mi opadają bo jestem uwiązana nie mogę nigdzie wyjść. Jestem ciekawa czy sztuczne by wypiła??

mleko kobiece nie można podgrzewać w mikrofalówce tylko w kąpieli wodnej.

zjadł ok.70 ml :-) kaszki mleczno-ryżowej i cycem dopił.... wpylał tak, że aż mu się uszy trzęsły....:rofl2::happy2::yes:zaniosłam go do łóżeczka i nie zdąrzyłam kołderką nakryc... już spał aniołek:-p jeszcze tak szybko nigdy na noc nie zasnął....
jak się dzisiaj nie wyśpie to się paddam....:baffled: i będę musiała przywyknąc do niespania

reklama
Do góry