reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

ja nie wiem co mam robić, kurcze na początku misiek mi tak ładnie jadł łyżeczką, teraz jakiś bunt mu się włączył i nie chce, śmieje się ze mnie, guga, pluje, wypycha język. daję mu oczywiście np ziemniaczka jak jest już pora karmienia i widzę że już się denerwuje i jest głodny.

reklama
Kasia, może to przejściowe, mój Wikuś tez jakoś dziś niechętny do jedzenia był, a zwykle wcina aż sie uszy trzęsą,

Reni-Ferek może faktycznie spróbuję tak jak mówisz. a jak nie to będę cierpliwie czekać aż ładnie nauczy się jeść łyżeczką

dzisiaj rano ściągnęłam 120 ml mleczka bo przychodziła do mnie dziewczyna robić mi tipsy więc jak Blania zgłodnieje to dostanie butle z moim mlekiem szok nie wypiła, nawet łyżeczką nie chciała, musiałam wstać i dać cyca. Żadna butla jej nie pasuje (avent, nuk, tt) ręce mi opadają bo jestem uwiązana nie mogę nigdzie wyjść.

Daga - a może to wcale nie jest kwestia butelki tylko osoby karmiącej ?
ja pierwszy raz zciągałam mleko jak Skrzat miał może z 6 tygodni - a to dlatego, że zrobił się zastój i musiałam użyć laktatora. jak już mleko było to postanowiłam spróbować czy Młody zaciągnie z butelki mimo, że czytałam, że tak wcześnie nie powinno się butelki próbować. podałam butlę, bo małz się bał jako pierwszy spróbować. jak się okazało, że Skrzacik ciągnie oddałam go mężowi razem z butelką i on go nakarmił. od tej pory zawsze jak było moje mleko w butli to karmił albo małż, albo jego mama.
raz tylko był taki przypadek, że zostawiłam mleko i poszłam do fryzjera. jak wróciłam to się okazało, że wypite było tylko pół butli. Małz wyszedł więc ja podałam butlę Skrzatowi. pociągnął dwa razy, zrobił wielkie oczy i jeść nie chciał. ale jak wyciągnęłam cyca - to się okazało, że owszem bardzo chętnie.
może tak być, że Blania czując Twój zapach, słysząc głos, kojarzy Ciebie z cycuszkiem. a tu podstępna matka silikon do buzi wpycha.
może spróbuj tak zrobić żeby Tata podał butelkę ?

Ja w UK jestem dwa latka z hakiem. Co do opieki medycznej to prawda, ze oni tu sa 100 lat za murzynami. Trzeba szukac dobrego lekarza, u mnie w GP jest jeden dobry hindus i jak chodze to tylko do niego. A np. dentyste mam polaka wiec rewelacja.

no i pupa.... szybko zjad i sié szybko obudzil.... ale troche lepiej niz zwykle bo po 4 godziny. ja spałam po dwie .... bo mojej gadułce przypomina się po dwóch, że chce smoczka:rofl2::rofl: no cóż widocznie jeszcze nie moja pora na spanie.... ale widzę postępy.... i cały czas jestem w szoku że zjadł ok70ml kleiku łyżeczką w ok.10 min.... ale może jest tak jak piszecie.... się biedny tak zmęczył, że po krótkiej chwili i tak potrzebował cyca? no nie wiem....:dry:

Moni3ka a spróbuj dać młodemu kaszki albo kleiku z butelki wiecej zje i może dłużej pośpi:-):tak:

ja początkowo tak zrobiłam ale postanowiłam sprawdzic czy jak ja pociągnę z butli to poleci.... i nic.... mam dziury zrobic w smoczku:confused: (niby nie wolno, a moja mam robiła i jakos żyję:dry:) a jednak się trochę boję kurcze:nerd:...gęsta ta kaszka....

ja jednak spróbuje kaszki na noc, ale jak tylko młody wyzdrowieje...zobaczymy moze bedzie dluzej spac....ja potrzebuje choć 4h ciągłego snu...

reklama
Moni3ka, możeszprzecież kupić większe smoczki, nie wiem ile twoje maleństwo ma?albo o rozmiar większe albo takie do gęściejszych rzeczy, my takie mamy, normalnie używamy już 3 dr browna(bo mamy ciągle butelki antykolkowe, ale już rurek rzadko używamy), a do kaszki mamy 4 i ładnie leci.
Z zupką też tak chciałam, też przez 4 leci ale młody sobie juz zupkę z łyżeczką kojarzy i niestety za ciorta z butelki nie zje

Do góry