reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
My dzis jadlysmy dynie z ziemniakami i sie krzywiła... czy wasze malenstwa tez sie tak krzywią?? narazie smakuja jej kleik ryz, kukur i kaszka ryz z bananami;-)
Wszystko je łyzeczka tylko mleko i herbatki butlą

Piotrek z całego tego dziecięcego menu nie toleruje szpinaku...nienawidzi go :-) Nic dziwnego też bym nie jadła czegoś co wygląda jak jego własna kupka :dry:...a krzywi sie zawsze przy każdym papu ale tylko przy pierwszej łyżeczce :-)

Kobitki cycusiowe próbowałyście mojego sposobu, jak moja nagle nie chciala jesc z butli (karmie piers plus butla)? W czasie karmienia piersia wsuwałam jej butlę niepostrzeżenie w usteczka i po parokrotnych probach załapywała.

Kobitki cycusiowe próbowałyście mojego sposobu, jak moja nagle nie chciala jesc z butli (karmie piers plus butla)? W czasie karmienia piersia wsuwałam jej butlę niepostrzeżenie w usteczka i po parokrotnych probach załapywała.

Z butla nie probowalam bo nie mam potrzeby (do tej pory jadl moje mleko z butli 4 razy - fryzjer, kino i zakupy) ale ze smoczkiem ta sztuczka nie wchodzi w gre. Moj syn nie toleruje nędznych substytutek..

ja nie próbowałam, ale tak sobie myślę, że już tyle wytrzymałam, teraz będzie co raz starsza to w sumie chyba nie ma potrzeby uczyć jej ssania smoczka i picia z butelki :tak:
ale pomysł niezły, pewnie gdybym wcześniej na to wpadła to bym próbowała ;-)

Nie wiem jak jest to możliwe, przy ssaniu piersi dziecko używa języka, przy ssaniu butelki - nie. Technika jest inna stąd te problemy.
U nas również za miesiać do pracy a tutaj ani butli ani smoka :-:)-:)-(
A DO TEGO PROBLEMY Z KUPĄ PRZY ROZSZERZANIU DIETY

Chyba zwariuję. W poniedziałek dałam marchewkę i we wt i w śr - kupa była, konsystencji kremu.
W czwartek - jabłko z marchewką - nie chciała tego jeść, krzywiła się, w piątek też jabłko z marchewką a w sobotę - jarzynowa i czopek glicerynowy bo kuby od czwartu nie było. W niedzielę trochę jarzynowa (marchew i ziemniak) a w poniedziałek powrót do marchewki, dziś znów czopek gilerynowy, bo jest krzyk i prężenie się i od rana nie chce jeść bo zapchana :-:)-:)-(
Nie daje nic do picia, oprócz mleka z cycków, może to za mało, może powinnam coś do picia dać??? Proszę doradzcie, czy możliwe ze kilka łyżeczek jabłka tak ją zakorkowało?

Nie dość ze polegliśmy z butelką i smoczkiem, to teraz przy rozszerzaniu diety też d... :-:)-:)-(

Witam, poczytuje was i chciałabym sie doradzić. Ugotowałam mojemu synkowi marchewke kupioną w warzywniaku no i go obsypało głównie na szyjce po jednej stronie ma nawet takie czerwone wybroczyny myśle ze to ta marchew była sypana,. teraz chce odczekac jak mu to zejdzie i dać słoiczek. mam do was pytanie czy wasze maluchy dostały uczulenie po słoikowych marchewkach?

no ja się dowiedziałam na forum tutaj że to marchewka tak działa na kupkę. misiek nigdy tych problemów nie miał i jak podałam mu marchewkę to kupka aż wylatywała mi z pampersa taka była twarda. teraz wprowadziłam mu ziemniaczka i do tego ziemniaczka dodaję troszkę marchewki, ale naprawdę śladowe ilości, z tym że ja karmię butlą i ja zawsze rano daję mu herbatkę na trawienie hippa i jak na razie jest ok. teraz miałam przerwę w jabuszku ale od przyszłego tygodnia znowu wprowadzę, może nie będzie już wysypki

reklama
Marchewka zatwardzi a jabłuszko rozrzedza kupkę...Kuleczko kiedy rozszerzasz diete podawaj jakąś herbatkę...jeśli widzisz że Lenka ma problemy z kupką najlepiej rumianek....w wypadku słoiczków czy zupek chce sie bardziej pić...to są stałe pokarmy i to tak jakbyś ty nic nie piła a jadła cały dzien...
Jeśli butla odpada zostaje ci łyżeczka...myśle że przy cyckowaniu wystarczy max 50 ml jakiegoś picia...
Spróbuj nie powinno zaszkodzić a lepsze to niż czopki bo w końcu rozleniwisz jej organizm i nie będzie w ogole umiała zrobić sama...

Do góry