reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

ja nie wytrzymałam do 5 m-ca, który kończymy 19 maja. Dokładnie w poniedziałek czyli 4 m-ce i 21 dni rozpoczeliśmy rozszerzać dietę.
Czy w pon poszło 3 łyżki marchewki, wt 4 łyżki a w środę połowa słoika, o dziwo buzia sama się otwiera. Na jutro przewiduję jabłko a w weekend zupkę jarzynową.
Tak czy inaczej stres pójścia do pracy jest coraz większy, dlatego chce lenę nauczyć jeść. Po zupce spóbuję mleko z moim kleikiem bo jak na razie z butelką chyba przegrałam :-( Ciekawe jak bedzie piła :confused: jak bedę w poracy ale na razie skupiam się na jedzeniu.

reklama
Kamila ja jestem z West Midlands, dokładnie Stratford-miasto Szekspira;-), no i muszę przyznać, że z przychodni nie byłam zadowolona, lekarze tacy lekceważący, mam tylko nadzieję, że nie będzie żadnych złych skutków tej szczepionki, no bo jest właśnie jak mówicie, że u nas w Polsce to chuchają na zimne, a tu?olewka:angry:, ale lekarz w sumie sprawdzał mu płucka, osłuchał dokładnie, uszy też sprawdził, czy czasem jakieś infekcji nie ma, no więc mam nadzieję, że wszystko ok.

A mój szkrab kochany wpadł dziś na genialny pomysł wytrącenia mamie zupy z ręki:-Dtaką mu pyszną zupkę zrobiłam, i dosłownie chwila nieuwagi i tak mi machnął, że pół kubeczka poszło gdzie popadło, spodnie, skarpetki, cały leżaczek, i kanapa:tak:musiałammu trochę za słoiczka dokoptować, bo w końcu za mało trochę zostało, ale tak wcinał, i tak oliwka jest naprawdę rewelacja, nagle problem z kupka zniknął, hurra

ooo a u nas nie ma jeszcze młodych... :dry::dry::dry:
Właśnie miałam zapytac czy z mrożonek też można jedzonko dla naszych dzieciaczków zrobic?

Mój Aleksander jest cyckowo butelkowy (cycuś już tylko w nocy bo inaczej krzyk) Wczoraj dostał pierwszą łyżecxkę marchewki z jabłuszkiem, cmokał cieszył się a potem pluł. Acha i ma ząbek

Mam pytanie , od dwóch tygodni podaje Franusiowi jabłuszko ma teraz dokładnie 3 miesiące i 2 tygodnie , nie wiem co mam następnego wprowadzić do jego diety ??
Kiedy wprowadzić kaszki no i jakie na początek ??
Mały jest na mleku modyfikowanym i piersi ( równolegle dostaje pierś a póżniej butla ) czy możecie mi jakoś doradzić w tej kwestii??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry