reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witam laseczki, ja juz po pierwszej wizycie, kamien spadl mi z serca, dzidzia rozwija sie prawidlowo, wg mnie ma 12 tyg i 4 dni, wg usg wyszlo 13 tyg i 1 dzien wiec termin wstepny porodu wyznaczyli na 24 listopada:) Dzidzia ma 6,84 cm, serduszko pika, ale nie chciala sie wcale ruszyc:) Tak jej bylo dobrze, lekarka stukala w brzuszek, ciskala, a dzidzia miala nas w nosie, odpoczywala sobie tylko i nic:) w koncu jak podskoczylam kilka razy i pokaszlalam to wystawila nozke, ale zaraz spowrotem schowala i znow lezy:) hehehe obracalam sie na bok to widac bylo z przodu bo zmieniala pozycje, ssala kciuka i jak sie polozylam znow prosto to znow podciagnela raczki do buzki:) ehhh, lekarka powiedziala ze spokojne dziecko bedzie:) Dostalam dwa zdjecia, ale nie mam jak wkleic, pozniej cos z aparatem pokombinuje bo skanera nie mam:(
Kolejna wizyta za 2 tyg. i badania krwi, ale usg dopiero w 20 tyg nastepne, a ja juz nie moge sie doczekac.
No i mialam racje z tym pelnym pecherzem, tutaj w UK trzeba miec pelny na tym wczesnym skanie bo lepiej widac, mysle ze sie za duzo opilam wody rano i zadzialalo jak amortyzator ze dzidzia nie chciala nam sie pokazac:)
Pozdrawiam i zycze milego popoludnia.

SUPER!!! naprawdę gratuluję :)

Ja również byłam dziś na usg :), poszłam bo wyjeżdżam w sobotę na kilka dni i spędzę w samochodzie kilkanaście godzin, chciałąm być na 100% pewna że z maluszkiem wszystko w porządku :).

Nie wiem ile ma "wzrostu", bo nie mierzyliśmy, ale pomierzyliśmy obwód główki, sprawdziła mu/jej rozkład obu półkul mózgowych, długość kości uda - wszystko bardzo w porządku :). Nasz maluch już waży :) 100 gramów. Ja nie przytyłam za wiele (dokładnie 250 gramów, tyle co maluszek i łożysko).

Bardzo chciałam go "podejrzeć", ale o ile był bardzo spokojny podczas całego mierzenia, jak tylko "zeszłyśmy niżej" od razu zrobił fikołka i odwrócił się pleckami :) także mam nadal wielką tajemnicę :)

Pozdrawiam

reklama
Wszystkim dziewczynom po badaniach gratuluje i ciesze sie ze u Was wszystko wporzadku :-):-)

A ja juz troszku lepszy humorek niz rano... Bylam na zakupach i pokupilam troszke ciuszkow dla siebie i malenstwa :-):-) A teraz biore sie za poszukiwanie lozeczka :-):-)
Pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego popoludnia :-):-)

Agagee i Natalunia głowy do góry :-) Nie zalamujcie sie tak bardzo, pomyslcie o malenstwie ktore sie w Was rozwija :-) Nie bede wam tu przykazan prawic bo ja tez dzis dola mialam ale poszlam na zakupki kupilam cos nie cos dla siebie i maluszka i poprzegladalam wszystko co juz mam dla niego i odrazu humorek lepszy :-):-) Pozdrowionka i 3majcie sie cieplutko:)

Witajcie dziewczyny:-) niektóre z nas już "inwestują" w wyposażenie maluszka. Ja postanowiłam się jeszcze powstrzymać do czasu aż poznam płeć kruszynki. Mam jakieś opory , boję się żeby nie zapeszyć. Tak poza tym mam wrażenie, że ten czas jakoś szybko leci - jeszcze niedawno ledwo zaczynał się piąty tydzień , a tu już 15 się kończy. Z jednej strony miło jest być w centrum zainteresowania( co zazwyczaj wiąze się z tymi 9 miesiącami ), ale z drugiej chęć trzymania dziecka w ramionach też kusi ;-) Po ostatnim krawawieniu wciąż jestem w kwarantannie jeżeli chodzi o seks , mam zakaz jeszcze 3 tygodnie . Wiem , że to dla dobra maluszka , ale ciężka to sprawa ;-)pozostaje czekać:-)

oliwka1976 no i tak trzymaj!!! To u nas w Polsce jest dobe, że mamy usg przy każdej wizycie (przynajmniej ja tak mam). Ale Ty masz to szczęście, że czujesz już ruchy dzieciątka, ja jeszcze nie. Tylko czasami jak jestem spokojna i wyciszona to słyszę jam mi się tam przelewa.

Witam laseczki, ja juz po pierwszej wizycie, kamien spadl mi z serca, dzidzia rozwija sie prawidlowo, wg mnie ma 12 tyg i 4 dni, wg usg wyszlo 13 tyg i 1 dzien wiec termin wstepny porodu wyznaczyli na 24 listopada:) Dzidzia ma 6,84 cm, serduszko pika, ale nie chciala sie wcale ruszyc:) Tak jej bylo dobrze, lekarka stukala w brzuszek, ciskala, a dzidzia miala nas w nosie, odpoczywala sobie tylko i nic:)...

Lubię czytać te nasze opowiadania po wizytach, u mnie na usg też dzieciątko jest starsze o 2 dni. To miałaś wesoło na usg.

passingby życze spojojnej podróży i żeby wszystko było dobrze!

Witam wszystkie przyszłe mamy :-)
Jestem w chwili obecnej już na początku 13 tc ale dopiero dzisiaj odkryłam to wspaniałe forum! Czytam i czytam i ze wzruszenia mam łzy w oczach, że tyle z nas przechodzi to samo co ja i że w końcu z kimś będę mogła podzielić się swoim szczęściem i również obawami. W ostatni piątek widziałam na USG swoją kropeczkę i jestem zafascynowana jak szybko rośnie :-) Lekarka mówi, że wszystko wygląda dobrze, a u mnie w końcu ustąpiły mdłości :-)!! Teraz w pełni mogę cieszyć się swoim odmiennym stanem. Jest tyle rzeczy, o które chciałabym zapytać, z tyloma z Was podyskutować i po prostu Was poznać! Ale nie wszystko na raz. Myślę, że na początek wystarczy jak się przywitam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona Listopadówek (prawdopodobny termin to 22-24 listopad 2009):-) Z góry dziękuję i wszystkie Was gorąco pozdrawiam!!!

P.S.
Czy jest może ktoś z Wrocławia?

Witajcie dziewuszki malo ostatnio zagladam na forum ale chodze do pracy a po pracy nie mam sily na nic musze stac caly dzien i paczki pakowac :wściekła/y: mam pytanie czy to normalne ze w 15 tygodniu mam mdlosci? Martwi mnie tez bol w na dole po lewej stronie taki przeciagliwy( nie wiem jak lepiej go okreslic) moze ktoras z was tez cos takiego ma boli tylko od czassu do czasu ale potem powtarza sie :confused:
Jesli moge zapytac ile juz przytylyscie w ciazy?troche mi sie przytylo nie wiem czy to normalne:baffled: pozdrawiam milego wieczorku

witaj bosastopka :) pewnie ze Cie przyjmiemy i to z otwartymi ramionami :) witaj serdecznie

pianistka i pasingby gratuluje z calego serduszka,to swietne wiesci :)

a u nas jutro swieto wiec dlugi weekend przed nami :) ale sie ciesze jupiiiiii

bosastopka witamy Cię jeszcze cieplej niż Ty nas!!! Pytaj o co chcesz i kiedy chcesz. Mamy ten sam termin porodu ja mam między 20 a 22 listopada (na razie, bo to mi się zmienia). Maleństwa rosną jak na drożdżach. mój skarb w ciągu 4 tygodni urósł 5 cm, normalnie szok .

reklama
Mam wazne pytanko i licze na Wasza szybka odpowiedz. To troszke osobiste ale co mi szkodzi. Jakiego koloru i konstystencjii macie uplawy???

Do góry