reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witaj Lolitko:-)
Ola - my nie mamy planów na wieczór - na razie sprzątamy - ja domek a mój M kotłownię i garaż:tak:
pewnie skończymy przed telewizorkiem i komputerem;-)

reklama
ja zaraz albo po jakieś winko pójde ( w końcu weekend ) albo spać bo już z nudów zaczynam wariować

dom posprzatany, zakupy zrobione, kot nakarmiony, obiad zrobiony..i co ja mam biedna robic?????????????????????????????

Sorka za wczoraj dziewczynki. Mam w domu epidemie zoladkowej (lub swinskiej) grypy.
Zdrówka życzę.

ja mam pytanie do wszystkich dziewczynek juz po obronie magisterki albo w trakcie...czy do dyplomu moze byc czarno-biale zdjecie? bo ja na kolorowych jak gremlin wychodze..
Ja uwielbiam czarno-białe i takie też dałam do dyplomu.

Idę dziś do kina na Wojnę polsko-ruską, muszę wyjść z domu bo jak za długo siedzę to wariuje...
Miłego oglądania ;-)

Cześć dziewczyny byłam na tym forum w styczniu bo również sie starałam o dzidzie jednak zwątpiłam i uciekłam rok sie starałam o maleeństwo az tu nagle gdy przestaliśy o tym myśłec i daliśmy sobie spokój zaszłam w ciąże wielkie zaskoczenie!!!! :-):-):-) Juz raz byłam w ciazy ale poroniłam ciaza obumarła w 8 tyg teraz jestem prawie 7 tydzień i boje sie cały czas na proszkach podtrzymujacych T
Po pierwsze gratuluję.
Nie martw się tak na pewno za 2 tygodnie na pewno zobaczysz już kruszynkę.
Ja też nie dawno poroniłam a teraz jestem już prawie na półmetku ciąży ;-)
wczoraj serduszkowaliśmy to moze nie ma potrzeby dzisiaj tylko zrobić odstęp i jutro poszaleć?? jak myślicie??
Dawaj 3 dni z rzędu, dziś i jutro ;-);-)

Angelka wszystkiego najlepszego:-):-):-)

torcik.gif

ja mam pytanie do wszystkich dziewczynek juz po obronie magisterki albo w trakcie...czy do dyplomu moze byc czarno-biale zdjecie? bo ja na kolorowych jak gremlin wychodze..

tak.. ja mam czarno biale.. bo korzystniej na nich wychodzi i z uszkami zakrytymi..

a propo nie było mnie, ponieważ..

Biszkopt jasny:

6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka.
Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.

Biszkopt ciemny:

6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka.
Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao ,lekko wymieszać
Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.

Krem

1 litr mleka
1 szk. cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki mąki pszennej
2 żółtka
2 kostki masła ( w przepisie jest margaryna ale ja robię wszelkie kremy z masła)

Obie mąki i żółtka roztrzepać w 1/4 litra zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Dodać przygotowany roztwór i ugotować budyń.
Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Krem podzielić na trzy części.

Galaretki
3 galaretki wiśniowe
3 galaretki agrestowe

Rozpuścić według przepisu na opakowaniu ( ja rozpuściłam w mniejszej ilości wody ) - nie może zastygnąć.

WYKONANIE PLACKA

30 dkg zielonych winogron
1 puszka brzoskwin

-W ciemnym biszkopcie, po upieczeniu, wyciąć kółka np. szklanką.
-Na jasny biszkopt, w wysokiej foremce, położyć 1 część kremu,
-Na kremie ułożyć krążki z ciemnego biszkoptu.
-Wolne miejsca wypełnić winogronami i zalać zieloną tężejącą galaretką.
-Gdy galaretka stężeje, nałożyc 2 część kremu i położyć ciemny biszkopt z otworami.
-W otwory ułożyć pokrojone brzoskwinie lub połowki brzoskwiń.
-Przykryć 3 częścią kremu.
-Zalać galaretką czerwoną. Na masę można również położyć różne owoce i wtedy zalać czerwoną galaretką.

ciasto jest duze.. ja upieklam tylko 1 biszkopt i przekroje go na poł.. nastepnym razm upieke biszkopty z 3 jaj a nie 6..
ja robie na duzo blache..
zdjecie.php

poczytam was teraz troszke

tak wyszedł ten test nie za wyraźne to zdjęcie bo w rzeczywistości ta kreska testowa jest mocniejszego koloru
Kochana jesli wyjda tego samego koloru lub tez ciemniejsza testowa od kontrolnej to masz fikac za 24hdo 48 czyli najlepie za 18h i za 30h.. rano wieczor lub wieczor rano.. jesli jutro zrobisz i beda ciemniejsze to od jutra te 18h odlicz.. a jesli jutro wyjda bledsze calkiem od dzisiejszych to wtedy na mur beton musisz gwalcic M z poniewaz dzis ci najmocniejszy test wyszedl.. tak na chlopski rozum..
Witam Dziewczynki ;-)
Zaniepokojona fiu, fiu.... oj bedzie sie działo
Dziewczynki wypicie winko wieczorkiem za moje urodzinki co?
A tu cosik dla Was, jakby zabraklo to dajcie znać, doniosę wiecej :tak:
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek.. ciasto Ci upieklam.. tylko galaretki jeszcze tężeją.. pierwszy raz z galaretka robie i nie wiem kiedy zalac to ciasto..
Oj.. na dworzu juz i tak ciemno bo chmury i chmury:-D
Można zaczynac:-p:tak::-D
gdzie jakie ciemno.. u mnie piękna letnia pogoda.. chodziaz do 15-16 wiało jak diabli..
Andziu..jem popcorn..Jestem w połowie..Sama w domu :( nudno...
Jakie macie plany na wieczór?????????/
pewnei jakis serial.. potem sexik.. i błogi sen..

Kajeczko.. gratulacje fasolinki.. spokojnej ciazy

Ostatnia edycja:
Nektarynko - ja to jestem dla Ciebie pełna podziwu - zawsze coś upieczesz dobrego:-p
to czy to bedzie dobre to nie wiem.. bo pierwszy raz pieke.. zawsze lubie eksperymentowac.. gorzej jak nie wychodzi.. ostatnio karpatke robilismy z M.. wiecej on robil bo ja sasiadce z kompem pomagalam.. wiec krem nie za bardzo wyszedl.. bo za słodki a karpaty to takie rowninne wyszly.. wiec musze jeszcze poszukac na karpatke przepisu dobrego.. na taka mase piankow.. bitą śmietane a nie mase budyniową..

ale dziekuje za uznanie

WITAM KOBITKI:-)
A u mnie ogólnie dobrze jak pisałam jedyne co ale to tylko raz mam sluz taki zabrudzony ale to juz jest dobrze :tak:1 czerwca ide do ginekologa i sie ciesze :tak:oby było dobrze:tak:

DOMELKA GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!

OLICA ANGELKA STO LAT STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja podziele sie z Wami moimi obawami takze tu..
wczoraj to zdrowo przegielam..i jestem na siebie wsciekla:no:
nadzwigalam sie..nasprzatalam..nanosilam napoji..potem bylam na wszystko i wszystkich wsciekla..ryczalam..denerwowalam sie wszystkim..normalnie myslamam, ze zaraz zwarjuje tyle zlosci, nerowo i stresu zupelnie niepotrzebnego! w mnie bylo...kazda blahostka wydawala mi sie problemem..a na meza darlam sie jak nie pamietam kiedy!..najgorsze bylo to, ze zdawalam sobie sprawe z tego, ze zdrowo przeginam..a mimo to nie moglam nad tymi emocjami zapanowac:-(i rozladowywalam sie noszac, dzwigajac, potem kapalam mala tez 20 kg nosilam na rekach..brzuch wczoraj caly dzien mnie pobolewal..(jak od owulki..)..ale jak sie polozylam...to byl kosmos...cale jajniki..juz nie tylko lewa strona..ale i prawa..i srodek ...az promieniowalo w srodku ud..Bylam wsciekla i wylam do poduszki- jaka ja jestem glupia!
Do tego bolaly mnie piersi..az w nocy snilo mi sie i w snie bolalo- UWAGA! snilo mi sie, ze przyjaciolka krecila moimi brodawkami..bo powiedziala, ze mam dziwne..a mnie strasznie bolalo(ona chciala mi je naprawic:-D:-D:-D
Obudzilam sie- jedynie kluje leciutko lewy jajnik..i cycuchy swedza brodawki bola...
Mam nadzieje, ze nie narobilam problemow, Gin dal nadzieje, na ten cykl..a ja taka nierozwazna..Myslicie, ze jeszcze nic straconego?..:-(
przepraszam, za te smutasy

kochana oszczędzaj się bo ja właśnie przesadziłam z wisiłkiem nieoszczędzałam się a to synka a to dłuugie spacery zakupy itp.no i skończyło się z plamieniami co fakt nie musi być tak u ciebie gdybyś była zafasolkowana ale nic nie zaszkodzi a może pomóc jak się będzie oszczędzać:tak:

Witajcie Dziewczęta :-) Ja dzisiaj nie sprzątam :-D Ł powiedział, że posprząta wszystko. Dlatego ja się zmywam z domku, żeby nie widzieć tego pogromu ;-) Jak wrócę to tylko obiadek zrobię i będę miała luz ;-)

@ nie ma, piersi mnie strasznie bolą.
Ale niepokoi mnie coś innego... Od jakiegoś czasu wszystko mnie swędzi... A wczoraj wylazła mi jakaś paskudna wysypka... Pod prawą pachą... A dziś rano jest już też na dekolcie... Chyba muszę lecieć do lekarza, tylko gdzie ja jakiegoś w sobotę znajdę?? :wściekła/y:

ajć biegnij do lekarza bo zabawne to nie jest:no:

A ja we wtorek ide do malej ksiezniczki Mai na jej pierwsze urodzinki i zastanawiam sie ktora z tych zabawek jej kupic, moze wy cos doradzicie :

ten misio jest super dla rocznego dziecka tymbardziej a ta druga zabawka dobra dla 1.6 lub 2 latka:tak:

Sorka za wczoraj dziewczynki. Mam w domu epidemie zoladkowej (lub swinskiej) grypy. Spedzilismy z m. noc nad kiblem :zawstydzona/y: Dzis jest powtorka z rozrywki, czyli rzyganko na przemian z trojka (jedynka, to siku a 2 to zwykla kupa..)

Moze wieczorkiem mi troszke przjedzie wiec do Was wpadne. No masakra. Jak nie urok, to przemarsz wojsk......

ojeju zdrówka szybkiego życze:tak:

Cześć dziewczyny byłam na tym forum w styczniu bo również sie starałam o dzidzie jednak zwątpiłam i uciekłam rok sie starałam o maleeństwo az tu nagle gdy przestaliśy o tym myśłec i daliśmy sobie spokój zaszłam w ciąże wielkie zaskoczenie!!!! :-):-):-) Juz raz byłam w ciazy ale poroniłam ciaza obumarła w 8 tyg teraz jestem prawie 7 tydzień i boje sie cały czas na proszkach podtrzymujacych Tak wogole chciałam sie poradzic bo byłam we wtorek u lekarza i nie widział jescze dzidzi powiedział ze za wczesnie i kazał przyjsc za 2 tyg czy to mozliwe ze w 6 tyg jeszcze lekarz nie moze potwierdziiec testy 2 grube kreski i 2 robiłam z 4 dniowym odstępem boje sie co bedzie jak pojde 2 czerwca jak kazał to bedzie 8 tydzien czy bedzie juz widac moje malenstwo

GRATULACJE!!!!!!!!!!!:-)

POZDRWAIAM:-)

reklama
Wlasnei wrocilam z zakupow, pofatygowalam sie juz dzisiaj po tego misia kupic, wchodze do najwiekszej siecie zabowkowej w Irlandii a oni mi mowia ze tych misiow nie maja na skladzie w zadnym sklepie :szok: i beda dopiero za 2 tyg i No to se mysle ladnie :angry: tluklam sie 20 minut autobusem zeby to uslyszec :wściekła/y:
i musialam kupic to kuchenne wiaderko, ale jestem zadowolona, wlasnie siedze i sie bawie :-)

Do góry