reklama
Katarina2308
Fanka BB :)
Gosiu, źle się wyraziłam, moja wina, chodziło mi o skurcze w łydkach a nie skurcze macicy
nie mam na to sposobu,ale staram sie mniej chodzić,a wiecej lezec wtedy tego nie czuć takPiwonia, a masz jakis sposob, zeby sobie ulzyc? Bo owszem, jak juz sie "rozbujam" to jakos to idzie... ale pierwsze ruchy.. ech... ze nie wspomne o tm, ze wieczorem to juz wogole nie mam sily....
Katarina2308
Fanka BB :)
Ja będe w poniedziałek u lekarza to się spytam, póki co będę brała ten magne B6. A z tym masowaniem-no cóz, mężowi jakoś się nie chce;-)
azorek84
mama Amelii 2009
hej dziewczyny.ja znowu marudze o problemach.bylam wczoraj u lekarki bo w czwartek mialam b silne skurcze,ciagniecie brzuszka w dol (a opadl juz jakies 3 tyg temu) i silne bol jak na okres.od tamtego czasu dzidzia b malo sie rusza.lekarka mowi ze mam jakas niegrozna infekcje i teoretycznie nie ma potrzeby jej leczyc ale ze dzidzia sie mniej rusza to przepisala jakies globulki
czy ktos cos wie na ten temat, ze niby te mniej ruchow i slabsze to moze byc przez te infekcje?? ja sie bardzo martwie tym ze dzidzia nagle taka spokojna sie zrobila...moze to brak miejsca???napiszcie co o tym myslicie...
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Azorek ja pierwsze slysze zeby od infekcji dziecko slabiej sie ruszalo
W tym wieku ciazy dziecko rusza sie bardzo intensywnie poniewaz ma jeszcze na to dosc miejsca. Moze slabiej odczuwasz ruchy bo malenstwo sie odwrocilo, np. jest raczkami w strone lozyska.Usg powinno pokazac wiecej, a skoro cie to niepokoi to powinnas miec usg wykonane zeby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku

Kinia
sierpień 2009
Ja w ubiegłym tygodniu też miałam taką sytuację, że maleństwo bardzo słabo się ruszało przez 3 dni, można powiedzieć-prawie wcale. Po konsultacji telefonicznej z moim lekarzem udałam się do szpitala. Podłączone mi ktg i wszystko okazało sie być w porządku. Położna (starsza kobieta) powiedziała, że nie ma czym się przejmować, bo to mała ??? ciąża, że gdyby to był 35 tydzień, to mogłabym panikować, ale w 27 to nie powinnam. Poza tym stwierdziła, że ruchy to pewnie czuję od dwóch tygodni i już wpadam w panikę. Mówię jej, że ruchy czuje od 18 tc i że są już na tyle mocne, że brzuch mi codziennie lata, a ona dalej swoje. Później obejrzał mnie lekarz, spojrzała na ktg i powiedział, że to może być np. reakcja dziecka na zmianę ciśnienia i że jednak lepiej sprawdzać takie alarmy. Generalnie od następnego dnia ruchy zaczęły wracać do normy i teraz znów jest wesoło:-)
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Ja tez dwa dni panikowałam bo małą czułam słabiutko i bardzo rzadko,ale dzis od rana to pokazała co potrafi juz wieczorem zaczeła dokazywac.Mysle ze zwiazane było to z pogoda bo od rana duszno ,zero wiatru a wieczorem zaczeło padac i tak cała noc.Rozmawiałam z Mamą i tez twierdzi ze to moze byc z cisnieniem ze takie malenistwa bardzo to czuja i mam nie panikowac.
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
niestety w uk nie tak latwo wyprosic usg bo tu sie uwaza ze to badanie moze byc szkodliwe dla maluszka.pani doktor tylko maca brzuszek i mowi jak dzidzia lezy.moja podobno lezy na boczku glowe ma juz ulozona do dolu-taki werdykt poi macanku.
wczesniej(jakies 2.5-3 tyg temu) powiedzieli ze jest male rozwarcie ale szyjka twarda i zamknieta wiec bez paniki.na te infekcje dostalam juz wczesniej globulke ale zaraz jak ja wsadzilam to wypadla-a upewnilam sie ze na pewno doszla do samego konca.pani doktor nie sprawdzala nawet czy rozwarcie jest czy nie i co z szyjka-dala tylko globulki na 7 dni zeby sie upewnic ze ta infekcje troszke sie zlagodzi zebym sie nia nie martwila
nie wiem dziewczyny wychodzi na to ze ja jestem przewrazliwiona i wydziwiam a to co mam to normalne oznaki ciazy sa...inaczej sobie tego wytlumaczyc nie potrafie
wczesniej(jakies 2.5-3 tyg temu) powiedzieli ze jest male rozwarcie ale szyjka twarda i zamknieta wiec bez paniki.na te infekcje dostalam juz wczesniej globulke ale zaraz jak ja wsadzilam to wypadla-a upewnilam sie ze na pewno doszla do samego konca.pani doktor nie sprawdzala nawet czy rozwarcie jest czy nie i co z szyjka-dala tylko globulki na 7 dni zeby sie upewnic ze ta infekcje troszke sie zlagodzi zebym sie nia nie martwila