reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Bo my jesteśmy tym zafascynowane, a one nie potrafią tego zrozumieć. Tak samo jak mama uważała, że specjalnie wypinam brzuch. A jak dotknęła to powiedziała: oo jaki już twardy, to może ty jednak go nie wypinasz... :eek:

hahah tak to już z nimi jest ;)

moja mama mówi, że nic nie widać, więc i czuć też nie mam prawa nic :-p

ehhh... ale dzisiaj nie bede narzekala na swoja mamusie, bo jest najcudowniejsza na swiecie. pomimo swoich kilku wad ;-)

Czesc Dziewczynki! Wszystkiego Najlepszego ! :-):-)

Ja dostalam dzis najwiekszy prezent jaki moglam tylko sobie wymarzyc i zobaczylam mojego Maluszka! Dzidzius jest tylko 1 ale za to duzy i zdrowy! Ma raczki i nozki i ma 7.5 cm, 13 tyg i 3dni tak jak obliczalam :) Poplakalam sie jak zbaczylam jak skacze i wyma****e raczkami i nozkami. Moj K mowi ze niezly bokser z niego bo co Pani przycisla mocniej tym urzadzeniem na brzuszku to dzidzia sie boksowala. Wsumie wizyta byla bardzo krotka i za wiele nie wiem o maluszku. Nastepna wizyta 10 lipca i wtedy zbadaja dokladniej dzidziusia i mam nadzieje okresla plec. :-) Dostalam 2 zdjatka i juz siedza sobie w rameczce :) Tak sie ciesze, wszystkim sie chwale dookola. Pani powiedziala ze to mozliwe ze czuje juz ruchy bo bobas jest bardzo aktywny i jak sie tylko dobrze ulozy to napewno wyczuje. A brzusio mam duzy ale normalny. Wklejam zdjatko mam nadzieje ze mi sie uda :) z bliska widac usteczka i noseczek i jedna dluga noge po mamie oczywiscie hehe:-):-) Pozdrawiam Was Cioteczki :)

Załączniki

• Fasolek.jpg
    Fasolek.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 37
jakie piękne maleństwo i jakie duże :) super :)
cieszymy sie razem z toba :))

a ja se dzis kupilam truskawki i zrobilam koktajl z jogurtem naturalnym pychotka :))))
mi to brzuch rośnie z dnia na dzien :) choc jeszcze ruchów nie czuje eh....
buziaczki mamuśki

A moja mama mi nie wierzy :-( Mimo że i ja czuję dzidziusia i Ł to mama i tak mówi, ze to pewnie jakieś powietrze w jelitach :-( a ja wiem, że nie i to jest najważniejsze ;-) Wprwadzie zdarza się to raz, może 2 razy na dzień, ale jak już będzie kopać to aż będzie widać :tak:

Natalunia nie przejmuj sie. U mnie tez nie wierzyli ze juz czuje ruchy a dzidzius o tydzien mlodszy od Twojego. Moja mama wkoncu przylozyla reke i tez wyczula! I teraz juz mi wierzy. A mama mojego K mowi ze tez wypinam brzuch jak jej wyslalam zdjecie, ale mam to gdzies ja wiem ze to dzidzius sie rusza. jelita mam w calkiem innym miejscu a gazy inaczej czuje. Wczoraj maluszek wariowal caly wieczor dopiero jak wzielam prysznic i sie polozylam to chyba zasnal :-) Cudowne uczucie

jakie piękne maleństwo i jakie duże :) super :)
cieszymy sie razem z toba :))

a ja se dzis kupilam truskawki i zrobilam koktajl z jogurtem naturalnym pychotka :))))
mi to brzuch rośnie z dnia na dzien :) choc jeszcze ruchów nie czuje eh....
buziaczki mamuśki
ja też dzisiaj zjadłam pół kilo truskawek :)) widziałam koło mnie w sklepie ładne czereśnie :))) chyba jutro zaryzykuje i kupie sobie :)) może nie będę miała mega wzdęć :))
Kasiula ja też jeszcze nic nie czuje, no może poza tym jak mi burczy, albo gazy :))

Kasiiula Truskawki za mna chodza od rana doslownie :-) Jutro sobie wyskocze na targ i kupie ze dwa kilo od razu i ze smietanka sobie bede jadla caly dzien.

A odnosnie ruchow to nie czuje jeszcze, choc mysle ze juz lada dzien moje malenstwo da o sobie znac. A takie ruchy wyczuwalne takze przez innych to mialam w poprzedniej ciazy dopiero okolo 23 tygodnia.

widocznie tak musi byc :) patrze ze nie tylko ja zostalam bez "ruchów" hehe :)
a co do truskawek to jutro ide 3 kg se kupie i bede jadła pod rozna postacia :) czytalam dzis w gazecie ze truskawki sa zdrowe i jezeli nie mamy uczulenia to powinnysmy je jesc bo maja duzo vit c chociazby :)

reklama
Do góry