reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

anja_27 skarbek jutro wyjdzie juz slonko, nasze "chopaki" potrafia nas niekiedy wyprowadzic z rownowagi to fakt, ale... gdyby nie oni, nie nosilybysmy tych cudownych istot pod serduszkami :D no i tak slodko sie denerwujesz, tez bym chciala zlapac za talerze i wszystkie wytluc, a ja tylko kule sie w sobie i ide poplakac, czasami takie rzucanie talerzami dobrze by mi zrobilo, to takie OCZYSZCZAJACE.

dzis rano bylam u lekarza, ostatnimi czasy tak biegam od jednego do drugiego, a to dlatego, ze tu od kazdej czynnosci jest ktos inny. w zeszly wtorek usg, teraz lekarz i w przyszlym tygodniu znowu na badanie. dzis mialam pobierana krew na badania chromosomow, lekarka wypisala 7 roznych skrotow, mowila cos o sprawdzeniu rozwoju mozgu, czy nie ma rozszczepu kregoslupa itd itd i skierowala mnie na tzw SKAN ANATOMICZNY czy slyszalyscie o czyms takim? czy to jest usg? mowila, ze podczas tego badania sprawdzany jest kregoslup. mowila, ze w niedlugim czasie czeka mnie kolejne usg, gdzie beda sprawdzane narzady wewnetrzne i robione dokladne pomiary. gubie sie juz w tym wszystkim.
a dzis bardzo dlugo szukala mojego maluszka, bo chciala posluchac serduszka, miala takie radyjko i jezdzila po brzucholu, ale mala caly czas nam sie chowala, w koncu udalo sie ja zlapac, ale po chwilce znowu uciekla. lekarka mowila, ze pozniej bedzie latwiej znalezc bobasa, bo juz nie bedzie mial tyle miejsca do chowania sie :D
hej ja mieszkam w wielkiej brytanii pierwszy skan to byl nuchal skan polaczony z badanimi krwi mialam go w 12 tyg to wlasnie byl skan(czytaj usg ale przez brzuch jezdza taka kulka po brzuchu nic strasznego na prawde) na syndrom downa mierza ile jest plynu w karku czy jakos tak potem lacza te winiki i licza jakie jest prawdopodobienstwo ze dziecko bedzie mialo downa ( u mnie nie ma ryzyka jest 1:7770) patrza tez ile jest bobasow w brzuszku a potem mam w 21 tyg anomaly skan i wlasnie juz jak dzidzia bedzie wieksza dokladnie ja pomierza i posprawdzaja czy wszystkie narzady ma na swojim miejscu pozdrawiam mam nadzieje ze troszke pomoglam:happy:

reklama
czytalam ze Was gardla tez bolaly.. i pewnie przy prawie codziennym wcinaniu lodow musialo sie tak skonczyc... boli mnie migdalek... co jadlyscie? miod i herbata z cytryna czy echinacea i jakies specyfiki z apteki :( moi lekarze sa przeciwnikami jakichkolwiek lekow w ciazy... nawet tych dozwolonych....

duuuużo herbatki z cytrynką i miodem, woda z cytryną, i w ogóle dużo ciepłych napojów

dzieki Leparda :) wlasnie popijam juz grzecznie herbatke z cytrynka ale ja chce zimne ;( trudno jakos to przezyje... gardelko wazniejsze ale w pracy to sie chyba ugotuje :(

ja tez jeszcze ruchow nie czuje :) ale tym sie nie przejmuje bo jak zacznie sie wiercic to tylko bede stekac od kopniakow :) bo podobno strasznie ruchliwy :D lub ruchliwa :D

hihi ja gotowac uwielbialam przed ciaza teraz na jedzenie patrzec nie moge na razie :(
a co do siedzenie a w domu tez sobie tego nie wyobrazam.... bym sie snula chyba jak duch :(
ale uszaki do gory jak bierzesz antybiotyki to powinno wkrotce przejsc :)

Ale wy piszecie, nie nadążam :-D
Wczoraj byłam na 2godzinnym spacerze z 2miesięczną córeczką kuzynki. Na szczęście malutka cały czas spała, pare razy tylko coś się powierciła i non stop naciągała sobie chustkę na buzię)bałam się, że się udusi! :sorry:). Ale było gorąco(30stopni) i powiewał wiaterek więc pewnie fajnie jej się spało, dzieci to chyba lubią tak :tak: Dzisiaj też ją biorę na spacer tylko że jest 16stopni :eek:I wieje...

Co do smaków, to od jakichś 3dni mój P. robi mi "lemoniadę" czyli na litr wody wyciska 4 cytryny, dodaje miodu i lodu a ja pije to non stop. Trochę się martwię czy aby dziecku na pewno smakuje :-)

reklama
Do góry