reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ale nie odpuszcze bo niedlugo sie skoncza wiec musze kozystac:-)myslicie ze jak ja dostalam uczulenia to i dzidzia moze tez dostac??

Dzis tez bylam na pobraniu krwi a w poniedzialek idem do gina:-)tylko niestety bez usg wizyta:-(

U na struskawki jeszcze na dobre sie nawet nie zaczely...Ale tak jest co roku, w czerwcu sezon u nas trwa. Twoje uczulenie nie zaszkodzi, a wrecz przciwnie, jak Twoj organizm bedzie sie bronil to moze i dzdzia nabedzie przeciwcial. Mysle, ze to podobnie jak z innymi infekcjami. Jak mi wyskoczyla w pierwszej ciazy opryszczka to lekarz mi tak poiedzial.

Ja jutro robie morfologie i badanie moczu.
A wizyta za tydzien. Ale robie jutro bo jedziemy nad morze na kilka dni i nie bede miec kiedy zrobic pozniej.

reklama
U na struskawki jeszcze na dobre sie nawet nie zaczely...Ale tak jest co roku, w czerwcu sezon u nas trwa. Twoje uczulenie nie zaszkodzi, a wrecz przciwnie, jak Twoj organizm bedzie sie bronil to moze i dzdzia nabedzie przeciwcial. Mysle, ze to podobnie jak z innymi infekcjami. Jak mi wyskoczyla w pierwszej ciazy opryszczka to lekarz mi tak poiedzial.

Ja jutro robie morfologie i badanie moczu.
A wizyta za tydzien. Ale robie jutro bo jedziemy nad morze na kilka dni i nie bede miec kiedy zrobic pozniej.

ROYANKA ale Ci zazdroszcze tego wyjazdu nad morze...no ale Wy macie bliziuko nad morze:-)do jakiej miejscowosci jedziecie??
No to w takim razie nie odpuszcze truskawek:-)jeszcze troche i ich nie bedzie trzeba korzystac:-)

...no ale Wy macie bliziuko nad morze:-)do jakiej miejscowosci jedziecie??

My jestesmy dosc czesto nad morzem(1x na miesiesiac jak pracowalam), bo mam rodzicow i dziadkow w Dziwnowie:-D, a w tym roku, to zamierzam byc tam jeszcze czesciej-w koncu juz mam duuuzo wolnego czasu:-)

dzien dobry witam w ten zimny poranek :)
albo wydaje mi sie albo znowu atatkuje mnie jakas infekcja :( cos mi sie zdaje ze jak sie ra zaczelo to tak bedzie sie do konca ciagnelo :( a ja nie chce :(
zaraz pojde do apteki i kupie cos podobne do lactovaginalu moze pomoze :(
a za dwa tyg.lecimy na urlop i boje sie ze tam to juz wogole bede miala z tym problemy,goraczka,kapiele,w kazdym razie biore czopki ze soba w razie co
a Wam kochane po tych czopkach juz przeszlo?ja mialam tylko 3 szt moze to bylo za malo?juz sama nie wiem
pedze teraz do pracy
zycze milego dnia i do pozniej

Wróciłam od lekarza.
Dzidzia cała i zdrowa. Dziś ciąża ma 16t 2d
Lekarz powiedział, że teraz coraz trudniej będzie ją dokładnie zmierzyć (w sensie długość, bo dzidzia jest już zgięta jakby siedziała) :biggrin2:
Zdjęcia nie brałam, bo i tak z tego aparatu usg z przychodni te fotki są takie nijakie.
Niby nie widac żebym miała jakis stan zapalny, ale przecież czuję, że mam, bo mnie wszystko swędzi, więc przepisał mi Pimafucin- globulki dopochwowe, bo lactovaginal coś niebardzo mi pomógł.
Mam zacząć brać Feminantal.
Poza tym zlecił kolejne badanie krwi i moczu i kolejna wizyta 17.06 (za 3 tygodnie).
Jest jedna zła informacja- mój lekarz od lipca nie będzie już przyjmował na NFZ, także muszę zacząć kasę zbierać :-(
Wydaje mi się, że Twój lekarz powinien wziąść jakiś wymas, albo zrobić cytologię jeśli nic nie widzi, a Ty mimo to coś czujesz. Tzn., że coś się dzieje.
Ale chciałam Ci pogratulować maleństwa, no już nie takiego maleństwa. Co do tych fotek to masz rację, że są strasznie nie wyraźne, mój lekarz drukuje na zwykłej drukarce i ostatnie wygląda tak jakby głowa i reszta były osobno :-(. Mój mąż się śmieje, że to bliźniaki. Może jak Twój lekarz będzie przyjmował prywatnie to się poprawi.
Gratulacje dziewczyny :-)
wg mojego polskiego gina był to 14t1d (wg naszych obliczeń był to 14t3d) i dzidzia od główki do pupci miała 7cm....
wszystko prawidłowo się rozwija i przezierność ok...
w środę idę na kolejne badanie ale już u iroli... zobaczymy co mi powiedzą..
zobaczę zdjęcia w porównaniu i w środę wkleję to wyraźniejsze bo dzidzia się strasznie wierciła i troochę zamazane wyszły.. ale napewno wkleję jedno... na którym maleństwo włożyło sobie paluszka do buźki:-D
a teraz dzidzia ma 15t2d
Ty to masz szczeście, widzisz dzidzie tak często:tak:, ale my powinnyśmy je widzień codzienmnie żeby mieć siły i motywacje do noszenia tych naszych skarbów pod sercem. Czekamy cierpliwie na zdjęcie.
My jestesmy dosc czesto nad morzem(1x na miesiesiac jak pracowalam), bo mam rodzicow i dziadkow w Dziwnowie:-D, a w tym roku, to zamierzam byc tam jeszcze czesciej-w koncu juz mam duuuzo wolnego czasu:-)
Ja też jestem na zwolnieniu od drugiego miesiąca i już pewnie do końca. Początki były ciężkie, strach, niepewność i bezpieczniej czułam się w domu, a teraz to już mi się nie opłaca wracać. Za miesiąc wakacje, a po będę już miała spory brzuszek. Uczę w szkole więc dlatego wypadłam z obiegu ;-). Ale mam poparcie dyrekcji więc sobie odpoczywam w domku i czekam na kolejne usg (22czerwca) i męża (ok 20 czerwca).

Wydaje mi się, że Twój lekarz powinien wziąść jakiś wymas, albo zrobić cytologię jeśli nic nie widzi, a Ty mimo to coś czujesz. Tzn., że coś się dzieje.
Ale chciałam Ci pogratulować maleństwa, no już nie takiego maleństwa. Co do tych fotek to masz rację, że są strasznie nie wyraźne, mój lekarz drukuje na zwykłej drukarce i ostatnie wygląda tak jakby głowa i reszta były osobno :-(. Mój mąż się śmieje, że to bliźniaki. Może jak Twój lekarz będzie przyjmował prywatnie to się poprawi.

Zgarzam sie z Etna:-):-)lekarz powinien jakos zareagowac na Twoja infekcje!!

Niunias ja oblizuje sie na winko :( zapasy robie w barku i potem chyba fete bede robic.... :))) moj mezus przywiozl mi winko mołdawskie, ja dorwałam gruzińskie, i jeszcze trzy rozne martini na mnie czekaja... ale nie dam nikomu :D beda na mnie czekac :D
o winku to już nie wspomnę. Mój M zdążył opróżnić już prawie cały barek bo powiedział że przecież szkoda żeby jeszcze rok siedziało, ale na szczęście udało mi się uratować butelkę martini i to tylko dlatego że on nie lubi. więc czekam aż będzie już po ciąży karmieniu i sama wypije całą :))

a ja nie mogę się nacieszyć ruchami mojego skarba, coprawda nieraz to aż boli z boku jakby mi szpilę wkłuwano, ale .......uczucie cudowne i większe poczucie pewności, że jest ok......ja jeszcze pracuję, 3 czerwca idę na wizytę.
Zastanawaim, się czy nie wziąćjuż zwolnienia, bo od lipca to napewno chcę pójść na zwolnienie...pozdrawiam was wszystkie, z osobna nie piszę, bo każdej z was cudownie się wiedzie

cześć mamuśki :))
ja dzisiaj na śniadanie zjadłam hot-doga i chyba się objadłam :(( nic mi się nie chce... może dzisiaj obiorę tylko ziemniaki i zrobie sobie dzień relaksu... wezmę aromatyczną kąpiel (oczywiście niezbyt gorącą ) zadbam o twarz, włoski a na koniec wymaluje i ozdobie paznokcie :))
tylko wcześniej obiorę ziemniaki i wyjmę mielone dla M na obiad , nie chce mi się :((

reklama
Ja dzisiaj jestem złośliwa do granic możliwości! Az mi to przeszkadza....

No i mam okropną ochotę na sex. Nie interesuje mnie gdzie, ale mi się chce i już! A jak nie, to złośliwość za złośliwością....

Do góry