reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

reklama
ma_dunia daj znac jak po cwiczeniach!

ja mysle o masażach dla małej :-)
Ja już po gimnastyce. Dobrze trochę się poruszać, ale to nie do końca mój typ aktywności fizycznej. :dry: Przypomina gimnastykę w domu seniora a ja potrzebuję ćwiczeń bardziej dynamicznych. :-p Ale dobrze było trochę się porozciągać. Rozczarowana jestem tym, że nie spotkałam żadnej mamy nadającej na tych samych falach. Szkoda... :-(

Ja masuję Juliana co drugi – trzeci dzień przed kąpielą. Pardzo to lubi, potem jest rozluźniony i zrelaksowany i bardzo dobrze śpi. :tak: Mi masaż pokazała położna więc na dodatkowy kurs chyba nie pójdę.
A tak wogle to moja mama w zeszłym tygodniu była na szkoleniu dla położnych odnośnie laktacji i Pani mówiła, że jeśli dzidzia ma katarek to do noska zaaplikować mleko cyckowe :szok: i jeśli nacięte krocze źle się goi to okłady również z mleka :szok::eek:
Ja moim mlekiem czyszczę nos Julianowi (na zwinięty róg papierowej chusteczki i do nosa – poradziła mi to położna), używam też spay z morską wodą. :tak:

Przez godzinę wisiałam na telefonie, padł mi dekoder i nie mamy polskej telewizji. :wściekła/y: Dodzwonić się do firmy kablowej graniczy z cudem, a potem i tak odsyłają gdzie indziej. :dry: No nic najważniejsze, że w przyszłym tygodniu dostanę nowy i tylko mam nadzieję, że to wina dekodera a nie czegoś innego. :sorry:

Czuję się już całkiem dobrze, więc chyba wstrzymam się z antybiotykiem i poczekam z 2-3 dni. Może do końca rozejdzie się po kościach... ;-)

A tak wogle to moja mama w zeszłym tygodniu była na szkoleniu dla położnych odnośnie laktacji i Pani mówiła, że jeśli dzidzia ma katarek to do noska zaaplikować mleko cyckowe :szok: i jeśli nacięte krocze źle się goi to okłady również z mleka :szok::eek:

ja właśnie stosuję moje mleko do takich celów :laugh2: jeśli chodzi o krocze to ulga była niesamowita (na szczęście to już tylko wspomnienie, bo wszystko się dawno zagoiło :tak:) no i na nosek też super działa - młody poprycha chwilkę a potem czyściutko :-) i jakimś cudem nie ryczy, gdy mu aplikuję te kilka kropel (przy soli fizjologicznej jest dziki wrzask) :-)

wczoraj karmiłam moją pierdołę 16 razy ;-) ale to pewnie przez szczepienie i mam nadzieję, że dziś trochę przystopuje :-p muszę pochwalic mojego synka, że był bardzo dzielny u lekarza :tak: pisnął tylko raz i w ciągu 1-2 minut był już spokój :-) aż nie mogłam uwierzyć :-)
no i spisało się ubranie go w body bez rękawów (szczepionka 5w1 - 1 wkłucie w ramię, 1 w udo), półśpiochy i bluzę :-) dzięki za rady :-)

kurcze dziewczyny do kiedy trzeba zrobić to usg bioderek? bo my mamy termin na sierpień a to chyba trochę późno co?:confused2:

malutka super, że skończyło się tylko na strachu :-)

Ja tez ostatnio słyszałam o tym mleku i chyba wypróbuje - chyba zacznę od siebie, może też pomoże bo jeszcze trochę i się uduszę.

Cześć!

Mi też nie wydaje się, żeby moja córeczka była niedożywiona czy coś. No ale co lekarz to inna opinia - ta akurat uznała, że 400g w 3 tygodnie to za mało.
Może dlatego, że karmię tylko jedną piersią, sama nie wiem.
Doszliśmy do wniosku, że będziemy jej na noc dawać dodatkowo butelkę, żeby się najadła i dłużej spała, bo to się nam sprawdza.
A w ciągu dnia to jak najczęściej i najwięcej będę ją przystawiać do piersi no i zobaczymy jak to będzie.

Ech, kończę, bo córeczka wzywa... Nie wiem, czy ze względu na pogodę (koszmarną) czy tak po prostu dzisiaj zupełnie nie chce mi spać. Strzela takie 10-minutówki i zaraz oczka i dziubek szeroko otwarte. Narazie!!!

Nie miałam kiedy was doczytać... ktoś mi podmienił dziecko!!!! Konstancja cały dzień śpi i je i śpi i je i tak na okrągło.... ja chcę moją śmieszkę z powrotem!!!!Ciekawe co będzie w nocy???
Pozdrowionka!!!!

reklama
Hej kobitki. Ja ostatnio wpadam poczytac ale jakos nie mam jak odpisac - zawsze jak sie zabiore to cos mi przerywa.....
U mnie chorobsko opanowalo cala rodzine - Oliwii i mezowi na szczescie konczy sie juz angina. Za to ja mam gęsty, bakteryjny katar i straszny bol gardla - na szczescie na razie nie jest to angina - ale lamie mnie od kilku dni (starszen bole miesni, glowy i kosci)t ak jak reszte rodzinki wiec nie wykluczone ze i ja na angine zapadne,.....Na razie dostalam Bioparox. A Ninusia ma troche zoltego katarku i dziwnie furczy jak oddycha....ale co dziwne tylko wtedy jak nie spi i jest w pozycji innej niz pozioma- jak spi lub lezy plasko to juz nie. A furczenia typowe z noska, goraczki brak wiec na szczescie nic groznego. Ale ze juz 3ci dzien i ze my wszyscy chorzy to dla spokoju przed weekendem pojde z nia do pediatry niech poslucha. Przy okazji ja zwaze :))
Co do bioderek ja bylam jak miala 3 tyg, a do kontroli ide w 8 tyg. Zaleca sie zrobic do 8 tyg zycia bo im wczesniej wykryta ew. wada tym szybiej sie wyleczy.
Diabliczka- moja poki karmilam z piersi malo przybierala bo zle ssala, jak zaczelam sciagac i dawac butla przybrala w tydzien 300gr. Ale teraz mam dola bo mala zupelnie juz ssac piersi nie chce tylko butle.....Ale jeszcze powalcze....Moze sie kiedys uda......Ale nie daj im sobie wmowic ze masz slabe mleko czy inne takie glupie historie tylko koniecznie swoim karm. Jak bedziesz czesto przystawiac to bedzie wiecej. Tylko niestety najlepsze dla zwiekszenia laktacji sa nocne karmienia - jesli nie mozesz sie przez to wyspac to moze chociaz laktatorem posciagaj.....Ja przez takie nocki teraz mam ponad 3razy wiecej mleka niz bym chciala, wiec znow przestalam sciagac w nocy, a w dzien tez na maksa ograniczam zeby zmniejszyc produkcje. No i pij herbatki - naprawde pomagaja. A co najwazniejsze nie stresuj sie bo raz ze mleka moze byc mniej a dwa ze mala bedzie nerowa i moze gorzej ssac. Najwazniejsze ze przybiera. Moja pediatra powiedziala ze skoro dziecko ladnie je, nie wyje z glodu a mimo to slabo przybiera to po prostu ma dobra przemiane materii. Moze Twoja tez tak ma? Duzo robi kupek dziennie? I cZy jest mocno aktywna? Bo jesli tak to tu lezy przyczyna. Powodzenia

Do góry