reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ale mam lenia potwornego......nawet kompa prawie nie tknęłam wczoraj po południu i dopiero dziś poczytałam co u Was:tak: Ale to chyba po całym tygodniu zasuwu, no i pogoda nie zachęca do jakiejkolwiek aktywności...a tak ma być u nas podobno aż do środy:wściekła/y: Ani chybi zimno nam z Kanady przywiało, a w zamian Pearl ma lato:-)

Kaja, wielkie gratulacje! Błyskawicznie Wam poszło! No i bardzo zazdroszczę urządzania się w nowym miejscu:tak:

Tosika, no ludziom się w d*** przewraca, niby kryzys, niby praca cenna, a jak widać...

Madzia, za dużo masz na głowie to fakt:-( Ale po ślubie, jak się wszystko uspokoi a i Wy na dobre zadomowicie się w PL, to może rzeczywiście uda się, zebyś choć dorywczo opiekunkę miała i trochę czasu dla siebie?:tak:

Kate, brakowało nam Ciebie:tak: Ale wiadomo, na początku z pracą i domem to już czasu na nic nie masz - myślę, że za parę tygodni wdrożysz się w ten rytm i wszystko będzie się gładko toczyć:tak:

U nas też cała lodówka truskawek, bo M z pracy przyniósł i chyba zapcham sobie nimi zamrażarkę, bo inaczej gotów zjeść wszystko sam, jak parę dni temu, a potem cały dzień zdychał z bólu brzucha:-p

My dzisiaj na zakupy musimy, ja jakąś małą robotę mam, a poza tym wypadałoby mieszkanie odgruzować, bo mała nigdy się nie nauczy raczkować w takim syfie:-p

A i przyszedł wczoraj miś! Reakcja była jakby papież z telewizora w nasze progi wstąpił....mała powitała misia z gigantycznym niedowierzaniem i szacunkiem:-D Normalnie widać było niedowierzanie w jej oczach, że to naprawdę JEJ miś:-D:-D Strasznie się do niego śmieje i ekscytuje, ale sama bawi bardzo ostrożnie, no bo to tak trochę nie wypada świętości dotykać...normalnie siedzę i patrzę zafascynowana jak ona przeżywa:tak: Acha, Julia jakbyś Zuzi kupowała, to myślę, że lepiej zwykłą maskotkę, ponieważ miś ma jedną wadę........śpiewa fałszując nieludzko piosenkę tytułową w sposób, który u mnie budzi obrzydzenie a u Flory lekką panikę:-p

Zmykam nakarmić wyznawczynię Misia:-) Miłego dnia!;-)

reklama
witajcie
moj M na rybach, syn wlasnie pogryzdal sciane-okazalo sie,ze metalowe samochody jak sie nimi pojezdzi odpowiednio robia kolorowe rysy :wściekła/y: co sie z tym moim synem dzieje :no: w zyciu kreski ani kropki na scianie nie zrobil :sorry:
maluchy mniej jakby kaszla,ale Wera ma zielone gile :cool: super normalnie; a jutro mielismy isc na imieniny do babci, tylko,ze tam bobas 4-miesieczny, wiec pewnie zostane w domu,nie umiem brac dzieci jak im cos jest,zeby zarazaly :-(
Kaja kurcze ladnie zagadaj dziadkow, bo szkoda kasy :no: i fajnie,ze sie ruszylo :tak:
Madzia zycze odpoczynku na panienskim :tak: tak to jest,ja tez mialam czasami wrazenie,ze wszyscy chcieli mi pokazac, chcialas miec dzieci,to teraz masz :eek: jak bys blisko mieszkala to moglabys mi smyka podrzucic, szkoda ;-)
Pabla fajna zagadka, rozwiazalam :happy:
Katye a gdzie mezulek wybywa?
Tosika czosnek i syrop z cebuli, zdrowka!

a reszcie milego dnia ;-)

Pierwsza??? Ale śpiochy ;-) E nie, widze, że jak produkuję, to pojawił się post Surv ;-)
U nas znów brzydko i chłodno na polku. Szkoda...
Beaa, teraz idziemy drugi raz po ponad tygodniowej przerwie:-D Regularnością absolutnie tego nazwać nie można;-)
Kaja, w sumie dobrze, że takie tempo - lada dzień będziecie na nowym:tak:
Surv, czyli jednak fascynacja misiem nie tylko w TV - fajnie. To cieszy, jak się cos kupi i to sie podoba:tak:

witam mamuśki
oj ciężka pogoda za oknem - tak barowo albo łóżkowo a ja ze ściśniętym żołądkiem bo dziś ostatni dzień pakowania i "wyjazd z baru"
normalnie przekładam z kupki na kupkę wszystkie rzeczy
kurcze Tymek jak zwykle najwięcej rzeczy:cool:
mężowi wczoraj zdjeli gips i dodatkowo dla mnie stresujące, że ręka średnio sprawna i gotowa na wojaże
a dla dzisiejszych świętujących swoje miesięcznice - Zainab, Lenki i Tymusia - wszystkiego najlepszego!!!!

Wszystkie dobrego dla maluchów w kolejną miesięcznicę..

Ja dzisiaj wstałam o 5:45 :sorry: bo dziecko się domagało no ale zasnęło wczoraj w drodze do domu o 18:15 bez kąpieli i jedzenia ( a raczej przekąsiło kanapeczkę wcześniej ) no i tak sapł do prawie 6:00. Także wstałam nakarmiłam małego głodomora, odebrałam M z pracy także mieliśmy z Adasiem ranną podróż do pracy M. Dziecko całą drogę śpiewało. Potem śniadanko ze świeżutenkimi bułeczkami no i chłopaki polegli a ja sobie popijam kawkę.
Niedługo lecę kupić jakiś prezencik koleżance , potem obiad u moich rodziców , kawka u kumpla i jak już Tosika pisała chlańsko u koleżanki :-D Także będzie się działo.
Miłej soboty dziewczynki.

Witam
ja tylko na chwilke dokładnie poczytam wieczorem :tak:
M pojechał zapisać sie na ten egzamin na kat A :wściekła/y::wściekła/y:trudno nawet jak zda nie znaczy że bedzie jeździł :-p:-) Jak wróci jedziemy na basen a później umówiliśmy się ze znajomymi wiec przyjemny dzień się zapowiada :tak:no i przede wszystkim nie u teściowej jak myślałam :-D:-D:-D
Zycze wszystkim udanego weekendu :tak:

W Bartku dziś i w poniedziałek jest 30% zniżki na cały asortment :tak::-):-):-)
Przepraszam że tu ale już nigdzie więcej nie wchodzę bo muszę Zuzu wyszykować

Witojcie!

Nie odzywałams ie troche bo miałam ostatnio kilka skopanych dni. W czwartek połamał mi się ząb i tak mnie wszystko bolało (ucho, głowa, skóra :eek:), ze jeszcze o 18 jechałam do dentysty... niestety ząb był do usunięcia. Siedziałam ponad godzine bo nie mógł go wyrwać tak się kruszył i powykręcane korzenie miał... no ale udało się w końcu. Lekko zasłabłam na fotelu ale ogólnie dałam rade... teraz jeszcze cała spuchnięta ale bynajmniej bez tego zębiszcza!! Wrrr...

No ale poza tym to dzisiaj śmigamy z Kuku na imprezkę... czekałam na nią kilka miesięcy i się doczekałam :-D moe nie będe wyglądać zbyt atrakcyjnie z wielkim jednym policzkiem ale co mnie tam nic mi tego dnia nie zepsuje :-)

Wszystkim solenizantom życzę zdróka bo reszte to już mamy pokupują!!! :-D

hej,
ja na szybko na na chwilkę...
rano basen, zaraz potem przygotowałam obiad dla młodej, dla nas, pranie, sprzątanie itp....młoda własnie padła a ja muszę się ogarnąć bo siostra przyjeżdża z dzieciakami niedługo.
Surv - super że Mis się spodobał!
Kaja - pięknie Wam do przodu idzie zmiana mieszkania!!
Madzia - moja Lena też ostatnio ma gorsze nocki, a zębów wciąż brak:crazy:
narazie uciekam, zajrzę pewnie wieczorkiem:-)

reklama
Surv - mam prośbę! Koleżanka mieszka we Wrocławiu i pyta o dobrego neurologa. Jej córeczka ma co jakiś czas drgawki i lekarz polecił jej usg i neurologa (ale skierowania nie dał:szok:, musi wrócić i wymusić). Boję się, że trafi na ta panią co Ty, i też usłyszy jakieś bzdury. Czy mogłabyś mi napisać na priva, kogo polecasz, a kogo odradzasz? I moze jakies namiary? Dzięki!

Do góry