reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja sie wybieram około 15 czerwca raczej :) byc moze i 15 czerwca zrobie se prezent na urodzinki :) :p ja juz postanowilam i ide super pamiatka :) i za kilkanascie lat maluch bedzie mogl zobaczyc jak wygladal w brzuszku :) te usg nie robie dla siebie ale wlasnie przede wszytskim dla malenstwa.... :) super pamiatka... przynajmnijej ja bym wiele dala za takie wlasnie klilku minutowy filmik badz zdjecie :) jak kciuka ssie albo ziewam :)

Wlasnie o to mi chodzi tymbardziej ze ja dzidzie zobacze tylko 2 razy tzn widzialam juz w 13tyg i teraz zobacze w 20 ale za pierwszym razem to byly doslownie 2 minuty i tyle. Ja tez wiele bym dala za taka pamiatke, ale szukalam juz wszedzie w mojej okolicy :( i sama nic nie moge znalezc

reklama
Wlasnie o to mi chodzi tymbardziej ze ja dzidzie zobacze tylko 2 razy tzn widzialam juz w 13tyg i teraz zobacze w 20 ale za pierwszym razem to byly doslownie 2 minuty i tyle. Ja tez wiele bym dala za taka pamiatke, ale szukalam juz wszedzie w mojej okolicy :( i sama nic nie moge znalezc

a z jakiej ty miejscowosci ? a mowisz ze do jakiegos miasta masz spory kawalek tak? a i tak pewnie tanije ci wyjdzie niz 150 placic w anglii :) wiec trosze poswiecenia a pamiatka na cale zycie... :)

Pozatym dzisiaj czytałam ze chociaż ból spowodowany rozciąganiem więzadeł podtrzymujących macice jest dośc powszechny i typowy to jednak w razie jego wystąpienia należy poinformować o tym lekarza. Także i ja powiem mojemu przy najbliższej wizycie:tak:

Ja tez tam wole dmuchac na zimne i jakbym tylko miala mozliwosc isc tutaj do ginekologa to nieraz bym poszla. Niestety ja nie mam takiej mozliwosci bo w Anglii ginekolog jest wzywany tylko w skrajnych przypadkach a coz mi polozna moze powiedziec... Ze to normalne i tyle. Dlatego nie dziwie sie wszystkim dziewczynom ktore chodza do lekarza zeby sie poradzic. :tak:

a z jakiej ty miejscowosci ? a mowisz ze do jakiegos miasta masz spory kawalek tak? a i tak pewnie tanije ci wyjdzie niz 150 placic w anglii :) wiec trosze poswiecenia a pamiatka na cale zycie... :)

Moje rodzinne miasto to Skoczow na slasku zaraz przy Polsko-Czeskiej granicy. Chodzi o to ze ja nie prowadze w Polsce auta bo bym sie bala (inna strona kierownicy i ruch prawostronny) Po Angli sobie pomykam ale w Polsce bym sie bala. A nie chce sie prosic tesciowej zeby nam auto pozyczyla bo to jedza straszna i dojezdza nim do pracy wiec zadaleko nie damy rady jechac. Chyba ze autobusem ale on nie dojezdza zreguly pod klinike hehe :) Jeszcze poszukam i chyba sie musze uwijac bo to trzeba z duzym wyprzedzeniem sie umawiac chyba nie?

Moje rodzinne miasto to Skoczow na slasku zaraz przy Polsko-Czeskiej granicy. Chodzi o to ze ja nie prowadze w Polsce auta bo bym sie bala (inna strona kierownicy i ruch prawostronny) Po Angli sobie pomykam ale w Polsce bym sie bala. A nie chce sie prosic tesciowej zeby nam auto pozyczyla bo to jedza straszna i dojezdza nim do pracy wiec zadaleko nie damy rady jechac. Chyba ze autobusem ale on nie dojezdza zreguly pod klinike hehe :) Jeszcze poszukam i chyba sie musze uwijac bo to trzeba z duzym wyprzedzeniem sie umawiac chyba nie?

mysle ze tydzien gdzies :)

a ja nawet sie nie zastanawiam gdzies slyszalam ze te 3D i 4D nie sa calkiem obojetne dla dzidzi nie wiem dokladnie co robia ale nie sa w 100% nieszkodliwe wiem fajnie jest podpatrzec dzidzie jak sie wierci w brzuszku ale tez wole wydac te pieniadze na wyprawke dla dziecka :tak:
Pewnie ze nie sa obojetne!! Moj lekarz mowil, ze to wymysł i nie ma potrzeby stresowac maluszka bez powodu. No i nie mam zamiaru robic tego usg.

szczerze mowiac tez nie jestem za tym 3d
napewno jest to fajna pamiatka ale po pierwsze nie za te pieniadze bo u nas w Niemczech kosztuje 100euro a po drugie z tego co wiem to nie zawsze wszystko ladnie wychodzi,wiec zadowole sie normalnym usg

Klaudia Bielsko Biala blisko jest patrzylam na mapie
Supra-Med | Ginekologiczne Centrum Medyczne | Bielsko-Biała
i tu robia :p :) chyba masz najblizej

i znalazlam tez na innym forum ze ten lekarz dobrze robi
lek. Michał Baliś
BIMED przychodnia medyczna lekarska Bielsko-Biała, medycyna pracy, badanie kierowców

Dziekuje KASIU :*:*
Zaraz zerkne na tą stronkę. Bielsko jest bardzo bliziutko i znam lepiej niz wlasna kieszen wiec nie bede miec problemu z trafieniem. Jeszcze raz dziekuje. :* A ja tyle szukalam i nic nie umialam znalezc: )

Wiem ze moze i nie ma potrzeby zagladania ciagle na dzidziusia ale ja tak strasznie chcialabym go chociaz raz zobaczyc na dluzsza chwilke. Ale zobacze co i jak i zastanowie sie jeszcze :)

reklama
No to chyba bede zmuszona zrezygnowac z takiej przyjemnosci :(
A ktoras z Was wybiera sie na takie USG?
Cóż, jedni mówią tak, inni inaczej... Ja będę w sierpniu u mojego lekarza w Pl tak czy siak więc go dopytam... Tutaj w Ie i tak nie mam zamiaru robić bo tylko pieniądze (większe) stracę a i tak nei mogę być pewna że wszystko będzie sprawdzone jak należy bo im tutaj nie ufam... zresztą nie bezpodstawnie..
Poza tym, podobno ten skan 3d m.in ma pomóc potwierdzić brak wad rozwojowych i genetycznych - a ja sobie myślę że na tym etapie niczego to już nie zmieni bo i tak już zdecydowaliśmy się przecież na dzidziusia... na zmiane decyzji trochę za późno... zresztą i tak bym nie potrafiła usunąć ciąży nawet na początku.
Z drugiej strony jeśli miałoby to badanie wykryć jakieś wady które mogą być operacyjne - nawet jeszcze przed narodzeniem, mogłoby to być kluczowe...
I bądź tu mądra... :nerd:

Do góry