reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

DZIEŃ DOBRY:-)
U mnie w sumie nie aż tak dobry bo dowiedziałam się o smutnej wiadomości :-(moja szwagierka była o tydzien do przodu z ciążą i sobie wczoraj gadałysmy przed jej wizyta u gina co się śmiałyśmy o ciąży opowiadałyśmy i że fajnie z brzuszkami będziemy bo podobnoż kuzyn mojego M ma ślub we wrześniu no i wiecie co pojechała do ginekologa i okazało się że ma martwy płud:-:)-(tak była szczęśliwa że jest w ciążu już była na zwolnieniu bo chciała dbać o dzidzie nie pali nie pije dba o siebie a tu takie coś:-(ach nie wiem ja nie bede teraz dzwonić ani jechać do niej bo na bank nie będzie jej się uśmiechac że ja z brzuszkiem przyjade co narazie wole nie pokazywać się jej,a najgorsze że zabieg łyżeczkowania ma mieć za tydzien:szok:jak ona musi się czuć patrząc na brzuszek a w nim martwy dzidziuś:-(

Przepraszam że tak smuce ale jest mi smutno a komu mam się wyrzalić jak nie wam:sorry:zaczełam się znowu o siebie bac bo jej też wcześniej biło serduszko ach to takie smutne ostatnio tyle kobiet roni bądz zagrożona ciąża bądz martwy płud DLACZEGO:wściekła/y:

Cieszę się że chcecie abym nadal z wami była bo baaaaaaaardzo was lubie i chciałabym z wami pisac:-):tak:

Patrysiu co brałaś na ten żółty śluz i czy lekarz robi ci wymaz ?

ogólnie wykazywało coś ze jest bo jak robiłam badania moczu i wtedy sam ginekolog badając zauwarzył że śluz nie taki jaki powinien byc co też mnie swędziało i przepisał mi czopki które przez tydzień miałam brac dopochwowo(ale nie pamietam nazwy)i tabletki drażowane UROSEPT i też przez tydzien a pamiętam nazwe bo mam je jeszcze i po tygodniu wszystko się unormowało:tak:

URL%5D

a to ja 3 dni temu

jak szczuplutko normalnie ciąża służy :tak:

ELFA oby była betka wysoka:tak:moja szwagierka jak pisałam wcześniej przezywa strach jak ty a w sumie gorzej bo u niej juz na bank stwierdzono że martwa ciąża:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam
Witaj Eve, Olica i Loree

Odnosnie mojego zabiegu mam super swietne wiesci. Bylam wczoraj u gina i powiedzial mi ze to krwawienie to byl okres (tak jak myslalam troche wczesnie ale ok) i ze wszystko sie ladnie wygoilo.

Hej :-)
Super wiadomość. Będę trzymała za Ciebi kciuki !!!

dziewczyny jeszcze 4 godziny i poznam wynik bety... tak sie boje, mialam dzis pojechac do szpitala do mojego lekarza na usg, ale boje sie do niego jechac

Kochana mama nadzieję, że przyniesiesz dobre wieści.

Olica śliczna ta sukienka! Ale Ci zazdroszczę! Chciałabym już latać w takich ciuszkach ciążowych.

Dziękuję :-)

Długo mozna by pisać. Tak w skrócie- pogoda super 31-35 stopni. Podróż w dzień w obie strony, więc bez problemów. Lot do Polski moja córcia przespała. Hotel rewelacja i jedzenie też, tylko NUDNO!!!
Moje dziecko ma mój charakter i nie umie wysiedzieć w miejscu. Ja też nie umiem leżeć cały dzień na leżaku i pic drinki. Dlatego tutaj juz pisałam,że za rok pojedziemy autem na jakąś objazdówkę,żeby dużo zwiedzić.
Turcje polecam dla chcących poleżec i nic nie robić. Jak ktos lubi taki wypoczynek, to nasz hotel był idealny.

No przypuszczam, że z dzieckiem to w ogóle wakacje wyglądają trochę inaczej.
Ja uwielbiam się wylegiwac na plaży, baaaa nawet będąc w Turcji we wrześniu odważyłam się opalać topless.
Mąż mnie namawiał tydzień zanim zrzuciłam stanik i runęłam na ręcznik nie chcąc widzieć spojrzeń ludzi :-)
Za 2 dni mężowi przeszło i "kazał" mi się ubrać, bo zaczęłam nawet bez stanika chodzić popływać :szok::-D:tak:
Powiedziałam, że sam tego chciał, sam mnie namawiał i jak już opalam cycuchy to nie będę teraz nic zakładać !!! :-)

A jaki to był hotel i w jakim mieście jeśli mogę spytać ?

Olica moim zdaniem to fajnie i milo z Twojej strony ze wpadasz do nas podzielic sie inf jak to jest jak sie jest w ciazy i wcale z tego powodu nie jest mi smutno ani przykro. Kazda z nas sie doczeka to tylko kwestia czasu. Wybij sobie wiec z glowy ze nie powinnas czy cos tam jeszcze. OK?Ze tak powiem zawsze jestes tu mile widziana :))))))

To dobrze wiedzieć :-)

DZIEŃ DOBRY:-)
U mnie w sumie nie aż tak dobry bo dowiedziałam się o smutnej wiadomości :-(moja szwagierka była o tydzien do przodu z ciążą i sobie wczoraj gadałysmy przed jej wizyta u gina co się śmiałyśmy o ciąży opowiadałyśmy i że fajnie z brzuszkami będziemy bo podobnoż kuzyn mojego M ma ślub we wrześniu no i wiecie co pojechała do ginekologa i okazało się że ma martwy płud:-:)-(

Ojoj, wiesz co ja właśnie byłam święcie przekonana, że na pewno nie donoszę ciąży.
Naprawdę byłam pewna, że znając moje "szczęście" stracę dzidzię jeszcze w 1 trymestrze.
Nie wiem skąd takie mysli i domyślam się co ona może czuć :-(
Ja się cieszę, że brałam ten Duphaston.
Tak sobię myślę, że jestem na tym etapie na jakim jestem właśnie dzięki niemu.

ELFA oby była betka wysoka:tak:moja szwagierka jak pisałam wcześniej przezywa strach jak ty a w sumie gorzej bo u niej juz na bank stwierdzono że martwa ciąża:-(

no moj lekarz tez twierdzi ze to na bank martwa ciąza i ze mam nie robic sobie nadzieji, jednak inni lekarze ze szpitala dali mi jeszcze nadzieje... jestem taka skołowana, a twoja szwagierka w którym była tygodniu ? I jak to sie skonczyło ? Dzidzius zyje?

Czesc Dziewuszki..

U mnie tempka tak urosla ze FF przestawil mi dzien owulacji na 19dc.. a 19 bylam u lekarza i ten juz widzial ciałko zółte i zgłupiałam..

Dzis pytalam meza co by chcial na urodziny dostac.. bo w sumie to zazwyczaj jest tak ze ja mu powiem co ja chce a potem ja mam problem i musze myslec a powoli mi sie pomysly wyczerpują.. a nie chce mu kupic czegos z czego nie bedzie zadowolony lub tez juz to ma, albo postawi na półkę bo sie nie przyda.. ja lubie kupowac rzeczy użyteczne.. i mam problema bo przeciez nie kupie mu robota kuchennego

Ostatnia edycja:
Dzień dobry w piątek - juz prawie weekend:tak:

Kaprycha od razu powodzenia na egzaminie życzę - kciuki zaciśnięte - oczywiście oczekuję tego samego w niedzielę;-)

Witaj Kroczku - dobrze, że masz energii dużo - weekend się zbliża to na pewno się nie zmarnuje;-) napisz jak wyniki usg piersi

Pixelka - pięknie wyglądasz - brzusio taki zgrabniutki:tak:

Elfa - trzymam kciuki za betkę i za Was:tak:

Nektarynko - ja cierpliwie oglądam Housa w tv - więc nie widziałam jeszcze żadnego odcinka z 5 serii:no:

Hanka - podziwiam - po tylu godzinach w pracy nie chciałoby mi się robić ciasta drożdżowego i pizzy:no:

Dzeni - dużo pzreszłaś ale mam nadzieję, ze to koniec złego i czas teraz na dobre - pamiętaj, że zawsze coś się dzieje po coś - a co do straty maluszka - masz powody - cytomegalia, toxo a nie Ty:wściekła/y::no:

Gosiu - teraz gorący okres w oświacie - dasz radę a jak nie to zmykaj na L4:tak: trzymam ckiuki za przyszłe usg:tak:

Miejsce do dupy dla AA nie mają koncesji na napoje wysokoprocentowe.:wściekła/y:
Nie szkodzi - przywieziemy ze sobą:tak::tak::tak::-D:-D:-D
Andzia[/B] wiem,ze Jastrzębski ma dobrą opinię. I teraz ma gabinet wypasiony z super usg. Wizyta 100 zł, ale w tym jest to usg. W przypadku ciąży i częstych usg, to chyba dobra cena. A poród w Tychach to też ponoć rewelacja. Mają super opinię. Widziałam tamta porodówkę. Kilka sal- każda w innym kolorze i nazwana imionami dzieci. A dla mężów skórzane kanapy- jakby mdleli chyba. Bo przecież nie zmęczą się za bardzo!
Wiem, żę Tychcy mają super opinię ale to zawsze odległość - tzn. dla Ciebie mniejsza z Katowic - dla mnie już zawsze jakaś jest -chodzi mi o czas dojazdu w przypadku porodu;-) ja narazie zostanę przy swoim lekarzu, płacę 70 ale z usg 130:szok: i sprzęt jest taki sobie - mam czas do sierpnia na zafasolkowanie :szok:- najwyżej potem się zastanowię co dalej:tak:
jak już będziesz po wizycie to napisz jakie masz wrażenia:tak:
pocieszam sie tym ze cyganka mi powiedziala ze bede miec dziecko ale musze byc cierpliwa.....wtedy sie z niej smialam bo akurat bylam w ciazy z blizniakami......a jakis tydzien temu spotkalam ja i ona ni stad i z owąd....'A mowilam ci musisz byc cierpliwa,,,,,niechcialam ci mowic ze je stracisz bo po oczach bylo widac ze ich bardzo pragniesz"......ale ja jej wtedy nie mowilam ze jestem w ciazy.....
:szok::szok::szok:

Olica - gdzie Ty sie byś miała wynieść - gdzie Ci będzie gorzej niż z nami;-)
sukienka śliczna - taka leciutka:tak:

Mari - sssuuupppeeerrr wieści - teraz tylko relaks i do dziełą w następnym cyklu - taki "przyczajony tygrys";-)

Patrysiu - przykro mi z powodu szwagierki - powiem szczerze, że nie zgadzam sie jednak z tym, że masz jej teraz nie odwiedzać - ja po stracie ciąży najbardziej źle wspominam to, że traktowano mnie jak trędowatą - omijano szerokim łukiem i unikano - nie rób tego swojej szwagierce - jeżeli nie chcesz jej urazić to zadzwoń do niej i zapytaj czego chce:tak:
tylko dlaczego ma czekać na abieg cały tydzień:szok:

Szafirku - mam pytanie do Ciebie - specjalistki od zębów:tak:
czy można ząbki piaskować i lakierować czy poprzestać na usuwaniu kamienia?
Pozdrawiam pozostałe dziewczynki

no moj lekarz tez twierdzi ze to na bank martwa ciąza i ze mam nie robic sobie nadzieji, jednak inni lekarze ze szpitala dali mi jeszcze nadzieje... jestem taka skołowana, a twoja szwagierka w którym była tygodniu ? I jak to sie skonczyło ? Dzidzius zyje?

zaczynała 10 tc.i wczoraj jechała do ginekologa szczerze z dobrym nastawieniem:-(w poniedziałek robiła badania tak jak kazał miała karte ciąży założoną no i niestety wczoraj się dowiedziała ze ma martwa ciąże i nie mogła uwierzyć jechała do innego i też potwierdził:-(a czemu zabieg za tydzien przepraszam za słowa ale qurwa nie wiem czemu jak mogą jej to robić powinni odrazu się nią zająć:wściekła/y:

Patrysiu - przykro mi z powodu szwagierki - powiem szczerze, że nie zgadzam sie jednak z tym, że masz jej teraz nie odwiedzać - ja po stracie ciąży najbardziej źle wspominam to, że traktowano mnie jak trędowatą - omijano szerokim łukiem i unikano - nie rób tego swojej szwagierce - jeżeli nie chcesz jej urazić to zadzwoń do niej i zapytaj czego chce:tak:
tylko dlaczego ma czekać na abieg cały tydzień:szok:

wiesz kochana siostra jej nam to wczoraj wszytko mówiła bo dziewczyna nie jest w stanie teraz myśleć tylko płacze i jest przy niej jej M i mówiła że narazie lepiej nie dzwonić bo ma taaaaaaaaaakiego doła że ja to tylko pogorsze sprawe:sorry:

Patrysiu rzeczywiscie narazie jej nie odwiedzaj. Bardzo to smutne. Niesprawiedliwe to zycie jest. :(((

Witaj Andziu S pozdrowionka dla Ciebie o ktorej mamy trzymac kciuki w niedz?
Dokładnie nie wiem - między 9 a 12 powinno być już po egzaminie - ja jestem w 4 grupie i nie wiem jak to będzie przebiegać czy od początku po numerach czy wyrywkowo grupy:sorry:
powiedzialabym jak sie konczy, ale az sama otworzylam buzie ze zdziwienia..to trzeba zobaczyc
Nie mów - jestem ciekawa ale wytrzymam:tak:

Spadam dalej do nauki;-)

będę was podczytywać

reklama
Do góry