reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
ja żałuję ,że Laury nie wysłałam wcześniej jak poszła do zerówki to na początku kwietnia Pani powiedziała ,że Laura powinna być przynajmniej w pierwszej klasie ona się nudziła w zerówce i w pierwszej klasie też bo lubiła się uczyć i ja z nią dużo w domu robiłam miała opanowany proglam zerówki i 1 klasy jak szła do zerówki ale wtedy myślałam ,że jej nie będę skracać dzieciństwa :tak:

ale powiedzcie mi czy oni wprowadzają ten program 5 latki do zerówek czy nie przeszła ta ustawa?

Dominik ma w tym roku takie ksiazki-cwiczenia:tak:
Sa to cztery czesci i kazda przerobiona w przedszkolu czesc dostaja do domu

Załączniki

• SDC10813.jpg
    SDC10813.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 27
ja żałuję ,że Laury nie wysłałam wcześniej jak poszła do zerówki to na początku kwietnia Pani powiedziała ,że Laura powinna być przynajmniej w pierwszej klasie ona się nudziła w zerówce i w pierwszej klasie też bo lubiła się uczyć i ja z nią dużo w domu robiłam miała opanowany proglam zerówki i 1 klasy jak szła do zerówki ale wtedy myślałam ,że jej nie będę skracać dzieciństwa :tak:

ale powiedzcie mi czy oni wprowadzają ten program 5 latki do zerówek czy nie przeszła ta ustawa?
No to sie niezle przyłozyłas do nauki z mloda:tak::tak::tak:
Z tego c ja wiem to szesciolatki pojda obowiazkowo do pierwszej klasy za trzy lata:-):tak:
Moze teraz jest jakos inaczej ale ja własnie tak slyszałam

No to sie niezle przyłozyłas do nauki z mloda:tak::tak::tak:
Z tego c ja wiem to szesciolatki pojda obowiazkowo do pierwszej klasy za trzy lata:-):tak:
Moze teraz jest jakos inaczej ale ja własnie tak slyszałam

Laura była bystrzakiem a ja lubiła z nia ćwiczyć wszystko w formie zabawy jak miała 2 latka to pojedyncze litery składała w wyrazy ale takie krótkie ; 1,5 roku to nawijała pełnymi rozbudowanymi zdaniami taki knajtek jeszcze w wózku wszyscy mnie na ulicy pytali ile ma lat i w szoku byli takie znała słowa :-D ale teraz leń jest i trzeba gonić nic się nie uczy ale nie ma złych stopni na szczęście choć wiem ,że gdyby choć trochę posiedziała przy nauce to było by super w pierwszych 3 latach miała chęci i była pierwsza we wszystkich klasach a teraz to szkoda gadac leniuch smierdzący czyta duzo ale nie to co powinna :tak::tak::tak:
w dwa dni teraz łykneła ksiązkę niecałe 600 stron powieści
a jak miała 10 lat to przeczytała Lalke prusa i Potop Sienkiewicza dobrze ,że chociaż czytać lubi

ciekawe jaka będzie Lenka ..

Cześc dzieczyny, w końcu do Was dotarłam
ale po kolei
Nocka do d... mała budziła się co pół godziny cała nac, jak tylko zaczela o 21 tak skonczyla o 4 rano, o 5 przyszla do mnie do łózka i spałyśmy do 8.
Póxniej nie mailam checi jednak na sprzatanie, ogarnelam byle jak, zeby dalo sie patrzec i wzielam sie za ciuszki. Dzwonila do mnie MOnia ze leki sie koncza, *****, a ja pusto w portwelu az gwizda, wymyslilam wiec porobic gneralne porzadki w ciuszkach po witusi i posegregowac, sfotografowac, moze ktos cos kupi i grosz do grosza... A moze któras by cos wybrala?
Pozniej dam linki

dopiero skonczylam, kurde nie wiedzialam ze to tyle roboty z tym bedzie. Piotr juzpojechal na DZIEN RUKARZA, przyjdzie wesolutki ale dopiero nad ranem. A niech sie bwi, bede mogla wieczor z Wami w spokoju spedzic, nie bedzie krzywo patrzyl, ze przed kompem siedze.
Wiadomo juz cos wiecej o naszej swieżo upieczonej mamusi? i jej nowym bobasku?

Wyobrazcie sobie ze ja jeszcze w pidzamie, juz mi sie nie oplaca przebierac. Wieczorem wezme prysznic i zaloze inna:-D

a ja Wam opowiem o wczorajszym poranku bo zupełnie zapomniałam
Rano Lena się obudziła wstała w łóżeczku i już nas wołała Leszek wstał jej zrobić mleko zawsze wstaje robi jej mleko i daje mi mała do nas do łóżka i ja jej tę flachę podaję więc ja sobie jeszcze lekko kimam i nagle L podchodzi ido łóżeczka i krztczy "Lena" ja się podrywam patrzę a moje dziecko stoi przy łóżeczku na zewnątrz trzyma się szczebelków i sie patrz na nas z radocha na buzi
my w szoku mi serce lata bo pierwssze co to wizja ze wypadła ale to by było słychać a ta po cichutku więc patrzymy z rozdziawionymy buziami i w końcu sprawdzamy łóżeczko pod taką zawieszką na łóżeczko na akcesoria wyjęty jeden szczebelek , nie wiem jak to zrobiła i całe szczęście że wyszła nóżkami a nie głową
WOW! Stracha napedzila, ale jaka aparatka, sama sobie szczebla wyjęła??? :tak::tak::tak:

dotarłam i ja
rano musialamodpasc bo male bydle jakies marydne mocno bylo.potem o 11 o szkoly-no i zlapaal nas deszcz.jak wrociłam to wzielam sie robote.dostalismy od tesciow indyka calego i trzeba go bylo poporcjowac itd.
mala psi od jakis 40minut wiec mam nadzieje ze jeszcze pospi bo musze posiedziec bo jak mam @ to mnie wszytsko rwie i zle mi sie stoi.
na obiad mam-ziemniaczki,troche kotletow jajecznych(jeszcze musze je zrobic),sosik z nerek i serc indyczych(bo dostalismy kilka do tego indyka:-)) i jeszcez indycza watrobka z cebulka (bo tez mam kilka):-)
a ze moj jutro w domu to bedzie mial co odgrzewac,a on lubi takie rzezczy.no i mizeria.a sosik juz sie dusi bo dlugo musi:-)

Witam
Ide zaprowadzic mlodego do przedszkola i zaraz jestem i bede czytała co napisalyscie:tak::tak::tak:
U nas znowu zimno i słonca brak:no::wściekła/y:Mlody stale kaszle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziewczynki jeszcze spia bo szly spac bardzo pozno a ja rano dostałam @,wiec juz sobie dzisiaj na solarke nie pojde:no:
witaj w klubie!cos sie zmowilysmy w tym miesiacu:rofl2::rofl2:

A u mnie od rana leje i leje,zimno jak szlag :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gorzej niż wczoraj,masakra.Oliwka będzie siedzieć w domu,nie będę ja ciągać w taka pogodę.jak usnie to skoczę na zakupy :tak::tak::tak::tak::tak:
u nas tez do dupy pogoda

Wiktoria dziś na pewno poszaleje z mężem!:-D:-D:-D:-D
U nas też zimno ,właśnie rozpaliłam w kominku ,jak ja mam iść na dwór malować listewki czy sprzątać kojec dla psów ,jak jest tam 8 stopni ,a do tego wieje,mam wrażenie ,ze to póżny wrzesień ,nie początek czerwca ,no masakra jakaś
u mnie 9stopni ale wieje i co chwile pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a trawa rosnie,rosnie,rosnie....:rofl2::rofl2::rofl2:

a teraz witam się z rana, chociaż wczoraj musiałam uciekac bez pozegnania:-( BŁAGAM o wybaczenie:-)
ale mój D mnie tak wkurzył, że trzasnęłam laptopem nawet nie wyłanczając wszystkich programów:sorry:
Wojna domowa normalnie była, bo jak zwykle on biedny i poszkodowany, nikt go nie docenia i jest mu źle:wściekła/y: co za chłop! jak go nigdy nie ma w domu, a jak jest to wraca pijany albo prawie pijany to jak ja się mam nie wściekac na niego?:angry:

Myślałam ze o udsze wczoraj, az sie dziwie, że Natala sie nie obudzila...
teraz mnie czekają ciche dni:-(

no dobra wyżalilam się, chociaz cisnienie to mi chyba zaraz mózg rozerwie:baffled:
kochana doskonale Cie rozumiem,tyle ze moj aztak pozno nie wraca do domu

Witam
Chyba mam zapalenie gardła - nie mogę mówić, boli strasznie :-:)-:)-(
Nie mam weny. :-(
Uciekam :-(
Pa :-(
widze ze to gardlo cos ostatnio panuje:eek::eek::eek:
zdrowka!

Jasiu wrócił na wieś z pracy w Anglii.
Ojciec:
- Weź, rozrzuć gnój.
Jasiu:
- What?
Ojciec:
- Łot krowy i łot konia.

antoni zasnął to kładę sie też na drzemkę julia się bawi z adamem nawet cicho to pokimam troszkę bo nie dam rady przez cały dzień:no:
chyba nie dlaam Ci pospac tym telefonem co????????:laugh2::laugh2::laugh2:

uwaga uwaga mamy anitkę mama helenki urodziła wczoraj o 23 z minutami miała cesarkę
wiadomość od anabuby wszystkie mamy buziaczki po badaniu usg odrazu szpital bo miała wielowodzie i cesarka. kurcze zapomniałam wymiary napewno długa na 51 cm anabubka napewno więcej wam napisze później malutka jest w inkubatorze bo to jednak miesiąc z wcześnie ale chyba jeszcze będzie tam z 3 dni....kurcze sory że tak chaotycznie ale synuś mnie pogania bo to jgo czas na kompa:tak:

oj Malina Malina-jak zwkle nakrecilas troche:-):-)
mała ma byc ANIKA a nie Anita:-)
urodziła sie 23.50 wazy 3kg i 51długosci.
po usg lekarz kazal im jechac od razu do szpitalu z powodu tego wielowodzia,to dlatego Luzie tak wszytsko ostatanio boalalo bo miala ucisk na narzady.
a jak w szpitalu jej zrobili morfologie to ja od razu pod noz,kiepsak ponoc byla ale juz sie nie dopytywalam.
Mala w inkbatorze bo mieisac zawczesnie a rozwoj płucek na granicy i dlatego,no ma slaba gazometrie.isonde do zoladka,bidulka:-(
Luzia miala znieczulenie w kregoslup i jakos tam dochodzi do siebie ale wiadomo jak po cc musi pobolec.
to tyle wiem od rana.
pozdrwoie ja od WAs;))

reklama
Do góry