reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Witam kobitki!
ja mam dziś na 17.00 wizytę i mam nadzieję, że zostaną rozwiane moje wątpliwości. troszkę się martwię bólami brzucha i tym, że nie czuję dzidzi :( prawie każda z Was już coś tam czuje, a ja absolutnie nic! niby jest jeszcze wcześnie, ale same wiecie jak to z nami jest ;)

Pozdrawiam

Ja dostaje nerwicy juz przy moim K. U mnie leje caly dzien ;/ Ostatnio upaly a teraz mrozy. A on tylko nazeka i nazeka, ze zmeczony jest, ze go kregoslub boli, ze glodny jest ale nie chce mu sie nic robic do jedzenia ze spac mu sie chce. BOZE ile mozna sluchac tego. Jakby byl chory to bym mu wierzyla ze ma zly humor ale nie dzis. I oczywiscie to on jest pokrzywdzony przez los.
A co do rowerka to moja ciocia cwiczyla wlasnie na rowerku stacjonarnym przez cala ciaze i gdyby nie on to pewnie mojego kuzyna by tu nie bylo. To bylo zalecenie lekarza :) Pozdrawiam tylko nie forsuj sie zabardzo ;-);-);-)
heh moj mezulek tez czasem tak sobie ponazekac musi ;-)
W ciagu dnia jestem zmeczona, czesto ziewam, ale za Chiny nie moge zasnac. Chyba, ze po prostu padam z nog to wtedy smieje sie, ze trace swiadomosc na jakies 15-30 minut, czyli jak sie domyslam przysypiam, ale gora raz w ciagu dnia.
ja mam to samo. spac mi sie chce strasznie a jak sie klade na lozko to nie moge zasnac drazni mnie wszystko i musze wstac. a o dziwo przed ciaza moglabym przelezec caly dzien i przedrzemac a teraz na odwrot :eek: czasem jak jestem taka padnieta to uda mi sie pospac tak z godzinke.

Dzieki za odp:-D

Co do ruchow dzidzi, to ja je czuje najczesciej jak siedze lub leze, tez nieregularnie, ale na wysokosci lona...:baffled:A Wy piszecie, ze juz wyzej:eek:. Moze ja nie czuje ruchow niuni, tylko co innego?

Wczoraj pol dnia segregowalam ciuszki po synku i na wieczor bylam tak zmeczona jakbym wagon wegla przerzucila! Najwiecej ciuszkow mam na chlopca na 74-80cm(bo dostalam od znajomej) i 80-86cm. Najmniej na 56 i 62:baffled:-dokupie jak juz bede wiedziec kto mieszka w moim brzuszku:-). Najbardziej wkurzylam sie, poniewaz duuuzo ciuszkow tych na najmniejsze rozmiary, czyli na 0-3mce dostalo brzdkich przebarwien-zolte plamy:wściekła/y:. Najczesciej ciuszki biale i jasno niebieskie, ale jestem wsciekla:angry:. Martwie sobie, czy to zejdzie. Juz kupilam 2 vanisze-do koloru i bialego, i od jutra zaczynam systematyczne pranie ciuszkow-oby zeszlo...Bo szkoda ich, naprawde sliczne. A wydawalo sie, ze dobrze je zabezpieczylam. Moral? Ciuszki nie moga lezec. Musza byc w uzyciu lub odswiezane. Madry Polak po szkodzie.:-(
ja tez cos poczulam wczoraj wieczorkiem tak na wysokosci lona. :eek: moze to za wczesnie ale zdawalo mi sie ze to moj dzidzius. no coz poczekam na dalsze odzewy.
nie martw sie tymi plamami i tak dobrze ze masz troszke ciuszkow a dzidzius i tak ubrudzi a poza tym szybko wyrosnie. lepiej jest dokupic kila niz zaczynac od poczatku. ja kupilam w polsce takie saszetki wybielacza i powiem ze sa lepsze od vanisza. aa to nie jest plyn tylko proszek.

Załączniki

• IMG0304A.jpg
    IMG0304A.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG0305A.jpg
    IMG0305A.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 27
dziewczyny moja dzidzia się odezwała !! ale nie uwierzycie w jakich okolicznosciach. robiłam wczoraj wszystko co mi pisałyście - lody, pozycja półleżaca, bajki, latarka itd. i nic. a dziś od rana zebrało mi się na śpiewanie. włączyłam interetowe radio disco polo, gdzie puszczają stare kawałki z mojego dzieciństwa - wiecie boys shazza hahah itd. sprzątałam w domku i sobie śpiewałam i tańcowałam. kruszynka się obudziła !! i zaczęła tańczyć razem ze mną :)
teraz będe wiedziała jak ja obudzić :)
KOCHAM ŚWIAT

Bo te chłopy to też czasami chyba mają okres, ja to się już za moim stękniłam i to bardzo, ale koło 20 wraca i już się nie mogę doczekać kiedy na niego trochę ponażekam:tak:.
Napisz jak możesz coś więcej o tym rowerku, tzn. że jeżdzenie na rowerku pomogło jej donosić ciążę, czy miała problemy z wagą bo mnie to zaciekawiło

Ajjj noi dobrze ze zapytalam bo juz glupoty nawypisywalam. Wiec wlasnie rozmawialam z ciocia i wcale nie jezdzila na rowerku a na takim czyms co musiala rekami podnosic caly ten ciezar. nie wiem jak sie to dokladnie nazywa poszukam w necie i wkleje zdjecie.
Wiec uzywala tego po tym jak nie mogla donosic zadnej ciazy. Mialo to wzmocnic wszystkie miesnie brzucha itd wkoncu zaszla w ciaze i nie wiedzac jeszcze o niej dalej cwiczyla na tym. Dopiero jak sie dowiedziala w okolo 6/8tyg to przestala cwiczyc. Lekarz stwierdzil ze pewnie jej to pomoglo bo Kacper urodzil sie bez problemow, cala ciaza przebiegala idealnie i nie miala problemu z donoszeniem :)

Wiec to cale cos na czym cwiczyla wyglada mniej wiecej ja to w dolnym prawym rogu tylko ona miala wyzsze i w bardziej domowej wersji. :-)

Załączniki

• SN1802610.jpg
    SN1802610.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 32
dziewczyny moja dzidzia się odezwała !! ale nie uwierzycie w jakich okolicznosciach. robiłam wczoraj wszystko co mi pisałyście - lody, pozycja półleżaca, bajki, latarka itd. i nic. a dziś od rana zebrało mi się na śpiewanie. włączyłam interetowe radio disco polo, gdzie puszczają stare kawałki z mojego dzieciństwa - wiecie boys shazza hahah itd. sprzątałam w domku i sobie śpiewałam i tańcowałam. kruszynka się obudziła !! i zaczęła tańczyć razem ze mną :)
teraz będe wiedziała jak ja obudzić :)
KOCHAM ŚWIAT

SUPER !!!! No widzisz kazda ma jakis sposob na dzidziusia :):):) Ciesze sie bardzo ze maluszek sie rusza i tancuje razem z Toba :-):-) Wiedzialam ze wszystko bedzie OK :) :-D:-D

reklama
Do góry