reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej, hej, witam się po weekendzie.
Weselisko zaliczone, ale czuję niedosyt - nie wytańczyłam się za bardzo:sorry:

Madzia, jak tam?! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!

Nie wiem co miałam poodpisywać...
Mamabin, super, że sie odezwałaś. Kciuki za Natalke cały czas zacisnięte:tak:
Pabla, moja tez tak ma - czasami. Wczoraj jak poszłam do ubikacji, to tak się rozżaliła, że nie mogła się uspokoić:eek:
U nas dziś cudnie, jutro ma być jeszcze ładniej i chyba znów jakieś pogorszenie pogody. A chcemy robić imprę na działce:baffled:

reklama
Surv - no chyba od tej wysypki, tylko dziwna sprawa bo wczoraj jeszcze jej nie było, a cały ubiegły tydzień młoda była nieznośna, wysypka pojawiła się dzisiaj rano ( albo w nocy ) i dziś przed południem moje dziecko było znów sobą - pobawiła się, śmiała itp....teraz zasypia powoli, narazie raz weszłam przytulić i teraz jest cichutko, może zaśnie:sorry:
co do komarów - nie mam pojęcia co można dla takich dzieciaczków więc też się podłącze do pytania...
Post - to pierwsza nocka z dzieckiem zaliczona:-) a Ika jak zwykle aniołek:-)
Kasia - fajnie, ze wesele się udało..
Andula - dawaj znać jak siostra! i super że malutki zdrowy, napewno będzie wszystko dobrze!!
u nas też gorąco, ale już chmurki nadciągają takie jakieś ciemne.....
Madzia - jak tam ??? odezwij się w wolnej chwili!

Witam po bardzo dłuuuugiej przerwie.... zaległości na pewno nie nadrobię ale mam nadzieję, że będzie mi się udawało już być na bieżąco.
U mnie trochę życie się zagmatwało, z M prawie się rozstaliśmy, obecnie oboje jesteśmy bez pracy ( M ma dzisiaj rozmowę o pracę o 12,30 więc trzymajcie kciuki).
Oliwia jeszcze sama nie chodzi, wszędzie jej pełno, normalnie mały łobuz:-D
Ząbki nadal mamy 2, 3 następne w drodze i będą chyba wychodziły równocześnie:szok::szok:
to by było na tyle, życzę miłego i słonecznego dnia

Madzia, wszystkiego naj naj na nowej drodze życia:-)

U nas cieplutko, słonko świeci nic tylko na dworku sie bawić:tak:
Właśnie wróciliśmy z długaśnego spaceru, mały śpi, ja zrobie obiad, zjemy i dalej idziemy na swierze powietrze:tak:
Pabla ja smaruje małego Prtopiciem super maść ale strasznie droga (ok. 70zł) a tubka nie jest zbyt duża, ale skuteczne bardzo:tak:
Post super że wyjazd udany, a maluchy szybko przystosowują się do "noszonego" trybu życia:-DOby Ika szybko pozbyła sie reolucji brzuszkowych:tak:
Kasia impreza na działce na bank sie uda:tak:trzymam kciuki za pogode w czwartek:tak:
Ewelink@ oby wam sie udało jeszcze poukładac swój związek i żebyście byli szczęśliwi:tak:trzymam kciuki za rozmowę kwalifikacyjną:tak:
Andula bidulka z tej twojej siostry, zdórwka dla niej i oby szybko znaleziono przyczynę:tak:no a z siostrzenicą to masz próbe jak jest z dwójeczką;-):happy:
Madzia ja jak zwykle jestem do tyłu ale wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!Szcęścia, radości, zrozumienia i samych pieknych chwil w Waszym nowym życiu!no czekamy na relacje:tak:

Pabla niestety nie poradze ,nie wiem czym mozna smarowac aby swedzenie ustalo moze w aptece zapytaj:tak:
Kicrym zazdroszcze pogody:tak:
Post fajnie ze juz jestescie :tak:
Oliwka trzymam kciuki za rozmowe i aby w zwiazku sie poukladalo szczesliwie:tak:
Zdjecie w wyprostowanych wlosach zrobie i wkleje na zamkniety nie wiem czy dzis ale postaram sie jak najszybciej;-):-)

Hej Dziewczyny:happy:
Dawno mnie nie było ale mało czasu na wszystko mam wybaczcie:zawstydzona/y:może w końcu jak już będzie po weselu to trochę mi go przybędzie;-)ogólnie Gabi jest takim absorbującym dzieckiem że oka z niej nie można spuścić, już mało śpi w dzień a ostatnio to nawet w nocy jakaś kapryśna się zrobiła i od kilku dni niewyspana chodzę, ale mam nadzieję że to przejściowe:tak:w tym tygodniu mam wieczór panieński, mam nadzieję że moja świadkowa nic szalonego nie wymyśliła. W miedzy czasie byliśmy na weselu a Gabi z dziadkami nad morzem w Palandze :-)Dawno tak się nie wybawiłam a Gabi znalazła jakiegoś 2,5 letniego amatora oczywiście nieobecność rodziców jej nie przeszkadzała:-D
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję do szybkiego usłyszenia:tak:

Madziu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!!!ja też czekam na relację z tego dnia mam nadzieję że wszystko poszło po Twojej myśli i że to był najcudowniejszy dzień w Twoim życiu:-)

czesc kolezanki
ja juz ciut lepiej, bo o ile w sobote zaskoczyla mnie wiadomosc o zapaleniu oskrzeli, tak wczoraj rano nie mialam sily wstac ani chodzic; dzisaij juz lepiej, a w czwartek wyjazd :no:

zycze zdrowka
Madziu wszystkiego najlepszego dla was, spelnienia marzen i miodu na wszystkie lata

Witam po wekeendzie.
MamaBiN dobrze ze sie odezwalas:tak: Trzymam kciuki za dobre wyniki:tak:
Pabla jak tam Lenka?
Ewelink@ mam nadzieje ze bedzie dobrze!
Andula wiem cos o imprezach po ciazy. Po pierwsze nie chce sie isc, a po drugie na wszedzie malolaty:baffled:
Wiecej nie pamietam.
U nas wszystko ok. W sobote mamy jechac z pracy do Malborka na integracje. Izabelka moze sie gdzies spodkamy?

Witam! Póki co przeczytałam, potem odpiszę. Podpisalismy umowę przedwstepną kupna mieszkania:tak: Ale mi się ręce trzęsły:tak:
Surv - no chyba od tej wysypki, tylko dziwna sprawa bo wczoraj jeszcze jej nie było, a cały ubiegły tydzień młoda była nieznośna, wysypka pojawiła się dzisiaj rano ( albo w nocy ) i dziś przed południem moje dziecko było znów sobą - pobawiła się, śmiała itp....teraz zasypia powoli, narazie raz weszłam przytulić i teraz jest cichutko, może zaśnie

A nie mówilam;-) U nas było to samo - maruda na maksa przez 2 dni, a potem jakieś uczuleniowe kropki:baffled: Kupillismy balneum, który niweluje uczucie swędzenia (do kąpieli). I niestety lekarz przepisał hydrokoryz., bo cały brzuszek i uda był potem w suchych plamach.

reklama
oj, dzionek zleciał szybko i miło:-)
Lenka odzyskała dobry humor, znów pogodna i wesoła, M zabrał ją na spacer około 15:30 i wrócili dopiero co:szok::-D młoda nie spała, ganiała po placu zabaw, M mówi, że maskotką starszych dziewczynek była, wszystkie zabawki jej dawały, chciały na rękach nosić itp:szok::-) potem byli u znajomych, młoda się z psem pobawiła i po tych szaleństwach wrócili do domu.
A ja posprzatałam kuchnię, wytarłam kurze w mieszkaniu i leżałam i czytałam książkę:-) super!!
Kaja - młodej to chyba nie swędzi, wykąpię ją dziś w nadmanganianie potasu i przetrę troszkę elocomem, zobaczymy jak jutro będzie.

Do góry