reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
To jak już mówimy o wadze to ja mam 10 kg na plusie.
Najpierw waga szła bardzo wolno i cieszyłam się ze mało przytyje jak tak dalej będzie, a tu nagle niedawno jak mi waga zaczęła skakać.....Myślę że teraz tak to bedzie na te ostatnie miesiące. Szybki przyrost wagi. Ale ja się nie martwie bo mi wszystko w brzuch idzie.

ja w następnym tyg idę do lekarza i az się boję tego wejścia na wagę. nie jem jakoś więcej. nawet słodyczy nie jem dużo a mimo to tyję. nie wiem czym jest to spowodowane. może dieta nie taka jak być powinna. no cóż. wkońcu w ciąży jestem i tak ma być.
A tak wogóle LuizoPatrycjo wiem że w Elblągu sa zajęcia fitness dla młodych mam, więc w razie czego możemy się wybrać jak nam za dużo przybędzie :)

a ja ostatnio zakupiłam sobie oliwkę w żelu jonsona. chciałam polecany pzez Amelkową Sanosan, ale niestety u mnie w aptece nie było.
a tak wogóle to uważam że te oliwki w żelu są trochę lepsze od zwykłych. lepiej nawilżają skórę i dłużej się na niej utrzymują. ja praktycznie smaruję tylko wieczorem a brzuch mam dobrze nawilżony przez następny dzień. wyczuwalna jest nawet taka oliwkowa powloczka.

a jak dziewczyny macie problem z bolącymi stopami to mogę polecić ten żel do stóp z rossmana dla kobiet w ciąży. użyłam go kilkakrotnie i naprawdę daje ulgę.

Pszczółko musze Cię zmartwić... nie jesteś pierwszą która poleca ten żel do stóp;-):-)... ale co fakt, to fakt... ten żel jest okej!

mnie przez dwa tygodnie nie było w domu, więc jak nagle stanęłam na wadzę, to aż mnie lekko wcięło z wrażenia - plus cztery kilko w dwa tygodnie się zrobiło :szok:
ymm to jak na razie daje razem plus 9kg od początku ciąży więc chyba nie mam co sobie marzyć że na 12tu się zamknie- skoro jeszcze nawet 3 trymestr się nie zaczął :no:

zawsze byłam bardzo szczupła a teraz nagle takie gabaryty się robią :-D no nic, takie to już są uroki ciąży, choć przyznam, że nie miałam wcześniej pojęcia, że tak trudno będzie np samej buty zakładać..

reklama
a ja ostatnio zakupiłam sobie oliwkę w żelu jonsona. chciałam polecany pzez Amelkową Sanosan, ale niestety u mnie w aptece nie było.
a tak wogóle to uważam że te oliwki w żelu są trochę lepsze od zwykłych. lepiej nawilżają skórę i dłużej się na niej utrzymują. ja praktycznie smaruję tylko wieczorem a brzuch mam dobrze nawilżony przez następny dzień. wyczuwalna jest nawet taka oliwkowa powloczka.

a jak dziewczyny macie problem z bolącymi stopami to mogę polecić ten żel do stóp z rossmana dla kobiet w ciąży. użyłam go kilkakrotnie i naprawdę daje ulgę.
Co do oliwki masz zupełnie racje też tak ją stosuje jak ty :-)

Do góry