reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Martynko!
Znalazłam taki temat
Moja udana pierwsza inseminacja - Niepłodność - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

a tu jest odpowiedź gdzie ta dziewczyna robiła IUI
Re: Moja udana pierwsza inseminacja - Niepłodność - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

ale poczytaj sobie od początku....

Tak mi przykro, że się nie udało :-( Trzymaj sie cieplutko :***

hej tez sie podpielam i podczytalam sobie...pozazdroscic..!a u Ciebie MARTYNA dzialo sie cos innego niz u tej dziewczyny..? szkoda ze nie napisala jakiej dlugosci ma cykle...

reklama
hej tez sie podpielam i podczytalam sobie...pozazdroscic..!a u Ciebie MARTYNA dzialo sie cos innego niz u tej dziewczyny..? szkoda ze nie napisala jakiej dlugosci ma cykle...
WYDAJE mi się że była IUI zrobiona za wcześnie bo 15h po podaniu pregnylu u innych czekają 24-36h , choć mogę się mylić bo u mnie pekają też bez zastrzyku i szybko bo max 20 mm jak ma pęcherzyk. Zawsze jest lepiej jak plemniki czekają na komórkę więc nie wiem... może tak po prostu miało być.... może chce na kogoś zwalić wine...nie wiem?!

sama nie wiem....
moze jednak warto zmienic lekarza i skonsultowac sie z innym jak on widzi sytuacje co moze zaproponowac...kurcze nie wiem ja chyba bym tak zrobila...

sama nie wiem....
moze jednak warto zmienic lekarza i skonsultowac sie z innym jak on widzi sytuacje co moze zaproponowac...kurcze nie wiem ja chyba bym tak zrobila...
idę do dr. u której byłam 2 razy na monitoringu wydawała się sympatyczna... poleciła mi ją klientka z innego forum!
Już postanowiłam i co ma być do będzie!

No i wrocilam. Egzamin trudny, eh chcialoby sie miec takie egzaminy zeby pisac je z przyjemnoscia... :-(

Powiedzcie mi kobitki jak czujecie podbrzusze w czasie owu? Mnie caly czas boli ale tak wybitnie jak na okres i mam spuchniety brzuch, a tempka ciagle nisko, nie wiem co sie dzieje :zawstydzona/y: Pije ziolka, wiec to moze one jakos dzialaja, ale na razie nawet nie widze poprawy jakosci sluzu (pewnie za wczesnie) - no i juz pozno jak na mnie jesli chodzi o dc...

idę do dr. u której byłam 2 razy na monitoringu wydawała się sympatyczna... poleciła mi ją klientka z innego forum!
Już postanowiłam i co ma być do będzie!

tak trzymac!!!!

No i wrocilam. Egzamin trudny, eh chcialoby sie miec takie egzaminy zeby pisac je z przyjemnoscia... :-(

Powiedzcie mi kobitki jak czujecie podbrzusze w czasie owu? Mnie caly czas boli ale tak wybitnie jak na okres i mam spuchniety brzuch, a tempka ciagle nisko, nie wiem co sie dzieje :zawstydzona/y: Pije ziolka, wiec to moze one jakos dzialaja, ale na razie nawet nie widze poprawy jakosci sluzu (pewnie za wczesnie) - no i juz pozno jak na mnie jesli chodzi o dc...

ja tez tak mialam ze czulam bol owulacyjny,klucie jajnika,napiecie w brzuchu,czasem bol piersi,apetyt...
fakt byc moze to przez te zilka....moze jeszcze za wczesnie z ta jakoscia sluzu,chociaz pamietam,ze niektore dziewczyny pisaly ze czuja poprawde juz po pierwszym cyklu,ale oczywiscie nie ma co sie sugerowac kazda z nas jest inna...

ja tez tak mialam ze czulam bol owulacyjny,klucie jajnika,napiecie w brzuchu,czasem bol piersi,apetyt...
fakt byc moze to przez te zilka....moze jeszcze za wczesnie z ta jakoscia sluzu,chociaz pamietam,ze niektore dziewczyny pisaly ze czuja poprawde juz po pierwszym cyklu,ale oczywiscie nie ma co sie sugerowac kazda z nas jest inna...

Apetytu to ja wlasnie nie mam :zawstydzona/y: Dzisiaj caly dzien mi niedobrze, ale tylko lekko na szczescie - pewnie przez ten stres egzaminacyjny i byc moze woda juz sie we mnie zatrzymuje i to uczucie napompowania moze powodowac u mnie taka rzygliwosc ;-) Na razie pije ziolka od piatku, wiec 3 dni :-D Dlatego mysle, ze za wczesnie na poprawe sluzu
;-)

WYDAJE mi się że była IUI zrobiona za wcześnie bo 15h po podaniu pregnylu u innych czekają 24-36h , choć mogę się mylić bo u mnie pekają też bez zastrzyku i szybko bo max 20 mm jak ma pęcherzyk. Zawsze jest lepiej jak plemniki czekają na komórkę więc nie wiem... może tak po prostu miało być.... może chce na kogoś zwalić wine...nie wiem?!
wiesz co martynko juz wczesniej sobie o tym pomyslalam... ze moze za wczesnie mialas ta inseminacje..... z tymi ginami co sie zetknelam i jakies tam moje znajome, to mieli tendencje zeby kazac sie starac kilka dni wczesniej przed owulacja..... mi pamietam podczas monitoringu kazal w 13dc bo pecherzyk mial juz nie pamietam dokladnieale chyba 20 mm a okazalo sie ze pekaja u mnie jak maja 26mm tak okolo czyli jakies 3 doby pozniej.. i takim sposobem "zmarnowalam" kilka cykli bo sie kochalam z malzem 13-14 dc a potem dopiero chyba kolo 20-go a jesli on ma slabe nasienie to sie nie dziwie ze nie przetrwaly do 16dc...
to tak ode mnie moje jakies tam przemyslenia...... kolezance tez kazal sie starac kilka dni wczesniej mimo iz ona chciala chlopaka....
bede trzymac kziuki za 3 IUI;-):tak:

napeno zaliczylas na 5 :laugh2:
no u mnie w tym cyklu o dziwo male mam objawy owu ale juz dzis zaczely kluc mnie janiki.....
ale nuieraz mialam tak ze bolal mnie okropnie podbrzusze, ze czasami nie moglam usiac chyba ze na jednym półdupku:laugh2:
moze u ciebie wlasnie owulka bedzie... mi sie przesunela w tym cyklu o dzien lub dwa....

reklama
napeno zaliczylas na 5 :laugh2:
no u mnie w tym cyklu o dziwo male mam objawy owu ale juz dzis zaczely kluc mnie janiki.....
ale nuieraz mialam tak ze bolal mnie okropnie podbrzusze, ze czasami nie moglam usiac chyba ze na jednym półdupku:laugh2:
moze u ciebie wlasnie owulka bedzie... mi sie przesunela w tym cyklu o dzien lub dwa....

Dziekuje, ale to niemozliwe ;-)

Jesli masz owu, to nie ma ci sie przejmowac, ze sie przesunie o dzien czy dwa ;-) pomysl, ze wiele z nas (w tym ja) w ogole nie maja owu, to dopiero problem
:cool:

Wlasnie nie wiem co zrobic, bo brzuchol boli, no i moze w takim razie powinnam dac ziolkom szanse i nie brac jeszcze luteiny na wywolanie @ - chociaz powinnam juz od wczoraj. No ale jesli nie wezme, a owu sie nie pojawi mimo ziolek, to... strace kilka dni...
:-( Mam dylemat :zawstydzona/y:

Mysle zeby pojsc jutro zrobic badania, ale chyba nie ma sensu robic PRL skoro to nie 3-5 dc, jak sadzicie?

P.S. A moj M mysli, ze ja go czesto gwalce, spojrzcie co znalazlam na ff
;-) link do wykresiku

Ostatnia edycja:
Do góry