reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

no ja nie musialabym biegac z wanienka, bo do tej firmy, to jeden stelarz pasuje i wystarczy, zebym w sklepie powiedziala jaka mam wanienke, firmy "rotho" i oni juz wiedza jaki stelarz. Duzo kolezanek radzi, zebym dokupila sobie, dlatego wariuje i nie wiem co robic. To moja pierwsza dzidzia, wiec zero jakiegokolwiek doswiadczenia u mnie :baffled:

reklama
Aneczka poczytam ten watek jutro jak wroce z Polski :-) dzieki za rade;-)
Jejku juz nie moge tej gagi sluchac:baffled::wściekła/y:w kolko jedno i to samo na tej vivie:-(
A'propo muzyki.. w rossmanie kupilam kilka dni temu plyty z melodyjkami dla dzidzi :-) fajniutkie sa.. bardzo uspokajaja mnie, wiec Dawidka tez na pewno beda:-)mam przynajmniej taka nadzieje:sorry2:
ach! i lozeczko podrozne tez w rossmanie kupilam, ale bez kolek jest. Czy to zle, ze bez kolek???? A wy jakie macie???

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:
ja mam ozstepy po pierwszej corze:dry:
a teraz ani jdnego nowego:-D
watpie zeby wyszly... mi odrazu sie pojawily... na pupie i brzuchu:dry:
mi polozna mowila zeby nie przesadzac z kosmetykami bo to zalezy od skory dziecka. sa plyny do kapieli z oliwka i to wystarczy jedynie cos na pupe oslonowo:-D

albo na mokre cialko oliwke i wytrzec..:-D
jak jest za duzo to jest jeszcze gorzej dla maluszka... robia sie potowki...dziecko jest za tluste.
ona polecala OILATUM do kapieli i powiedziala ze jst najlepszy bo nic wiecej nie trzeba stosowac.... troszeczke oliwki na glowke zeby ciemieniucha sie nie zrobila:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do podusi w lózeczku i wózku, to w szkole rodzenia i ekspert Zawistowski mówili żeby nie stosowac poduszek! Ewentualnie do lózeczka poduszki kliny i to wszystko. Podusie nie są dobre dla kregoslupa...

Ja do gondoli mam prawie płaską podusie ,mąz się smiej ,że po co ją wsadzać jak i tak jest płaska jak naleśnik,ale w razie w jakby jej się ulało nie bede musiała wszystkiego prac tylko tą podusie:-)
Dzis zachaczyłam o sklepi dokupiłam jeszcze szlafrok sobie to szpitala już mam jedną rzecz zgłowy.A i od przyjaciółki dostałam w prezencie pas poporodowy Pani Teresa ,bo jej już się nie przyda

ja nie uzywalam podusi a zeby nie prac wszystkiego po ulaniu (a mlody ulewal jak diabli) to wykladalam materacyk pieluszka :-) - i w gondolce i w lozeczku :-)

reklama
Do góry