Anavel
Mamuśka
A mi znowu kazali podawac witamine D od zaraz. Maz poszedl do apteki, kupil to cos dla dzidziusiow a tam napisane podawac dopiero od trzeciego tygodnia i juz zgupialam. Moze ktoras z Was cos o tym wie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Z wypisem ze szpitala dostałąm karteczkę z następującym zaleceniem:
Dla dzieca karmionego piersią:
VitaK 1 kaps./dzien od 8 doby zycia do konca 3 miesiąca zycia
VitaD 1 kaps./dzien od 15 doby zycia
Moja Hania dostała po urodzeniu w szpitalu witaminę K i ponoć więcej nie trzeba ( jakaś inna dawka czy co?
), a co do witaminy D, to położna powiedziała żeby dawać od razu. Kupiłam w aptece, ale tam napisane, że po 5 kropelek, a ja słyszałam, że po jednej trzeba . Na mądrych kartkach, które zostawiły mi położne, też napisane, żeby podawać od razu, no i teraz głupia jestem. Podawać już czy nie i ile????????

), albo schowaj do lodówki na później. Im będziesz więcej odciągać, to powinno być coraz więcej mleka.