reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wszystko o karmieniu piersia

A mi znowu kazali podawac witamine D od zaraz. Maz poszedl do apteki, kupil to cos dla dzidziusiow a tam napisane podawac dopiero od trzeciego tygodnia i juz zgupialam. Moze ktoras z Was cos o tym wie?

reklama
Z wypisem ze szpitala dostałąm karteczkę z następującym zaleceniem:
Dla dzieca karmionego piersią:
VitaK 1 kaps./dzien od 8 doby zycia do konca 3 miesiąca zycia
VitaD 1 kaps./dzien od 15 doby zycia

nasz dostal wit.K w zastrzyku zaraz po urodzeniu Starsze wraz z wypisem dostawaly zalezenie wit D 1 kropla witC 2 krople wiec i maly tez dostaje witaminki ..

My dostalysmy ViT K po urodzeniu aD pediatra kazal po miesiacu.

Agatko gdybym miala wystarczajaco pokarmu po posilku to bym odciagala a tak obawiam sie ze musialabym zamrazac po lyzeczce;-)

Moja Mała też dostała zastrzyk z Vit K ale oprócz tego raz dziennie do końca 3 m-ca też mam podawać

Z wypisem ze szpitala dostałąm karteczkę z następującym zaleceniem:
Dla dzieca karmionego piersią:
VitaK 1 kaps./dzien od 8 doby zycia do konca 3 miesiąca zycia
VitaD 1 kaps./dzien od 15 doby zycia

Moja połozna jak była u mnie na wizycie mówiła dokładnie to samo. Z tym ze od 8 doby dawac vit K 10 kropli na dobe a reszte witamin powie mi lekarka do której mamy sie zgłosic jak mała bedzie miała 3 tyg

Witaminę K po urodzeniu w zastrzyku dostają wszystkie dzieci. Mój Fifi też bierze VitK codziennie do ukończenia 3 m-ca życia i vitaminkę D jedną kroplę codziennie.

No i ja też głupia jestem z tymi witaminami :baffled: Moja Hania dostała po urodzeniu w szpitalu witaminę K i ponoć więcej nie trzeba ( jakaś inna dawka czy co? :dry:), a co do witaminy D, to położna powiedziała żeby dawać od razu. Kupiłam w aptece, ale tam napisane, że po 5 kropelek, a ja słyszałam, że po jednej trzeba . Na mądrych kartkach, które zostawiły mi położne, też napisane, żeby podawać od razu, no i teraz głupia jestem. Podawać już czy nie i ile????????:szok::szok::szok::szok::szok:
Kluseczka - kup sobie herbatkę na pobudzenie laktacji i jak najwięcej odciągaj, to powinna Ci się zwiększyć. A odciągnięte mleko podawaj ( łyżeczką albo kieliszkiem albo strzykawką - butelki nie polecam :no:), albo schowaj do lodówki na później. Im będziesz więcej odciągać, to powinno być coraz więcej mleka.

reklama
Do góry