• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Kluseczka sa herbatki poprawiajace laktacje i osobiscie pilam duzooo herbaty z mlekiem kilka razy uratowalam w ten sposob laktacje ...

Była dzis hv u małego zwazyła i omniemiałam wazy prawie 4000g zastanawialam sie czy go nie dokarmiac ale chyba w tym wypadku to bezsensu skoro ladnie przybywa ...

reklama
Mam takie pytanko :-).Jeżeli planuje karmić dziecko piersią,to znaczy że smoczka dawać nie można,bo maluszek straci odruch ssania?

U mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego.Karmie cały czas piersia a smoka moja niunia doi.Juz do szpitala kazałam zeby przyniesli mi smoczka bo bawiła sie moim cycem i nie chciała puscic.Dałam smoczka i od razu go polubiła.Takze u mnie sie nie sprawdziło ze jak cyc to nie smoczek jedno i drugie jak najbardziej działa.
Dla mnie to wygoda akurat bo mała niezawsze jest głodna a podoic chce.
A ja caly czas mam nadmiar pokarmu i musze odciagac po nocy to z kazdego cycka po 220 ml odciagam a pokarmu cały czas tyle ze mogłabym wykarmic małe przedszkole ha ha ha

Ja mam pytanko bo ostatnio mi pokarm zanika troche. Mala nie najada sie juz jednym cycem tylko musze ja dostawiac do 2. Gorzej jest jezeli nie budzi sie po 3 godzinach tylko juz po pol wtedy nie nadarza sie napelnic. Czy znacie jakies sposoby lub masaze na zwiekszenie laktacji?

Ja walcze z laktacją tylko w jednej piersi więc pewnie wygląda to troche inaczej, ale się naczytałam i kosultantka laktacyjna podpowiedziała że tak.
1.Odciąganie - do końca pokarm + 5 minut na "sucho"
2. Jeżeli bardzo mało pokarmu to metoda 7, 5, 3 minuty na zmianę z kazdej piersi
3. Herbatki na laktację - u mnie Hipp się nie sprawdził o wiele lepiej było z Herbapolem
4. Piwo karmi - odstawić zeby się odgazowało - poł buteleczki dziennie :-)

Nocanka mam ten sam problem. We wrzesniu bierzemy slub i chcialabym sie troche opalic ale chyba moge zapomniec o tym.

Dziewczyny czy wy odciagacie czasem pokarm bo ja chcialabym zaczac ale nie wiem kiedy najlepiej bo boje sie ze mala wstanie i nie bede miala pokarmu. Mamy tyle spraw urzedowych do zalatwienia i nie zawsze jest latwo wyjac cyca i ja nakarmic. Wczoraj naprzyklad bylismy u ksiedza spisac protokol slubny- wczesniej troche odciagnelam na wszelki wypadek chociaz nakarmilam ja przed wyjsciem no ale oczywiscie zbudzila sie te 50 ml poszlo w oka mgnieniu i co dalej? :szok::szok::szok:Cyca przed ksiedzem ????:-D:szok:Heheh na szczescie pozwolili miisc do salki obok i ja nakarmic.

reklama
Dziewczyny pomózcie!! Podałam małej dziś witaminę K w takich kapsułkach wyciskanych do buzi, bo tak mi kazali w szpitalu. Podawać od 8 doby życia do ukończenia 3 miesiąca jesli będę karmić piersią. Teraz gadałam z mama i mnie nastraszyła, że nie daje się dziecku witaminy K i strasznie się wystraszyłam, że coś się może stać. Czy któraś z was dawała dzidziusiowi witamine K?? dajcie proszę szybko znać bo się bardzo zmartwiłam, że mogę zaszkodzić dzidzi.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry