reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No my pół godziny temu wróciłyśmy z Oliwką ze spaceru.Oliwka jeździła na rowerze,wybiegała się.teraz je kanapkę i ogląda wieczorynkę.:-)

fajnie sie teraz cieplutko zrobiło,szkoda że jest teraz cieplej niż przez cały dzień :baffled:

Anabubka super że Paulinie idzie tak dobrze w szkole :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny ma któraś z Was sciągnięty film"Dlaczego Nie"?????

bo strasznie mi się spodobał i chciałabym go mieć a ten co jest na sieci to jest beznadziejna kopia :tak::tak::tak::tak::tak:

byłabym wdzięczna gdyby któras mi podesłała:tak::tak::tak::tak::-)

reklama
hej kobitki.
wczoraj zaczelam nadrabiac zaleglosci i ucieli mi neta:baffled::baffled:
ale widze ze nie mam duzo nadrabiania i o tej porze nikogo nie buylo
dzis oczywiscie bylam u mamy,potem zrobilysmy sobie z dziewczynami wycieczjke rowerowa do prababci i ciotek.jakas godzine temu wrocilysmy bo zaczelo sie mocno chmurzyc.
przez tych gosci Weronika dzis nie spala wiec ewnie jeszcze z godzine i poloze ja spac.narazie ogladaja "barbie przedstawia calineczke"
moj wybyl do sasiada na ryby,a ja zajadam caicho i popijam capucinko:-)

zapomnialam wam napisac ze Paulina mimo swojej specyfiki ukonczyla 1 klase normlanym programem i normalnie oceniana jak kazda inne dziecko;)))) i ma wiekszosc dobrych "ocen":-D:-D:-D:-D
ide poczytac
gratulacje dla paulinki bystra dziewczynka:tak::tak::tak::tak:
powiem tyle-jestescie malpy!!!!!!!!!!!!
znow jak sie pojawilam to sie pusto zrobilo:-:)-:)-(
nikt nawet nie zauwaaza ze bylam........

roziwazanei zagadki-NAKRYCIE NA PIASKOWNICE;)

Mlenka odpisala na smsa,ze jej m dostal urlop i wyjechali,teraz sa u jej mammy a potaem nad jezioro maja jechac.
teraz sobie przypomnialam ze pisala ze maja wyjechac:baffled::baffled::baffled::baffled:
a to nakrycie jest:-D:-D:-D:-Dto nie zgadłam:no::no:a jaka była nagroda:confused::-):-):-)
pisze poki pamietam.
tu jest o rodzinnym jakby co ustawa

Ustawa o świadczeniach rodzinnych --[Problemy Osób Niepełnosprawnych]--

a od 1 listopada maja podniesc rodzinne!:-)
i okres zasilkowy sie przedluza do 31pzadziernika
i na zasilek na dzieco niepelnosprawne bedzie mogla isc np.babcia opiekujaca sie dzieckiem a nie tylko rodzice(nie wiem jak to jest z dochodami)
oświeć mnie tzn że teraz wniosku nie trzeba składać do końca sierpnia???ani o rodzinne ani o wychowawczy????a już wiadomo o ile podniosą???zaraz to odczytam może coś pojmę z urzędowego na nasz;-)
No my pół godziny temu wróciłyśmy z Oliwką ze spaceru.Oliwka jeździła na rowerze,wybiegała się.teraz je kanapkę i ogląda wieczorynkę.:-)

fajnie sie teraz cieplutko zrobiło,szkoda że jest teraz cieplej niż przez cały dzień :baffled:

Anabubka super że Paulinie idzie tak dobrze w szkole :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny ma któraś z Was sciągnięty film"Dlaczego Nie"?????

bo strasznie mi się spodobał i chciałabym go mieć a ten co jest na sieci to jest beznadziejna kopia :tak::tak::tak::tak::tak:

byłabym wdzięczna gdyby któras mi podesłała:tak::tak::tak::tak::-)
kochana nie widziałam tego filmu a fajny ? jaki to gatunek?polski?

Laura zjadla kolaczyka i sie byczy w poscieli a ja jutro jade z nia do ZOO wkoncu :)) juz stronke przegladnelam wiec super Laura bedzie zadowolona

Agnes niestety nie posiadam tegoi filmu
Anabuba Ty to masz z tym netem:baffled:

no antoni zaraz dostnie mleczko i lulu ale ja to lubię:tak::tak::tak:ja dzisiaj też pewnie prysznic i lulku bo jakoś słaba jestem przy tej @:-:)-:)-( a i zjadłabym coś słodkiego chyba dzieciaki mają nutellę w szafce zaraz poszperam bo mnie nosi za słodkim zawsze tak mam przy @:tak:

Moja siostra przywiozła teraz swoją córę,moją chrześnicę i zostaje u nas do 1.07 bo nie mają co z nią zrobić bo szkoła sie już skończyła a urlop siostra ma dopiero własnie pierwszego.więc Oliwka będzie miec towarzystwo a ja podwójne sprzątanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no antoni zaraz dostnie mleczko i lulu ale ja to lubię:tak::tak::tak:ja dzisiaj też pewnie prysznic i lulku bo jakoś słaba jestem przy tej @:-:)-:)-( a i zjadłabym coś słodkiego chyba dzieciaki mają nutellę w szafce zaraz poszperam bo mnie nosi za słodkim zawsze tak mam przy @:tak:
ja czasami tez ma takie napady na slodkie:-)
Moja siostra przywiozła teraz swoją córę,moją chrześnicę i zostaje u nas do 1.07 bo nie mają co z nią zrobić bo szkoła sie już skończyła a urlop siostra ma dopiero własnie pierwszego.więc Oliwka będzie miec towarzystwo a ja podwójne sprzątanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no to bedziesz miala rece pelne roboty :) ale jest plus Olikcia bedzie miala towarzystwo a we dwojke zawsze razniej:happy2:

Ja zaparzylam sobie zupke chinska z Vifonu mniammmm uwielbniam je:-)
Laura muci kotleta zaraz myje jej zeby i klade ja spac

no to dziewczyny graja teraz sobie w kręgle i szaleją na maksa :tak::tak::tak::tak: coś czuję ze Oliwka późno pójdzie mi spać bo za bardzo sie rozbawiła :tak::tak::tak:
daje im jeszcze 10min i zabieram ja do mycia bo inaczej to by wariowały w nieskończoność:-)

Malinka ja tez tak mam i nie tylko przy @ :tak:
Ania ja lubie zupki Amino ;-) i nawet myslalm sobie zrobic :tak:
ja juz dlużej z moim Wojtkiem nie wytrzymam jest straszny jutro bedziemy zalatwiac rozne sprawy to zapisze go do psychologa bo juz nie da sie wytrzymac znowu fisiuje troche bylo spokoju i teraz z powrotem to samo :-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: a Zuzia chciala chodzic na switelice Pod aniolem przy kosciele musze zapytac czy w wakacje moze przychodzic musz jakos zapelnic im czas bo zwarjuje i znowu nie zdam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja chyba nie nadaje sie na matke czasmi mysle i wie moze grzesze bo mowie "Boze dzieci mi dales ale sily zabrales":zawstydzona/y::-(dzis tez mowie im macie taki fajny parking skladany i dużo samochodow zlozcie pobawcie sie z Gabi to jak sie zaczeli kłocic to musialam rozgonic a Gabi zamiast z nimi sie bawic łaziła po fotelu a Wojtek z Zuzka coraz glosnie jsie przekrzykiwali az mnie glowa rozbolał ide umyje sie i położe sie Musze cos wymyslic bo ta pogoda sprawai ze dzieci sie nudza Wojtek czasami jak zacznie mowic to trudno go rozumiec o co mu chodzi nie chce nic czytac Zuzia ma wiekszy zasob slownictwa a ide juz nie narzekam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
dotarłam i ja,choc raz wczesnije:-)
mała usnela pzed 20,stary tez juz spi a Paulina sie myje:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

oświeć mnie tzn że teraz wniosku nie trzeba składać do końca sierpnia???ani o rodzinne ani o wychowawczy????a już wiadomo o ile podniosą???zaraz to odczytam może coś pojmę z urzędowego na nasz;-)

z tego co pamietam to automatycznie sa przedluzane zasilki do konca padzeiernika.
jezeli dobrze pamietam to wzrosnie rodzinne o jakies niecale 30zł do kazdego dziecka i jeszcze cos.ale wychowawczy bez zmian.
ze w tym roku podwojne bedzie za rozpoczecie roku szkolnego i wniosek mozna zlozyc jakos pozniej niz do konca wrzesnia ,ale ze jakos za rok nie bedzie.a bo teraz dadza na jesein a potem na wiosne a dopiero za rok na wiosne kolejny.
pokrecilam penie cos:-)

tu masz cos na ten temat
Zmiany w zasiłkach rodzinnych - Rzeczpospolita

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/316878,zasilki_rodzinne_wzrosna_o_ponad_40_proc.html,3

ja mam tak samo

wspolczuje:cool2:

Do góry