reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Już mi trochę lepiej ale katar jeszcze mam no i zaczęłam kasłac:baffled: odrywa mi się co prawda to może już niedługo będzie coraz lepiej:tak:

Przez te dwa miesiące może jeszcze wiele się wydarzyc:tak::-) Życzę fasolinki:tak::-)
NIE DZIEKUJE ZEBY NIE ZAPESZYC :tak:NO OBY SIE UDALO...TAK BAAAAAAAAAAAAARDZO BYM CHCIALA:tak:A TY ZDROWIEJ SZYBCIUTKO I DBAJ O SIEBIE:tak::-)

reklama
No ja mam nosek zapchany cały czas a kaszel już przechodzi :)

Ja wybieram się do gina w tym tygodniu :) w końcu już prawie tydzień jak nie mam @. Idę najpierw na bete, a potem od razu po wyniki i do gina. Żeby sprawdził czy jest ok wszystko, i przepisał tableteczki jakieś. Wiem że dzidzi mi się już zagnieździło :) 3 dni temu wieczorem miałam leciuteńkie plamienie, dosłownie jedna kropelka takiej brązowej krwi ze śluzem pomieszanej. Może już gin zobaczy fasolinkę :)

Mnie mdli lekko czasami od 2 dni. Mam nadzieje że nie przeistoczy się to w wymioty :)

Z tego co ja wiem to Gin nie zobaczy na USG wcześniejszej ciąży niż 5-6 tygodniowa, ale idź pokaż wyniki z bety i niech Ci zapisze tableteczki...

Z tego co ja wiem to Gin nie zobaczy na USG wcześniejszej ciąży niż 5-6 tygodniowa, ale idź pokaż wyniki z bety i niech Ci zapisze tableteczki...

Koleżance zobaczył ciąże w 3 tygodniu. Ale tu nie o to chodzi. Nawet ja nie zobaczy, to będę miała wyniki z bety, to będzie mógł zapisać odpowiednie leki. O to właśnie chodzi :) bo zależy mi na tym by dzidziuś miał wszystkie niezbędne witaminki itd :)

wczoraj pozytywny test (w dniu spodziewanej @) nie musialam czekac, druga kreska pojawila sie od razu
Gratuluję serdecznie!!! :tak:
U mnie dalej katar, zatkany nos, ból gardła i niżej już klatki..
Przed chwila płukałam sobie gardełko wodą z solą. Mam wolne w poniedziałek i wtorek bo tak mnie rozłozyło.. Będę mogła z Wami na BB posiedziec:-p;-):-D

Zdróweczka życzę! Ale jak widać wszystko ma dobre strony, nawet choróbsko, bo będziesz miała więcej czasu, by pobyć na BB. :-)
Która jutro ze mną testuje :-)- o ile mi temp nie spadnie :dry:
No i co??? No i co??? No i co??? Jaki wynik testowania?
Dzięki za info. Przed chwilą zakupiłam na allegro 20 testów więc na wakacje pojadę wyposażona w testy owu ( Mam nadzieję, że 20 sztuk wystarcz???), termometr i testy ciążowe i nadzieję, ze może tym raze się wreszcie uda...no i oczywiście męża też ze sobą zabieram:-). Czy o czymś zapomniałam????Dzisiaj w 3 dniu @ zaczęłam mierzyć temperaturę i o 7.00 rano miałam 36,4.C
POWODZENIA!!! Trzymam kciuki! :-)
Wiem że dzidzi mi się już zagnieździło :) 3 dni temu wieczorem miałam leciuteńkie plamienie, dosłownie jedna kropelka takiej brązowej krwi ze śluzem pomieszanej. Może już gin zobaczy fasolinkę :)
Wiesz, z tego co wiem, zagnieżdżenie ma miejsce ok. 5 dni od owulacji (źródło: Kalendarz Ciąży - I trymestr - BabyBoom), a na Twoim suwaczku jest napisane, że fasolka ma 4 tygodnie i 5 dni. Chyba, że liczysz od pierwszego dnia @ to się zgodzę.
Katarynka ma rację, na to, żeby doktor coś zobaczył niestety trzeba jeszcze troszkę poczekać. Oby ten czas zleciał Ci jak najszybciej! :-)

U mnie sprawa na 21 dzień cyklu, prawdopodobnie 10-11 dni od owulacji wygląda następująco:
- tempka jak na załączniku, to ciemniejsze tło to czas, gdy śluz był "kurzojajeczny" (ostatnie dwa pomiary są moim zdaniem niemiarodajne - wczorajsze ze względu na całonocne weselisko z tańcami do 5 rano (więc dopiero o 10 miałam zaliczone trzy godziny snu) i dzisiejsze nieudane odsypianie);
- piersi, choć niewielkie "uciekają" pod pachy :-), wcale nie żartuję :-):-):-), brodawki z okrągłych zrobiły się przez to eliptyczne :confused:;
- od dwóch dni mam czułe na dotyk sutki lekko bolące, piersi poniżej sutków wcale nie bolą w dotyku, za to jest coraz częstsze tępe kłucie powyżej i ta część boli;
- śluz biały i całkiem sporo ale to może być także luteina, którą przyjmuję dopochwowo;
- łaskotanie w brzuchu, bóle podbrzusza ale inne niż @;
- chwilami nastrój od euforii po czarną rozpacz i nie chodzi tu o czarne myśli, zamartwianie się, lecz takie skoki nastroju bez wyraźnego powodu, co też wiem że może być efektem przyjmowania luteiny;
- wczoraj przy aplikacji leku wyczułam na końcu pochwy sporą gulkę, w pierwszej chwili się wystraszyłam, że rak ale żaden guz nie rozwija się w ciągu doby tak, by osiągnąć średnicę korka od butelki :-):-):-), dziś gulka wciąż tam jest, może to ta nieszczęsna szyjka??? :confused:
Jutro pójdę na test z krwi, dam znać w środę z jakim skutkiem.
Dobrego dnia Kochane! :tak:

Załączniki

• tempka_2.gif
    tempka_2.gif
    9,1 KB · Wyświetleń: 75
Gratuluję serdecznie!!! :tak:

Zdróweczka życzę! Ale jak widać wszystko ma dobre strony, nawet choróbsko, bo będziesz miała więcej czasu, by pobyć na BB. :-)

No i co??? No i co??? No i co??? Jaki wynik testowania?

POWODZENIA!!! Trzymam kciuki! :-)

Wiesz, z tego co wiem, zagnieżdżenie ma miejsce ok. 5 dni od owulacji (źródło: Kalendarz Ciąży - I trymestr - BabyBoom), a na Twoim suwaczku jest napisane, że fasolka ma 4 tygodnie i 5 dni. Chyba, że liczysz od pierwszego dnia @ to się zgodzę.
Katarynka ma rację, na to, żeby doktor coś zobaczył niestety trzeba jeszcze troszkę poczekać. Oby ten czas zleciał Ci jak najszybciej! :-)

U mnie sprawa na 21 dzień cyklu, prawdopodobnie 10-11 dni od owulacji wygląda następująco:
- tempka jak na załączniku, to ciemniejsze tło to czas, gdy śluz był "kurzojajeczny" (ostatnie dwa pomiary są moim zdaniem niemiarodajne - wczorajsze ze względu na całonocne weselisko z tańcami do 5 rano (więc dopiero o 10 miałam zaliczone trzy godziny snu) i dzisiejsze nieudane odsypianie);
- piersi, choć niewielkie "uciekają" pod pachy :-), wcale nie żartuję :-):-):-), brodawki z okrągłych zrobiły się przez to eliptyczne :confused:;
- od dwóch dni mam czułe na dotyk sutki lekko bolące, piersi poniżej sutków wcale nie bolą w dotyku, za to jest coraz częstsze tępe kłucie powyżej i ta część boli;
- śluz biały i całkiem sporo ale to może być także luteina, którą przyjmuję dopochwowo;
- łaskotanie w brzuchu, bóle podbrzusza ale inne niż @;
- chwilami nastrój od euforii po czarną rozpacz i nie chodzi tu o czarne myśli, zamartwianie się, lecz takie skoki nastroju bez wyraźnego powodu, co też wiem że może być efektem przyjmowania luteiny;
- wczoraj przy aplikacji leku wyczułam na końcu pochwy sporą gulkę, w pierwszej chwili się wystraszyłam, że rak ale żaden guz nie rozwija się w ciągu doby tak, by osiągnąć średnicę korka od butelki :-):-):-), dziś gulka wciąż tam jest, może to ta nieszczęsna szyjka??? :confused:
Jutro pójdę na test z krwi, dam znać w środę z jakim skutkiem.
Dobrego dnia Kochane! :tak:

Oby to była fasolka! :*

Kochana, ja wiem że lekarz nic nie zobaczy, ale z badaniań betaHCG będzie przecież coś wiedział. Ja chce tylko odpowiednie wtaminy i skierowanie na wszystkie potrzebne badania. Później cała reszta. Na suwaczku jest czwarty tydzień, ale drugi po zapłodnieniu. Jak wchodzisz na babyboom.pl to masz kalkulator ciąży. Tam pokazuje termin porodu. Tworząc suwaczek, podajesz właśnie ten termin. Zresztą poczytaj so ie też kalendarz ciąży tydzień po tygodniu :) tam pisze że np jak jest czwarty tydzień, to właśnie to jest drugi po zapłodnieniu. Co do zagnieżdżenia to nie wiem jak to jest.. Zresztą mniejsza o to :) Ja mam krótkie cykle to u mnie też inaczej to wszystko wygląda :) Widzisz, Agniesiak też miała ostatnią @ 30 maja, tak jak ja, a przez to że ma cykle 29 dn., a ja mam 25 dn., to jej dzieciątko według kalkulatora ciąży jest 4 dni młodsze. Czyli tyle ile wynosiła różnica pomiędzy ilością dni w cyklu. Każda kobieta jest inna, i każdy inaczej wszystko odczuwa. Nie ma tu jednej reguły, i przeważnie to co piszą na 'naukowych' stronach, to tylko teoria. Nie można tego w 100% dopisywać do siebie. Ja na dodatek mam jeden jajnik, przez co mam mniej estrogenów, i to też ma na coś tam wpływ. Dla kobiet z jednym jajnikiem nie ma osobnego poradnieka niestety. Pozdrawiam cieplutko :*

Ostatnia edycja:
Oby to była fasolka! :*
Dziękuję bardzo! :*
Kochana, ja wiem że lekarz nic nie zobaczy, ale z badaniań betaHCG będzie przecież coś wiedział. Ja chce tylko odpowiednie wtaminy i skierowanie na wszystkie potrzebne badania.
Rozumiem, niech się doktor zaopiekuje Wami najlepiej jak można, mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy :tak:
Na suwaczku jest czwarty tydzień, ale drugi po zapłodnieniu.
A to wszystko jasne. :)

Kochane, czy Wy wiecie co to jest za gulka na końcu pochwy? Bardzo proszę o odpowiedź! :confused:

Co do dzisiejszego pomiaru tempki, to jest on niemiarodajny głównie z tego powodu, że nie miałam jak odkazić termometru i zmierzyłam temperaturę pod pachą. A teraz porównałam sobie i wyszło pod pachą 36,9 a w pochwie 37,15, tak więc 0,25 stopnia różnicy w zależności od miejsca pomiaru. :shocked2:

reklama
Dziękuję bardzo! :*

Rozumiem, niech się doktor zaopiekuje Wami najlepiej jak można, mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy :tak:

A to wszystko jasne. :)

Kochane, czy Wy wiecie co to jest za gulka na końcu pochwy? Bardzo proszę o odpowiedź! :confused:

Co do dzisiejszego pomiaru tempki, to jest on niemiarodajny głównie z tego powodu, że nie miałam jak odkazić termometru i zmierzyłam temperaturę pod pachą. A teraz porównałam sobie i wyszło pod pachą 36,9 a w pochwie 37,15, tak więc 0,25 stopnia różnicy w zależności od miejsca pomiaru. :shocked2:

Nie mam pojęcia co to za gulka :( przykro mi że nie mogę Ci pomóc. Może idź do lekarza?
Co do tempki to pod pachą temperatura i tak Ci nic nie powie, a temperatura 'tam' jest prawidłowa według mnie :)

Mój teścik, dzisiejszy:tak::-D

Piękny :)

Do góry